Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού 30-1-2021

COVID-19 (30/01/2021)

 

Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας για την ένταξη του Δήμου μας στις «κόκκινες περιοχές».

Αγαπητές μου συνδημότισσες, αγαπητοί μου συνδημότες, 
Οι ώρες και οι μέρες είναι κρίσιμες. Σας καλώ να επιδείξουμε για ακόμη μία φορά στάση ευθύνης, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να «παίζουμε» με τις ανθρώπινες ζωές. Ακούμε τους ειδικούς και συμμορφωνόμαστε στα μέτρα, που επιβάλλει η πολιτεία. Η κόπωση είναι λογική, υπάρχει σε όλους αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για χαλαρότητα. Σε όλους μας λείπει η κανονικότητα, σε κάποιους όμως θα λείπουν οι δικοί τους άνθρωποι για πάντα.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Στο κόκκινο ο Δήμος Ν. Προποντίδας

Με απόφαση της κυβέρνησης η Ελλάδα χωρίζεται, επιδημιολογικά σε δύο επίπεδα Α και Β. 
Στο επίπεδο Β (κόκκινο) εντάσσεται  και ο Δήμος Ν. Προποντίδας στη Χαλκιδική.
Τα μέτρα ανά επίπεδο είναι: 

Κ. Μάλαμα : Η κοινωνία της Νέας Προποντίδας ζητάει άμεσα μέτρα στήριξης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τον Δήμο Νέας Προποντίδας στις “κόκκινες” περιοχές θα επιφέρει ακόμα πιο σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική κι οικονομική ζωή της περιοχής. Θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας του Δήμου, να ενταθεί η ιχνηλάτηση και τα διαθέσιμα δωρεάν τεστ, ώστε να περιοριστούν τυχόν εστίες υπερμετάδοσης και ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχυθούν τα διαγνωστικά τεστ και στα σχολεία του Δήμου, ώστε να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα. 

Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού στις 29-1-2021

COVID-19 (29/01/2021)

 

Κ. Μάλαμα : Να απολογηθεί για την τριτοκοσμική εικόνα του ιατρείου Ορμύλιας το Υπουργείο Υγείας.

Το Περιφερειακό Ιατρείο της Ορμύλιας επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα συνοδευόμενη από τους τοπικούς συμβούλους Νικολαϊδου Αλεξάνδρα και Λελεγιάννη Γιάννη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε με τους ιατρούς της δομής κι είχε την δυνατότητα να διαπιστώσει, ιδίοις όμμασι, την απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου και τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες εξετάζονται οι ασθενείς κι εργάζονται οι υγειονομικοί λειτουργοί.

Rapid test από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ στα Σήμαντρα

O ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 (9:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.), δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) αντιγόνου κορωνοϊου στο ΚΑΠΗ των Σημάντρων. 
Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ πρέπει:

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

COVID-19 (28/01/2021)

Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού

Κ. Μάλαμα : Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Πολύγυρου εκπέμπουν sos!

Τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ στον Πολύγυρο επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης του έργου τους και της ανάδειξης των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις τεράστιες ανάγκες, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα πολύ μεγάλα οργανικά κενά και τα λειτουργικά προβλήματα, τα οποία επιβαρύνουν το έργο των δημοσίων λειτουργών και δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως υπογράμμισαν τα στελέχη τω​ν υπηρεσιών, οι υπάλληλοι είναι στα όρια του burn out, την ώρα

Συνάντηση Πάνα με τον Διοικητή της 4ης Υ. Π. Μακεδονίας και Θράκης

Σε συνέχεια των επαφών και των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει από την αρχή της πανδημίας για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής , ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ.Τσαλικάκη Δημήτρη.

Ένταξη σε μέτρο ενίσχυσης COVID – 19 των παραγωγών λεβάντας

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς αρμόδια υπουργεία για ενίσχυση των παραγωγών λεβάντας. 
Η επιστολή
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 
Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή , για να θέσουμε υπόψη σας ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινότητας των αγροτών και πιο συγκεκριμένα των ανθρώπων που ασχολούνται με την καλλιέργεια και την παραγωγή αιθέριου ελαίου λεβάντας.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Μετά από αυτό...


-Η Ν.Δ. ανεβάζει τα ποσοστά της κατά 26,4% !

-Το ποδόσφαιρο αναβαθμίζεται!

-Ο ΠΑΟΚ θα ξαναπάρει πρωτάθλημα (στην επόμενη 20ετία)!

Δήμος Πολυγύρου, Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων - Πέμπτη 28-1-2021

Από τον Δήμο Πολυγύρου, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη 28-1-2021, ανακοινώνεται ότι για την αποφυγή του πρωινού παγετού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τις 9.00 στις σχολικές μονάδες του Πολυγύρου, των Βραστάμων και της Δ.Ε. Ζερβοχωρίων.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Δεν τολμούν να βάλουν φρένο στην ανομία!

Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", Τετάρτη 27-1-2021, αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας, λόγω κορωνοϊού, γίνεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων!
Πανό με εκτός των άλλων και ρατσιστικά συνθήματα. 
Αφού φίλαθλοι δεν υπάρχουν μόνο η διοίκηση μπορεί να τα ανάρτησε!

Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού στις 27-1-2021

Νέος κορωνοϊός Covid-19 στις 27-1-2021, Ανησυχητικά τα πράγματα για την Χαλκιδική

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ...

Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια:
Σημεία αιχμής και προστριβών αποτελεί η "αστυνόμευση" των ΑΕΙ και ο χρόνος φοίτησης ή άλλως οι "αιώνιοι φοιτητές"!
-Για το θέμα της φύλαξης ή επιτήρησης ή αστυνόμευσης των ΑΕΙ υπάρχει πρόβλημα, βέβαιο είναι

Κατασκευή των αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού στη Ν. Καλλικράτεια

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού στη Ν. Καλλικράτεια. Ο αγωγός, που ξεκινάει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, στη συνέχεια διακλαδίζεται με μία κατεύθυνση προς Σωζόπολη και μία προς Ν. Ηράκλεια. 
Θυμίζουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και

Επιστρέφει στον Δήμο το Κτίριο, που στεγαζόταν το ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας στα Ν. Μουδανιά

Την επιστροφή του κτιρίου, που είχε παραχωρηθεί για να στεγαστεί το ΤΕΙ Ιχθυκαλλιέργειας στα Ν. Μουδανιά, διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Προποντίδας. Με επιστολή του Δημάρχου (αρ. Πρωτ. 29958/28-9-2020) ζητήθηκε η επιστροφή της χρήσης του διδακτηρίου και τα δωρισθέντα οικοπέδα, που τελικώς δε χρησιμοποίησε το καταργηθέν τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και παραμένουν αναξιοποίητα στο κέντρο της πόλης των Ν Μουδανιών.

Κ. Μάλαμα : Η αλήθεια για τους λιμένες του Νέου Μάρμαρα και της Συκιάς είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες.

Τα πολυπόθητα για την κοινωνία της Σιθωνίας έργα αναβάθμισης των λιμένων του Νέου Μάρμαρα και της Συκιάς, δυστυχώς, εδώ και τρία χρόνια λιμνάζουν στη γραφειοκρατία και στην “ωρίμανση” του μελετητικού φακέλου. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών (υπ. αριθμ. 4469/21.1.2021 σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 2675/407 14.12.2020 της Κυριακής Μάλαμα), από το 2018, οπότε και έλαβε θετική γνωμοδότηση το έργο της αναβάθμισης του

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Πάνα για αγρότες

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος, επανήλθε με διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς, ως οφείλουν, να δώσουν άμεσες, υπεύθυνες και πλήρεις απαντήσεις και λύσεις για την επιβίωση και το μέλλον των αγροτών.
“Η πρώτη ερώτηση αφορά την ανάγκη επίδειξης πνεύματος ευαισθησίας από πλευράς της Πολιτείας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Covid-19 / Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού

 

26-1-2021 Κορωνοϊός στην Ελλάδα και τη Χαλκιδική (36.000+ test)

Κ. Μάλαμα : Χωρίς θέρμανση το Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας. Υγειονομικό προσωπικό κι ασθενείς παγώνουν.

 

Σήμερα γίναμε δέκτες μιας πολύ σοβαρής καταγγελίας από πολίτες κι υγειονομικού λειτουργούς, για το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας λειτουργεί χωρίς θέρμανση. Οι υγειονομικοί λειτουργοί παγώνουν, οι ασθενείς εξετάζονται μέσα στο ψύχος και το ερώτημα όλων είναι γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα. Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να απολογηθούν άμεσα.

Συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Αριστοτέλη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
[Με τηλεδιάσκεψη]
θέματα:
1)Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής (ΕΠΠΕ), για τις ανάγκες υλοποίησης της υπηρεσίας με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων - Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δήμο Αριστοτέλη», διάρκειας 12 ετών (Εισηγητής Νικόλαος Αυγερινός Αντιδήμαρχος)

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ :«ΤΟ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ».

Απάντηση έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος από την Υφυπουργό Τουρισμού Ζαχαράκη Σοφία στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχετικά με την εξαίρεση της Χαλκιδικής από τις ανακοινώσεις για τη λειτουργία τμημάτων που θα φιλοξενήσουν τα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμοί κατά του COVID-19 στις 25-1-2021

25-1-2021 Κορωνοϊός (9394 τεστ)

Κ. Μάλαμα : Πάνδημο αίτημα της Χαλκιδικής η ένταξη του Νομού στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Κοινοβουλευτική αναφορά​ κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το ζήτημα της ένταξης της Χαλκιδικής στο δίκτυο φυσικού αερίου, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Κασσάνδρας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής από τους σχεδιασμούς

Πάνας: Να ενεργοποιηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα Χαλκιδικής

Αναφορά του βουλευτή Χαλκιδικής Α. Πάνα για άμεση ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής και στελέχωση Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου ενόψει του εμβολιασμού
Κύριε Υπουργέ
Σας προωθώ την με αριθ.πρωτ: 259/13-01-2021 του Δήμου Σιθωνίας καθώς και την επιστολή με αριθμ.πρωτ.: 50/13-01-2021 του Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου. Με την επιστολή του ο Δήμος Σιθωνίας ζητά την ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής και το Κέντρο Υγείας

Ν. Μουδανιά, Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στον Δήμο Ν. Προποντίδας ποσού 49.600 €, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 201.6/23-12-2020 απόφαση του Δ.Σ. 
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση

Rapid test στα Ν. Πλάγια 26-1-2021

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 (10:00 π.μ. - 13:00), δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κορωνοϊου στο ΚΑΠΗ των Ν. Πλαγίων. 
Μπορούν να προσέλθουν για να εξετασθούν, αν επιθυμούν:

Συνάντηση Πάνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση, που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα Παπά Θεοφάνη.
Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων, που πραγματοποιεί,

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με τον αποκλεισμό επιχειρήσεων με υποκαταστήματα από τα προγράμματα ενίσχυσης.
Το κείμενο παρέμβασης:  
Αξιότιμοι Κύριοι , 
Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν μείνει εντελώς εκτός μέτρων οικονομικής ενίσχυσης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός στις 24-1-2021

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πολυγύρου

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πολυγύρου στις 27 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 12:00, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, με τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης οικονομικών προσφορών για την προμήθεια λαμπτήρων και λοιπού εξοπλισμού
2. Έγκριση πρακτικών διενέργειας αξιολόγησης και αξιολόγησης οικονομικών προσφορών για την υπηρεσία «Υπηρεσίες Ταχυδρομείου» για δύο έτη

Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου: Προτάσεις επί του προϋπολογισμού 2021

Κείμενο της Δημοτικής παράταξης 
Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου που αφορά τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2021.
Παραθέτουμε τις προτάσεις μας, τις οποίες απέρριψε εχθές ο δήμαρχος και όχι το δημοτικό συμβούλιο! 
Αναμένουμε και την δική σας άποψη. 
Μελετώντας τα στοιχεία του προυπολογισμού έτους 2021 έχουμε να παρατηρήσουμε οτι η συζήτηση του προυπολογισμού δεν αφορά μόνο την έγκριση των οικονομικών δεδομένων αλλά την γενικότερη λειτουργία του Δήμου εν γένει. Διότι μέσα από τα οικονομικά στοιχεία αποτυπώνεται και η αναπτυξιακή πορεία του δήμου αλλά και η υπηρεσιακή του συγκρότηση.

Κ. Μάλαμα : Αναιτιολόγητος αποκλεισμός των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της Χαλκιδικής από την διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών.

Κοινοβουλευτική αναφορά π​ρος τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την απόφαση του να εξαιρέσει όλες τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Χαλκιδικής από τη διαδικασία εμβολιασμού. Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια επιστολής διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ανατροπή του σχεδιασμού του Υπουργείου δημιουργεί τεράστια πρακτικά προβλήματα και στους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.