Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσής της για τις εξελίξεις στο μέτωπο της υγείας και της ανάσχεσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Η Κυριακή Μάλαμα πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με την Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Δεδελούδη, την ιατρό και Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Φωτεινή Μιχαηλίδου και τον ιατρό εντατικολόγο, Διευθυντή της ΜΕΘ του
νοσοκομείου κ. Βασίλειο Ουραήλογλου. Από τα στελέχη του νοσοκομείου αναλύθηκαν όλες οι εξελίξεις, τέθηκαν επί τάπητος όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου ενώ επεξηγήθηκε και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την κάλυψη όλων των υγειονομικών παραμέτρων που ενδέχεται να προκύψουν. Όπως τονίστηκε, τα τρία βασικά προβλήματα του Νοσοκομείου παραμένουν η ανάγκη για επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η ανάγκη εξασφάλισης νέων πιστώσεων κι ενίσχυσης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κι η αντιμετώπιση της διοικητικής γραφειοκρατίας που εμποδίζει την λήψη γρήγορων αποφάσεων, ως προς τις ανελαστικές δαπάνες και προμήθειες υγειονομικού υλικού. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και την διαρκή πίεση και κόπωση του προσωπικού, υπογραμμίστηκε ότι το νοσοκομείο έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψει το σύνολο των περιστατικών που υποδέχεται. Όμως, όπως υπογράμμισαν τα στελέχη, το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο κι όλοι θα κληθούν ξεπεράσουν τα όρια τους για να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα.
Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της, αφού εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της στο έργο του νοσοκομείου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε σε πολύ βασικά ζητήματα. Δεν ενισχύθηκε ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου και δεν προχώρησαν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ούτε η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες εδώ και χρόνια. Σημείωσε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να λειτουργούν κρίσιμοι τομείς του νοσοκομείου σε απόλυτη εξάρτηση από δωρεές, ενώ επέμεινε και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που είχε στη διάθεση της για να θωρακίσει το σύστημα υγείας από τον Μάιο μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για την αποκέντρωση του συστήματος υγείας, μέσα από την ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης, αλλά ούτε και για την ανάγκη διενέργειας επαρκούς αριθμού τεστ στον γενικό πληθυσμό. Το αποτέλεσμα είναι να πιέζεται συνολικά τώρα το σύστημα υγείας. Επανέλαβε, τέλος, την πρόθεση της να στηρίξει το έργο του νοσοκομείου με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει, να συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής και δεσμεύτηκε σε καθημερινή επικοινωνία και συμβολή για την ενίσχυση του νοσοκομείου και του δυναμικού του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου