Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί ως 20/3/2021

20/3/2021 Κρούσματα COVID-19

Τα κρούσματα ανά Π.Ε. στη συνέχεια της ανάρτησης

self-test από τον Απρίλιο

Δωρεάν τεστ αντιγόνου (rapid test -
selftest) θα μπορούν να προμηθευτούν και να πραγματοποιήσουν από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου οι πολίτες πραγματοποιώντας οι ίδιοι την εξέταση.
Η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη Πανευρωπαϊκά την διάθεση και χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν.

Κ. Μάλαμα : Το Νοσοκομείο Χαλκιδικής θα πιεστεί το επόμενο διάστημα. Να δοθούν τα αδιάθετα εμβόλια στους εκπαιδευτικούς και σε όσους εργάζονται σε επαφή με το κοινό.

Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνο Δεδελούδη επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον ιατρό του Νοσοκομείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτριο Βαρνάβα. Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη Χαλκιδική, οι ανάγκες του Νοσοκομείου κι η πορεία των εμβολιασμών. Όπως σημείωσαν τα στελέχη του Νοσοκομείου, τις επόμενης ημέρες κι εβδομάδες αναμένεται η κορύφωση της πίεσης στο Νοσοκομείο, με δεδομένο ότι η δομή μετατρέπεται πλέον, σε μεγάλο βαθμό, σε νοσοκομείο - covid, με τις περισσότερες κλινικές του να προγραμματίζεται να μετατραπούν σε κλινικές αντιμετώπισης περιστατικών κορονοϊού. 

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 μέχρι 19/3/2021

 

19/3/2021 Κρούσματα COVID-19

 

Πάνας για την καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, ο Βουλευτής Απόστολος Πάνας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ζαββό Γεώργιο με θέμα την «Καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου του 2019 »».

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί ως 18/3/2021

Κρούσματα COVID-19 στις 18/3/2021

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης 21-3-2021

Ο Δήμος Πολυγύρου,
σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στις 7.00 μ.μ. Παρουσιάζουν ποιήματά τους οι συντοπίτες μας ποιητές Βαλάντης Βορδός, Δημήτρης Καρπέτης, Μαρία Τζίκα. Συμμετέχει η ερ. ηθοποιός Χαρούλα Όρη.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί ως 17/3/2021

Κ. Μάλαμα : Μία επένδυση που μόνο χρυσή δεν είναι.

Ομιλία στο σχέδιο νόμου “Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Ελληνικός Χρυσός μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία μεταλλείων και βιομηχανίας χρυσού και συναφείς διατάξεις” της βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα. Ολομέλεια Βουλής 17.3.2021
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, επειδή η σιωπή δεν είναι χρυσός, ας είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε μπροστά μας μια επένδυση που μόνο “χρυσή” δεν είναι. Η πραγματικότητα αφορά μια εταιρία που εδώ και 17 χρόνια που δραστηριοποιείται στη Χαλκιδική, δεν ξέρουμε τι πληρώνει στο κράτος κι αν είναι ζημιογόνα αυτή η επένδυση ή όχι. Είναι ανεξέλεγκτη και αυτό μας το δηλώνει η ίδια η μεταλλευτική εταιρία αλλά και εσείς κύριε Υπουργέ.

Rapid Test στον Πολύγυρο 18/3/2021

Τα κρούσματα COVID-19 σήμερα 17/3/2021. Φρίκη!

Κοινές διεκδικήσεις και νίκες, αντί νέας «στρατοπεδοποίησης» - Το δικαίωμα «βέτο» στην Μεταλλουργία Χρυσού.

Άρθρο του Στέλιου Βαλιάνου - Δημάρχου Αριστοτέλη
Είναι μια πρώτη κατάκτηση: Αναφέρομαι στην αποδοχή από πλευράς υπουργού Περιβάλλοντος, του αιτήματος του δήμου Αριστοτέλη να υποδεικνύει το ένα από τα τρία μέλη που θα εκπροσωπούν την Πολιτεία στην Επιτροπή Αξιολόγησης κάθε νέας πρότασης μεθόδου Μεταλλουργίας Χρυσού που θα παρουσιάσει στο μέλλον ο «Ελληνικός Χρυσός». Αποτελεί την πρώτη νίκη σε μια πορεία διεκδικήσεων που υπαγορεύει η νέα σύμβαση μεταξύ Πολιτείας και επενδύτριας εταιρείας, για τα Μεταλλεία Χαλκιδικής.

Πρόταση χρηματοδότησης του έργου: “Ολοκληρωμένη Διαχείριση αστικών λυμάτων Αγίου Μάμαντος”

Αίτημα χρηματοδότησης του έργου: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων οικισμού Αγίου Μάμαντος» κατατέθηκε από τον Δήμο Ν. Προποντίδας στην πρόσκληση του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". 
Το έργο είναι προϋπολογισμού 5.579.138,00 € και περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αγ. Μάμαντος και του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον τελικό αποδέκτη, καθώς και την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων

Ψήφισμα Δ.Σ Ν. Προποντίδας

Ψήφισμα Δ.Σ Ν. Προποντίδας για την παράταση του υφιστάμενου και την έγκαιρη προκήρυξη νέου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα:
Αναφορικά με το αίτημα πολλών εργαζομένων για παράταση του υφιστάμενου και έγκριση προκήρυξης νέου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, το οποίο αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, καθώς απορροφά δημιουργικά χιλιάδες ανέργους και ενισχύει καθοριστικά τις αποδυναμωμένες σε ανθρώπινο δυναμικό δημοτικές υπηρεσίες,

Παγκόσμια εβδομάδα κατά του γλαυκώματος.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ.
 
Στα Οφθαμολογικά Ιατρεία του κ. Γραμμένου Αστερίου στον Πολύγυρο και στη Νικήτη, όλο το μήνα Μάρτιο, μέτρηση της 
ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΑΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΟΠΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ .
ΧΩΡΙΣ αμοιβή, αλλά με ραντεβού.
Τηλέφωνο: 6 9 3 2 7 2 7 4 5 0 

Διαδικτυακή ομιλία για την νέα συμφωνία Ελληνικής κυβέρνησης και της πολυεθνικής ELDORADO GOLD

 

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 ως 16/3/2021

16/3/2021 Τα κρούσματα COVID-19

Δείτε και τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Καταθέτουμε πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης απέναντι στο μονόδρομο των εξορύξεων.

Ομιλία στο σχέδιο νόμου “Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Ελληνικός Χρυσός μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία μεταλλείων και βιομηχανίας χρυσού και συναφείς διατάξεις”. Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου 16.3.2021

Το γεγονός, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι ο υπουργός δεν θα μιλήσει σήμερα στην επιτροπή, αλλά και το ότι απουσιάζει, έχει φύγει, τι να σημαίνει άραγε; Πως μεταφράζεται αυτό; Έχει παραδώσει τα όπλα; Θεωρεί ότι το συγκεκριμένο θέμα στη συγκεκριμένη επιτροπή είναι ασήμαντο; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση.

Rapid test (drive through) στα Νέα Μουδανιά

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κορωνοϊού μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στα Νέα Μουδανιά, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 από τις 9:30 έως τις 14:30, στην αρχή της Τζαβούρα στα Ν. Μουδανιά (περιοχή του Ηρώου).

Κυριακή Μάλαμα στην «ΑΥΓΗ» / Αποικία της Eldorado η Χαλκιδική

«Το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι από μόνο του ένα σκάνδαλο»
Τη σκανδαλώδη σύμβαση αποικιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός, που επιβάλλει ένα μοντέλο μεταλλευτικής μονοκαλλιέργειας με απόλυτη εξάρτηση ενός τόπου από μια πολυεθνική εταιρεία, τονίζει σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ της Κυριακής η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Κυριακή Μάλαμα.
Κατηγορείτε την κυβέρνηση για σύμβαση «κατά παραγγελία» με την Ελληνικός Χρυσός. Τι αλλάζει σε σχέση με όσα ίσχυαν προηγουμένως;
Η κυβέρνηση δέχτηκε να υπογράψει μια συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός, η οποία είναι αποικιοκρατικού τύπου.