Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Εμβολιασμοί κατά της COVID-19 ως 13-2-2021

Covid-19 – 12/2/2021.

 Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει αφήσει τη μισή Χαλκιδική χωρίς εμβολιαστικό κέντρο.

Σε συνέχεια των επιστολών διαμαρτυρίας των Δημάρχων Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας η Κυριακή Μάλαμα κατέθεσε δύο κοινοβοιυλευτικές αναφορές προς τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με την απουσία εμβολιαστικού κέντρου για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών στη Νέα Προποντίδα, καθώς και την απουσία εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο Κασσάνδρας. Όπως επισημαίνεται στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι πολίτες για να εμβολιαστούν αναγκάζονται να διασχίσουν μέχρι κι 100 χιλιόμετρα δύσβ​ατου οδικού δικτύου, μέσα στην καρδιά του χειμώνα και με τις δημόσιες οδικές μεταφορές του Νομού να παρουσιάζουν πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα.

ΕΦΑΜΠ: Ευοίωνες οι προοπτικές για το άνοιγμα του Μουσείου Πολυγύρου το Φθινόπωρο του 2021.

Την πρώτη συνάντηση με το νέο Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους κύριο Γιώργο Σκιαδαρέση είχε σήμερα το πρωί στο Μουσείο, το προεδρείο της Εταιρείας φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.
Ο κύριος Σκιαδαρέσης,(μέχρι πρότινος Προϊστάμενος της Εφορείας Θεσσαλονίκης) που τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες, μετά την ενημέρωσή του, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για μια συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης για την πρόοδο στων εργασιών στο Μουσείο και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων τόσο για τον λειτουργεία του Μουσείου όσο και για γενικότερα θέματα ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Χαλκιδικής.

"ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ" - ΓΝΩΜΗ ΤV

 

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

"Μετά και από τις δημόσιες παρεμβάσεις μας"

Το κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου έγινε εμβολιαστικό κέντρο εξ αιτίας του ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν γίνεται σε ηλικίες άνω των 65!
Η απόφαση του Υπουργείου ήταν να γίνεται σε διαφορετικά κέντρα απ' αυτά που γίνεται το εμβόλιο της Pfizer, κανενός η παρέμβαση δεν υπήρξε!
Όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca πάλι θα τρέχουν Πολύγυρο και Καλλικράτεια! Τουλάχιστον προς το παρόν, για τις ηλικίες άνω των 65 και μέχρι νεότερης "δημόσιας παρέμβασης"!!!

Covid-19 |εμβολιασμοί, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 506.038

 

Παράταση μέτρων έως 22 Φεβρουαρίου για ΠΕ Χαλκιδικής


Ανακοινώθηκε η παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. 
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υφ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Covid-19 – 12-2-2021. Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Χαλκιδική

Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Ποια η υγειονομική λογική πίσω από την απαγόρευση λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Χαλκιδικής αύριο Σάββατο;

Το κομφούζιο των παράδοξω​ν μέτρων που επιβάλλονται στη Χαλκιδική συνεχίζεται με την απαγόρευση λειτουργίας των λαϊκών αγορών το Σάββατο. Την ώρα που οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται να λειτουργήσουν στη Συκιά, στον Πολυγύρο και στο Παλαιοχώρι. Κι αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος πολίτης ποια υγειονομική λογική υπάρχει πίσω από αυτό το μέτρο;

Ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας για απάτη.

"Ενημερωθήκαμε από δημότη ότι άγνωστοι προσήλθαν στην οικία του και επικαλούμενοι ονόματα αντιδημάρχων τον ενημέρωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν απολύμανση για τον κορωνοϊό.
Του ζήτησαν μάλιστα να βάλει όλα τα χρήματα του σε μία σακούλα, για να μην καταστραφούν. Ο Δήμος δεν έχει καμία ανάμειξη και παρακαλείσθε να ενημερώσετε, όσους μπορείτε, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης. Έχουν ήδη ενημερωθεί και οι αστυνομικές αρχές."
Δήμος Ν. Προποντίδας

Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από την εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων κλάδων από την πανδημία. Η αναφορά κατατέθηκε μετά από σχετική επιστολή του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο κλάδος βρίσκεται σε οριακό σημείο, οι δασεργάτες αδυνατούν να βιοπορισθούν, με δεδομένη την ​αναστολή λειτουργίας της αλυσίδας χονδρεμπορίου και της αδυναμίας διοχέτευσης των προϊόντων ξυλείας στην αγορά, λόγω των απαγορεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η συμπερίληψη του συγκεκριμένου κλάδου στα μέτρα στήριξης, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

H συνέντευξη Πάνα στο ATLAS TV

 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 | εμβολιασμοί 11 Φλεβάρη 2021

Νέος κορωνοϊός Covid-19 – 11/2/2021. Και πάλι πολλά τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Κρίσιμο να ελέγξουμε και το θέμα των οικονομικών της Ελληνικός Χρυσός, γιατί η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Άρθρο της Βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα στο TVXS σήμερα 11 Φλεβάρη 2021.
Για την περιβαλλοντική καταστροφή της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική έχουμε μιλήσει κι έχουμε τοποθετηθεί άπειρες φορές. Όμως, το ζήτημα των οικονομικών, φορολογικών κι ασφαλιστικών στοιχείων της Ελληνικός Χρυσός, του δανεισμού της, το θέμα των μεταλλευτικών τελών, το ζήτημα της οικονομικής σχέσης τ​ης με την μητρική της εταιρία στον Καναδά, είναι επίσης κομβικής σημασίας. Το θέμα της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και με οικονομικούς όρους, εκτός από τους περιβαλλοντικούς, στη νέα επενδυτική συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα είναι θέμα αιχμής και θα πρέπει να μας απασχολήσει σε βάθος.

Επανέναρξη εργασιών του κλειστού Γυμναστηρίου Σημάντρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους ενημερώνει τον Δήμο Ν. Προποντίδας ότι περατώθηκε η σωστική ανασκαφική έρευνα στο οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Σημάντρων και το έργο μπορεί να προχωρήσει.
Η ανασκαφική έρευνα αποκάλυψε διακόσιες μία (201) λακκοειδείς ταφές οθωμανικών χρόνων, οι οποίες, αφού φωτογραφήθηκαν και σχεδιάστηκαν, απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Δήμος Αριστοτέλη: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την πλήρη ανακατασκευή της Πλατείας της Ολυμπιάδας

Την ένταξη του έργου ανακατασκευής της Πλατείας Ολυμπιάδας προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη. Η δημόσια δαπάνη, θα ανέλθει σε 400.000 ευρώ.
Το έργο της ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 599.057,34 ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη χρήση γρανίτη σε όλο το εύρος της πλατείας, τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά και πέργκολες σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ενώ στο κέντρο της πλατείας θα δεσπόζουν υδάτινοι πίδακες.

Καρράς: Οι εμβολιασμοί (60-64) να γίνονται εντός των ορίων του Δήμου

Με έγγραφό του στον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς ζητάει οι εμβολιασμοί για covid 19 των συμπολιτών μας ηλικίας 60-64 να πραγματοποιούνται σε υγειονομικές μονάδες εντός του Δήμου ή πλησίον αυτού. Στο έγγραφό του, που κοινοποιεί στους βουλευτές του νομού μας: Γιώργο Βαγιωνά, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολο Πάνα, εκφράζει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου μας, καθώς καλούνται να μεταβούν για να εμβολιαστούν στο Κ.Υ Παλαιοχωρίου ή Αγίου Νικολάου. 

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) απότα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα 
επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
2. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό
3. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο
4. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ευχαριστήρια επιστολή


Το Γ.Ν. Χαλκιδικής μετά την ευγενική χορηγία δύο ευεργετών, του Δήμου Κασσάνδρας και των εταιρειών του Ομίλου Sani / Ιkos , εξοπλίζεται με δύο κάψουλες ολοσωματικής αποστείρωσης προηγμένης τεχνολογίας , τύπου Pro Medical UV-5200.
Ο ειδικός αυτός θάλαμος τοποθετείται για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο, λειτουργεί με υπεριώδη ακτινοβολία UVC, μήκος κύματος 200nm-280nm και σκοτώνει πιστοποιημένα όλα τα βακτήρια και του ιούς συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊoύ SARS-COV-2 (COVID-19) σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Κ. Μάλαμα : Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια είναι βγαλμένο από την πιο νοσηρή φαντασία.

Ομιλία της βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα (ΣΥΡΙΖΑ) στο σχέδιο νόμου “Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις.” στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 10.2.2021

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που συζητάμε σήμερα είναι βγαλμένο από την πιο νοσηρή φαντασία. Αστυνομία, επιτήρηση, κάμερες, πειθαρχικά, τιμωρίες, παρακολουθήσεις είναι μερικά από τα μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση για να καταστήσει τα πανεπιστήμια της χώρας χώρους αυταρχισμού και καταστολής.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 (10/02/2021) Εμβολιασμοί

Κρούσματα COVID-19 (10/02/2021) (51.000+ τεστ)

Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Σημαντική ενίσχυση, σε ιατρικό προσωπικό, του Γ.Ν. Χαλκιδικής

Η διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 4η ΥΠΕ, για την έγκριση στελέχωσης του νοσοκομείου μας με 3 θέσεις, ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. και με 14 θέσεις, επικουρικών ιατρών, διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, ενισχύοντας την δυναμικότητα μας την περίοδο της πανδημίας. 
Α) Συγκεκριμένα 3 θέσεις, ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. που προκηρύσσονται είναι οι εξής:

Διαμαρτυρία Δημάρχων για την εξαίρεση υδροδότησης των Δήμων τους από το φράγμα Χαβρία

Με έγγραφο, το οποίο συνυπογράφουν οι Δήμαρχοι: Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς, Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας και αποστέλλουν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας -Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο, καθώς και στους βουλευτές του νομού: Γιώργο Βαγιωνά, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολο Πάνα εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την εξαίρεση των Δήμων τους από τον μέχρι τώρα σχεδιασμό διαχείρισης του πόσιμου ύδατος του φράγματος Χαβρία με βάση δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά η επιστολή των Δημάρχων:

Δήμος Πολυγύρου: " Επαναχρησιμοποιώ- Ανακυκλώνω- Μειώνω"

Με βασικό σύνθημα «Επαναχρησιμοποίηση Ανακύκλωση Μείωση των αποβλήτων (Reuse Recycle Reduce)» ο Δήμος Πολυγύρου, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, διαθέτει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, ένα σετ από ανοξείδωτα καλαμάκια, πολλαπλών χρήσεων.
Η δράση, θέμα της οποίας, όπως ορίστηκε από τον Ελληνικό Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ήταν «Αθέατα απόβλητα, πόσο πραγματικά ζυγίζουν», πραγματοποιείται μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. *

Ελληνική εταιρία καρδιολογικών εμφυτευμάτων στα Ψακούδια!

Η εταιρεία ΑΛΒΕΚ με έδρα Ψακούδια Χαλκιδικής αποκτά περιφερειακό ρόλο αντιπροσωπεύοντας ιατρικές τεχνολογίες αιχμής για τις χώρες των Βαλκανίων και του περσικού κόλπου. Ακολουθώντας το όραμα της διεθνοποίησης του «επιχειρείν» το management της εταιρείας κατόρθωσε να αναβαθμίσει την Ελλάδα από ουραγό σε διαμορφωτή γνώμης στον τεχνολογικά απαιτητικό χώρο των καρδιολογικών stents και μπαλονιών αγγειοπλαστικής. Με κέντρο την Ελλάδα και ειδικότερα την Χαλκιδική κάποια από τα πιο σύγχρονα

Κ. Μάλαμα : Να ενταχθεί η πράσινη ελιά στα μέτρα ενίσχυσης των προϊόντων που πλήττονται από την πανδημία.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια σχετικής επιστολής ​του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, για το θέμα της στήριξης των παραγωγών της πράσινης ελιάς της Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά είναι κρίσιμο να συμπεριληφθούν οι αγρότες - παραγωγοί της επιτραπέζιας ελιάς στα μέτρα ενίσχυσης των προϊόντων που πλήττονται από την πανδημία. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κατακόρυφη πτώση της τιμής της πράσινης ελιάς στον παραγωγό κατά την προηγούμενη περίοδο απειλεί την επιβίωση των αγροτών, οι οποίοι δεν λαμβάνουν στήριξη από πουθενά. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει μέτρα ενίσχυσης τώρα, για την διάσωσης τη αγροτικής οικονομίας της Χαλκιδικής. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Επισκέψεις Πάνα σε Κοινότητες της Ν. Προποντίδας

Διευρύνοντας τον κύκλο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τις αυτοδιοικητικές αρχές της Χαλκιδικής ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε το δεύτερο κύκλο συναντήσεων σε Κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας .
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τις Κοινότητες Ν. Γωνιάς, Ν. Συλλάτων, Λακκώματος, Διονυσίου, Ν. Ηράκλειας και Ελαιοχωρίων, όπου συνάντησε τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων, προκειμένου

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 | εμβολιασμοί 9-2-2021

 

Covid-19 – 9-2-2021. Πολλά, και πάλι, τα κρούσματα στην Χαλκιδική

 
Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Στέλιος Βαλιάνος: «Τα γεγονότα αποτελούν... εμβόλιο πραγματικότητας, έναντι κάθε φαντασιοπληξίας και προσπάθειας απομονωτισμού»

Με αφορμή σειρά ενορχηστρωμένων προσβλητικών, μονίμως ψευδών και συστηματικά διχαστικών επιθέσεων από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης – συχνά υπό το πέπλο της διαδικτυακής ανωνυμίας – κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνονται τα εξής αδιαμφισβήτητα και στοιχειοθετημένα γεγονότα:

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στη διανομή των ΕΛΤΑ στο Δήμο Κασσάνδρας.

Κοινοβουλευτική ερώτηση π​ρος τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα προβλήματα διανομής που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ στη Κασσάνδρα. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η συρρίκνωση του προσωπικού των ΕΛΤΑ της Κασσάνδρας έχει τεράστια επίδραση και στο δίκτυο διανομής της εταιρίας στο σύνολο του Δήμου. Την ώρα που η κυβέρνηση περιορίζει την κινητικότητα και που απαγορεύει όλο και περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες με φυσική παρουσία είναι απαράδεκτο να μένουν τα ΕΛΤΑ σε ολόκληρο τον Δήμο Κασσάνδρας με έναν μόνο διανομέα. Αυτό σημαίνει ότι για ένα Δήμο με πάνω από 10.000 κατοίκους, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνωστίζονται στην ουρά των καταστημάτων των ΕΛΤΑ για να παραλάβουν τα δέματα τους και τις συντάξεις τους.

Πάνας: Απαραίτητη η αναπροσαρμογή κριτήριων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Επιστολή απέστειλε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, ζητώντας την αναπροσαρμογή των κριτηρίων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».
Στην Επιστολή του ο κ. Πάνας αναφέρει, ότι παρά τη σημαντική συμβολή του Προγράμματος αυτού

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 | εμβολιασμοί 8-2-2021

COVID-19 Δεδομένα έως 8 Φεβρουαρίου 2021

Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Γιατί κρύβει η κυβέρνηση αυτό που υπέγραψε με την Ελληνικός Χρυσός;

Η κυβέρνηση υπέγραψε στα μ​ουλωχτά μία συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός, την οποία δεν τόλμησε καν να δημοσιοποιήσει. Σε ότι μας αφορά επανακαταθέσαμε στη Βουλή την σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ώστε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία του κειμένου, τα οποία επιμελώς αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται μέσα από διαρροές και non paper. Η νέα αυτή συμφωνία είναι πολύ πιθανό να πλήττει τα συμφέροντα του δημοσίου, να συνεπάγεται την απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία και να περιέχει σκανδαλώδεις διευκολύνσεις στις περιβαλλοντικές διαστάσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ο αρμόδιος Υπουργός που πρόθυμα υπέγραψε αυτό το κείμενο, τώρα κρύβει τα “επιτεύγματα” του στο συρτάρι. Γιατί, αφού η κυβέρνηση είναι τόσο περιχαρής με την εξέλιξη αυτή, δεν εμφανίζει το κείμενο; Γιατί δεν τολμάει;

Nέα σύμβαση: Πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της Eldorado Gold

Η αναθεωρημένη Σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε” υπεγράφη βιαστικά και με ελάχιστη δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία των πρέσβεων ΗΠΑ και Καναδά. Το κείμενό της δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση από τους ιστοτόπους των συναρμόδιων Υπουργείων, μας είχε όμως ενημερώσει ήδη σχετικά ο επικυρίαρχος. Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

ΕΚΑΒ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ασαφής η απάντηση του Κοντοζαμάνη για την στελέχωση.

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο στην τέταρτη κατά σειρά κοινοβουλευτική του παρέμβαση για το ΕΚΑΒ Κασσανδρείας με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού ΔΕ-Πληρωμάτων ασθενοφόρου δεδομένων των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής αλλά και της κρίσιμης περιόδου.