Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Κ. Μάλαμα - Θ. Ξανθόπουλος: Οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας μπορούν να εξελιχθούν σε σημείο αναφοράς για μία διαφορετική σωφρονιστική πολιτική

Τις αγροτικές φυλακές​ Κασσάνδρας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον βουλευτής Δράμας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεόφιλο Ξανθόπουλου, τη βουλευτή Χαλκιδικής και αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης Κυριακή Μάλαμα και τα στελέχη της Ο.Μ. Κασσάνδρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θανάση Νικολέτο και Δήμο Παντζίκη. Στη συνάντηση το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με την διοίκηση των φυλακών και τους σωφρονιστικούς λειτουργούς, ενώ επισκέφτηκε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις ημιελεύθερης διαβίωσης του καταστήματος κράτησης. 

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Κ. Μάλαμα : Η ξένη κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda” πληροί τις προϋποθέσεις για την τεράστια χρηματοδότηση που λαμβάνει;

Αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε σε σχέση με την κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda” κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, η οποία καταγγέλει πρακτικές εργασιακού ντάμπινγκ στην παραγωγή και ζητά έλεγχο των εργασιακών σχέσεων από την επιθεώρηση εργασίας.

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Παναθλητικό Όμιλο Μουδανιών (ΠΟΜ)


 

Έργα στο παραλιακό μέτωπο Ν. Μουδανιών (οδός Βασματζίδη)

Μετά την εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για παρεμβάσεις αποκατάστασης στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Ν. Μουδανιών, που γειτνιάζει με την οδό Βασματζίδη και βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, συντάχθηκε και εστάλη στο Υπουργείο για υπογραφή η Προγραμματική Σύμβαση, η οποία συνάφθηκε μεταξύ Δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να ξεκινήσει το έργο.

➡Τι αφορά:

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

23 Ιουνίου 2021- Κρούσματα covid-19

Διασφάλιση εργασίας των απολυμένων των «Ελληνικών Λατομείων»

Με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές Χαλκιδικής ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη Γιώργος Λαμπράκης αναφέρεται στα προβλήματα των απολυμένων των «Ελληνικών Λατομείων»
Το κείμενο της επιστολής:
Αξιότιμοι Κύριοι,
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων εξελίξεων, που αφορούν την λήξη σύμβασης εργασίας εργαζομένων της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ», αλλά και την αδυναμία απορρόφησης πρόσληψης αυτών στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», όπως η ίδια είχε υποσχεθεί.

Η Αμμουλιανή στο επίκεντρο του έργου MED COASTING+ για τον Δήμο Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη
συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ανατολική ΑΕ», στο νέο έργο MED COASTING+ “Transferring Coastal Integrated governance for sustainable tourism”.
Το έργο αποτελεί κεφαλαιοποίηση του έργου COASTING και έχει ως στόχο τη μεταφορά των αποτελεσμάτων του σε νέες περιοχές ενδιαφέροντος.

KOUZINA 2021: Πολλαπλό το επικοινωνιακό όφελος

Ένας εντυπωσιακός απολογισμός, που συνθέτει αποτέλεσμα στοχευμένης προώθησης και πώλησης, τοποθετεί το KOUZINA 2021 στις πλέον επιτυχείς διοργανώσεις της δεκαετούς του πορείας. Παρόλο που οι υγειονομικές συνθήκες απέκλεισαν τη μαζική συμμετοχή του κοινού αλλά και τη διευρυμένη δημοσιογραφική καταγραφή, ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής πέτυχαν ένα επικοινωνιακό αποτέλεσμα – παρακαταθήκη για ολόκληρη την τοπική τουριστική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα σε αριθμούς

Πάνας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω Δασικών Χαρτών στη Χαλκιδική

Απάντηση στην πρόσφατη παρέμβασή του για τη διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω Δασικών Χαρτών στη Χαλκιδική, έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αμυρά Γεώργιο.
Στην Απάντησή του o αρμόδιος Υφυπουργός ενημερώνει το Βουλευτή,

Κ. Μάλαμα : Υπάρχει πρόθεση αποψίλωσης της Σιθωνίας από τραπεζικές υπηρεσίες;

Κοινοβουλευτική ε​ρώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κατέθεσε εσπευσμένα η Κυριακή Μάλαμα, μετά από την καταγγελία συνδικαλιστικών οργανώσεων του τραπεζικού κλάδου για στους χεδιασμούς οριστικής παύσης λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στο Νέο Μαρμαρά.

Δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Πρ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ στη Χαλκιδική

Περιοδείες στο νομό μας πραγματοποιούν την Πέμπτη 24/6/2021 κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ- Πρ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας και τους φορείς. 
9.30 Το κέντρο υγείας της Νέας Καλλικράτειας θα επισκεφτεί κλιμάκιο με συμμετέχοντες,

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

22 Ιουνίου 2021 - Κρούσματα covid-19

Άρχισαν οι εγγραφές για το ΚΗΦΗ στη Ν. Καλλικράτεια

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Ν. Καλλικράτεια, που στεγάζεται στο κληροδότημα «Δημήτρη και Αθηνάς Σελεμενάκη» και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Στόχος του είναι η φροντίδα ατόμων άνω των 65, μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, πάρκινσον, άνοια, νοητικά, ψυχικά προβλήματα υγείας) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τα ογκώδη απορρίμματα σε όλον τον Δήμο Προποντίδας

Κάθε χρόνο παρατηρείται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η άναρχη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και η δημιουργία σε όλο τον δήμο διάσπαρτα νέων σκουπιδότοπων. Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, το φαινόμενο συνιστά κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. 
Ο Δήμος Προποντίδας φροντίζει για τη συλλογή των αστικών απορριμμάτων αδυνατεί όμως να κάνει το ίδιο με τα ογκώδη αντικείμενα, που τόσο ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος είναι τέτοιος, που στην κυριολεξία τη μία ημέρα φορτηγά του δήμου καθαρίζουν και την επόμενη μέρα παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ από το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Χαλκιδικιώτες αστυνομικοί πρόσφεραν και φέτος δώρα στους/στις μαθητές/τριες του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους.
Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου ευχαριστεί θερμά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής και τα μέλη του Δ. Σ. αποτελούμενα από τον πρόεδρο κ. Γ. Αρχοντόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Γ. Αγγελίδη και τον γ. γραμματέα κ. Σ. Καμπανταῒδη που

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕ ΖΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 


Δήλωση Δημάρχου Αριστοτέλη για την απώλεια θέσεων εργασίας στη μεταλλευτική δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός»

Εκτιμώντας πως απηχώ τις σκέψεις όλων των συναδέλφων στη Δημοτική Διοίκηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζω τον προβληματισμό μου για την απόφαση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» να αναστείλει αναθέσεις σε συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες, χωρίς να λάβει μέριμνα για τη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος πλήθους οικογενειαρχών που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο φάσμα της ανεργίας.

Πάνας: οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής να ενταχθούν στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις λόγω παγετού

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Αγροτικού Τομέα του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος προχώρησε σε έκτακτη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, με την οποία ζητά οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής να ενταχθούν στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις λόγω παγετού.
Στην Ερώτηση του ο κ. Πάνας, έπειτα από την αναφορά του στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Εμείς οι κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 20-6-2021, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού στην Ιερισσό, για να διαμαρτυρηθούμε για την καθυστέρηση επίλυσης χρόνιων και πολύ βασικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον τόπο και τους πολίτες και είναι:
1. Η άμεση εφαρμογή της με αρ. 1445/2020 απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά όλων των Υπηρεσιών

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

3η Ποδηλατική Διαδρομή 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

Πραγματοποιήθηκε η 3η Ποδηλατική Διαδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, στα πλαίσια εορτασμού των Παγκόσμιων ημερών Ποδηλάτου και Περιβάλλοντος. Στόχος ήταν η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας και απώτερος σκοπός η ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Κ. Μάλαμα : Εκτός από φωτογραφίες τι άλλο αποκόμισε ο κύριος Καλαφάτης από την επίσκεψη του στο Νομό Έβρου;

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, στην πρώτη του επιτόπια επίσκεψη από την ημέρα που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Μακεδονίας Θράκης επέλεξε το Νομό Έβρου, ένα Νομό με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, που όμως αντιμετωπίζει μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις. Δυστυχώς, ο κύριος Υφυπουργός ενδιαφέρθηκε περισσότερο για φωτογραφίες με φόντο τον φράχτη αποτροπής μεταναστών και λιγότερο για το πως η οικονομία και η κοινωνία του Νομού Έβρου θα ανακάμψουν μετά από την κρίση.

Πάνας σε ελαιοτριβεία -τυποποιητήρια ελιάς της Χαλκιδικής.

Επισκέψεις σε ελαιοτριβεία-τυποποιητήρια ελιάς της Χαλκιδικής, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας.
Ο κ. Πάνας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ελαιοπαραγωγούς και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν