Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

19-12-2020, κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Ημερήσια έκθεση COVID-19

Σήμερα ανακοινώνουμε 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130485, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5196 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38050 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
534 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.9%) είναι γυναίκες

Μήνυμα Αντετοκούνμπο για την πανδημία

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Αριστοτέλη - «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives»

Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΑΜΚΕ «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives», υπέγραψε ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον Covid- 19, του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η συνεργασία αφορά στο Κοινωνικό Πρόγραμμα: «Είμαστε Οικογένεια - Covid 19»

Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του δικτύου αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού στη Ν. Καλλικράτεια, συνολικού μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων. Ο αγωγός ξεκινάει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, όπου στη συνέχεια θα διακλαδίζεται με μία

Δωρεάν Rapid Tests στην Ιερισσό την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Ο ΕΟΔΥ θα εγκαταστήσει κινητή μονάδα του για τη διεξαγωγή δωρεάν rapid tests στην Ιερισσό, τη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, με τη μέθοδο drive through. Οι πολίτες θα προσέρχονται σε σειρά με τα οχήματά τους, χωρίς να εξέρχονται του αυτοκινήτου και τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν τη δειγματοληψία μέσα στο αυτοκίνητο.

18/12/2020, τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

18-12-2020, Ημερήσια έκθεση COVID-19

Σήμερα ανακοινώνουμε 916 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 129584, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5178 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37630 (29.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
527 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (30.4%) είναι γυναίκες

Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτη πίεση εισπρακτικών εταιριών σε δανειολήπτες εν μέσω πανδημίας.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από καταγγελίες δανειοληπτών για πιέσεις από εισπρακτικές εταιρίες και για άρνηση μορατόριουμ πληρωμών, αντίστοιχου με εκείνου που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες, για όσο διαρκεί η πανδημία. Όπως επισημαίνεται στην

Πάνας: Η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των ταξί

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου των ταξί στη Χαλκιδική.
Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει, ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των ταξί, η οποία προκάλεσε

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συζήτηση, Παρασκευή 18/12 στις 19:30


 

Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, που δοκιμάζεται εξ αιτίας της πανδημίας, όπως και όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου στέλνει μήνυμα αγάπης με εορταστικές ευχετήριες κάρτες οι οποίες δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για όλο το Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό. Στην σημερινή μας συνάντηση με το

Κοινωνικές δράσεις Δήμου Πολυγύρου

17-12-2020 Κορωνοϊός στη Χαλκιδική

Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (17/12/2020)

Σήμερα ανακοινώνουμε 1155 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 128710, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5171 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37197 (28.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
542 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.4%) είναι γυναίκες

Κ. Μάλαμα : Να μην εξαιρεθεί άδικα κανένα παιδί με εξέχουσες επιδόσεις από τις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τον άδικο αποκλεισμό φοιτητών με εξαιρετικές επιδόσεις, από την υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για φοιτητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. (Υποτροφία ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 - 2019). 
Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, πάρα πολλοί φοιτητές με εξέχουσες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική (16-12-2020)

 

Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (16/12/2020)

Σήμερα ανακοινώνουμε 1190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5163 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36669 (28.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες

Δυνατότητα προπόνησης μαθητών Γ' Λυκείου


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας, οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου, που θα διαγωνιστούν σε αθλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μπορούν να προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, αφού όμως προηγηθεί σχετική συνεννόηση με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (τηλ. 2373065686).

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση στέλνει στον αφανισμό τους πωλητές βιομηχανικών ειδών των λαϊκών αγορών.

Η κυβέρνηση “ξέχασε” και πάλι από τις πρόσφατες ρυθμίσεις της για το λιανικό εμπόριο τους πωλητές βιομηχ​ανικών ειδών των λαϊκών αγορών. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες βρίσκονται σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας εδώ και μήνες, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Με το πλαίσιο για το “click away”, η αδικία για τον συγκεκριμένο κλάδο επιτείνεται. Παρόλο, λοιπόν, που μπορούν τα super market να πουλάνε

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Συκιά: Ένταση και προσαγωγές σε συγκέντρωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ένταση επικράτησε σε συγκέντρωση που έγινε στη Συκιά Χαλκδικής κατά των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. 
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 20 άτομα, ενώ αναρτήθηκαν και πανό.
ΗΑστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Rapid Test για τους πολίτες του Δήμου Πολυγύρου, 16/12/2020

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον κορωνοϊό (covid-19), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Εξοπλισμός Γ. Νοσοκομείου Χαλκιδικής

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και για τα Γενικά Νοσοκομεία Κιλκίς και Χαλκιδικής, που θα αποκτήσουν σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής:

Χαλκιδική 15-12-2020 & κορωνοϊός

Πλήθος rapid tests σήμερα στη Μεγάλη Παναγία του Δήμου Αριστοτέλη

Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα από τον μεγάλο αριθμό rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, του Δήμου Αριστοτέλη με τη μέθοδο drive through, σε υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης του οργανισμού προς τον Δημάρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο.
Συγκεκριμένα 160 κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, με τα αυτοκίνητά τους, μπήκαν στην σειρά και περίμεναν όσο χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του test που διενήργησαν τα στελέχη του ΕΟΔΥ, χωρίς οι ίδιοι να κατέβουν από το αυτοκίνητο.

Κορωνοϊός, 15-12-2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 1240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 126372, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5143 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36203 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
550 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 166 (30.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Κ. Μάλαμα : Ξενοδοχοϋπάλληλοι κι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό καταδικάζονται σε “μαύρα” Χριστούγεννα από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει άμεσα την κραυγή αγωνίας χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων κι εργαζόμενων στον επισιτισμό - τουρισμό, οι οποίοι καταδικάζονται σε ακραία φτώχεια τα Χριστούγεννα. Με τους κλάδους να τελούν σε αναγκαστική αναστολή εργασίας, τα αρμόδια Υπουργεία δεν δίστασαν να απεντάξουν χιλιάδες εργαζόμενους από το επίδομα ειδικού σκοπού και να τους παραπέμψουν στο ειδικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις των οποίων όμως θα εξεταστούν μετά τις γιορτές.

Πάνας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Κ. Μάλαμα : “Άνευ αντικειμένου η ομιλία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης για τον προϋπολογισμό”.

Όποιος παρακολούθησε την ομιλία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, εύλογα θα αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν αναφέρθηκε καθόλου στο αντικείμενο του Υπουργείου του. 
Γιατί δεν παρουσίασε ούτε μία δράση του Υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, γιατί δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για το τι σχεδιάζει ο τομέας ευθύνης του για το επόμενο έτος, γιατί δεν παρουσίασε ούτε μία σκέψη του για το αύριο της Βόρειας Ελλάδας.

Μπράβο μας!

Κ. Μάλαμα : Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αμμουλιανής

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου της Αμμουλιανής, σε συνέχεια επιστολής της Ομάδας Πολιτών Ανέλιξης της Νήσου Αμμουλιανής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της Αμμουλιανής, αλλά και των επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επιβά​λλει την

14-12-2020, τα κρούσματα του κορωνοϊού


Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.
5126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συνεχίζει την προβολή του προορισμού σε virtual περιβάλλοντα στην Πολωνική αγορά

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής μετά τη συμμετοχή του στο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Βέλγιο συνεχίζει το εικονικό του ταξίδι, αυτή τη φορά στην Πολωνία. Ο ΤΟΧ συμμετείχε στο 2ο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Πολωνία που πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Δεκεμβρίου και το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Πολωνία και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.

Να γελάει ο κάθε πικραμένος!!!

Γρηγόρη, γιατί σε κάποιους αρέσει να γελοιοποιούνται;

"Αντάρτικο" Μητροπολιτών!

Και νομίζουν πως βαδίζουν στο δρόμο του Θεού;

Κ. Μάλαμα : Απαιτείται ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα μέσω του ΥΜΑΘ για τη Βόρεια Ελλάδα.

Πάνας: Ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων Π.Ε.Χαλκιδικής

Το ζήτημα της ενίσχυσης της ρευστότητας επιχειρήσεων της Χαλκιδικής φέρνει στη Βουλή ο Γραμματέας της και Βουλευτής Πάνας Απόστολος με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε προς αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητώντας συγκεκριμένα σχετική ενημέρωση για τον τρόπο χρηματοδότησής τους. 

Εξηγήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ ζητά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη για τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης

Εξηγήσεις και ενημέρωση για τις ενέργειες οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος ζητά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σε σημερινό έγγραφό του προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με αντικείμενο τις ασυνήθιστα συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή, που έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και οικονομική βλάβη σε κατοίκους και επιχειρήσεις.
Στο έγγραφό του, ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Λίγα δείγματα, λίγα κρούσματα

 

COVID-19. 13 Δεκέμβρη 2020

Δεδομένα έως 13 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00
Σήμερα ανακοινώνουμε 693 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124534, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.
5109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Στόχος η δημιουργία 20 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Πρόταση χρηματοδότησης για την εκπόνηση τοπικού Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αριστοτέλη, που αποσκοπεί στη δημιουργία 20 τέτοιων δημοσίων σταθμών φόρτισης κανονικής και υψηλής ισχύος, καθώς και αντίστοιχων χώρων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων.