Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΄Η ΞΑΝΑ ΔΙΧΑΣΜΟΣ;

 
Αμφίσημος εμφανίστηκε στην προχτεσινή εκπομπή του Atlas Tv, στις 19-01-21, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος όπου, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκε το τρέχον θέμα του κορονοϊού και η απόφαση του ΣΤΕ για την επιστροφή των υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου από την Αρναία όπου βρίσκονται παράνομα. Ασαφής και αόριστος όσον αφορά τις υπηρεσίες, ο κ. Βαλιάνος άφησε περισσότερα ερωτηματικά παρά διευκρινίσεις, αποφεύγοντας να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το πότε και το πώς θα επιστρέψουν οι υπηρεσίες στην νόμιμη έδρα τους, αναφέροντας μόνο ότι ναι μεν πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣΤΕ αλλά λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν τη γεωγραφική κατανομή του Δήμου και τη βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών!

Εμβολισμοί στις 22-1-2021

Κ. Μάλαμα : Πρακτικές στα όρια του bullying από την PQH σε δανειολήπτες.

Συζητήθηκε η επερώτηση της Κυριακής Μάλαμα σε σχέση με τις πρακτικές πίεσης της εταιρίας διαχείρισης δανείων PQH προς ευάλωτους δανειολήπτες. Όπως ανέφερε η Κυριακή Μάλαμα, η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές κι εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία των δανειοληπτών ε​ν μέσω πανδημίας, όχι μόνο δεν τηρεί τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά καταφεύγει σε πρακτικές που κινούνται στα όρια του εκφοβισμού, μέσω δικηγορικών γραφείων, των δανειοληπτών.

Ολοκληρωμένη πρόσβαση για ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη

Σε φάση υλοποίησης –και μάλιστα με προδιαγραφές αναβαθμισμένες σε σχέση με την αρχική μελέτη του 2017- εισέρχεται το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προσβασιμότητας σε τουριστικές παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη.

22-1-2021 Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

22-1-2021 Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

 

Αναρτήθηκε ανακοίνωση, στις 18 Γενάρη, για προσλήψεις 18 περίπου συμβασιούχων, έκτακτου προσωπικού διάρκειας έως 05/07/2021, σε διάφορες θέσεις του δήμου Σιθωνίας (καθαριότητα, οδηγοί, διοικητικό κ.α.). Οι προσλήψεις γίνονται με «κατεπείγουσες» διαδικασίες λόγω της πανδημίας και χωρίς κριτήρια, όπως προβλέπεται από νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ομιλία Πάνα στη Βουλή για το "Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας"

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας στα πλαίσια της Eπίκαιρης Eρώτησης, που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, έχοντας ως θέμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ραντεβού για εμβολιασμό




Αύριο, Παρασκευή 22-1-2021, στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 

Εμβολιασμοί COVID-19 στις 21-1-2021

21-1-2021 Κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Κρούσματα κορωνοϊού στις 21-1-2021

Α.Πάνας: Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα επιχορήγησης καταστημάτων για τη δημιουργία «e-shop» σε όλες τις επιχειρήσεις.

Επιστολή απέστειλε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας την εφαρμογή του προγράμματος επιχορήγησης καταστημάτων για τη δημιουργία «e-shop» σε όλες τις επιχειρήσεις. 
Το ακριβές κείμενο της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ έχει ως εξής :

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 στις 20-1-2021

20-1-2021, COVID-19 στη Χαλκιδική

COVID-19 στις 20-1-2021

Η νέα Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Χαλκιδικής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής ανακοινώνει τη νέα σύνθεση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής, έπειτα από την απόφαση της Γραμματείας του Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής και βάσει της σχετικής Εγκυκλίου περί ανασύνθεσης των Νομαρχιακών Επιτροπών:

Εθελοντική αιμοδοσία, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Ν. Προποντίδας “Αλυσίδα Ζωής” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Ν. Μουδανιών από τις 9:30 π.μ έως 13:30.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό και προκειμένου να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, αν προτίθεστε να αιμοδοτήσετε, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.

Μουδανιά: Δημοπρατείται άμεσα το “Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς”

Δημοπρατείται άμεσα το έργο “Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς”, καθώς έχουν ήδη εκδοθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, την Πολεοδομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενώ η ανέγερση του καταφυγίου προβλέπεται να υλοποιηθεί στο κληροτεμάχιο 738, εμβαδού 8,00 στρεμμάτων περίπου, το οποίο βρίσκεται πλησίον στα Ν. Μουδανιά (περίπου 1500 μέτρα από το Αμαξοστάσιο Ν. Μουδανιών). 
Περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο,

Κ. Μάλαμα : Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της Χαλκιδικής παλεύει για την επιβίωση του.

Τηλεδιάσκεψη με ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στή​ριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού του Νομού και της καταγραφής των αναγκών του. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Μουσικογυμναστικό Σύλλογο Ιερισσού “Άκανθος” και τον Αθλητικό Συλλόγου Ουρανούπολης, που δραστηριοποιούνται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, από τον Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης “Ιερισσός ’99” κι από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιερισσού “Carduus Bikes” της ποδηλασίας.

Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στον Άγιο Μάμα

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της αξιοποίησης γεώτρησης στον Άγιο Μάμα. Πρόκειται για μία από τις δύο γεωτρήσεις του Γεωργικού σταθμού Αγίου Μάμαντος, που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Προποντίδας με απόφαση του πρώην Υπουργού Μάκη Βορίδη.

Συναντήσεις Πάνα με αυτοδιοικητικούς

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής πραγματοποίησε συνάντηση με Κοινότητες του Δήμου Ν. Προποντίδας στο πλαίσιο των επισκέψεών του στις Κοινότητες της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Κοινότητα Ζωγράφου, Σημάντρων , Ν.Φλογητών και Ν.Ποτίδαιας,

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Κ. Μάλαμα : Μεγάλες εταιρίες αποκομίζουν υπερκέρδη στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο στο Κράτος.

Εισήγηση στο σχέδιο νόμου “Κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών.” Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. 19.1.2021
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες, για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών, αποτελεί μία ευκαιρία να προβληματιστούμε σε σχέση με το διεθνές πλαίσιο αντιμετώπισης της μεγάλης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής των πολυεθνικών εταιριών.

Εμβολιασμοί στις 19-1-2021

Δήμος Πολυγύρου: Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων λόγω παγετού (Τετάρτη 20/1/2021)

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων την Τετάρτη 20/1/2021, ανακοινώνεται ότι σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πολυγύρου (Δ.Ε. Πολυγύρου, Ανθεμούντα, Ζερβοχωρίων) η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μετά τις 9.00 π.μ. εκτός

19-1-2021 Χαλκιδική και COVID-19

COVID-19 στις 19-1-2021

Α.Πάνας: Να επιδοτηθούν οι κτηνοτρόφοι.

Σε Κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, καταθέτοντας Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μαζί με συναδέλφους του, με σκοπό την επιδότηση των κτηνοτρόφων για τον εμβολιασμό του ζωικού τους κεφαλαίου ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό. 

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Αριστοτέλη - Κλειστά σχολεία και αύριο σε 6 κοινότητες λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, λόγω ολικού παγετού, τα Δημοτικά Σχολεία ,τα Νηπιαγωγεία , οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη και συγκεκριμένα

Εμβολιασμοί COVID-19

Χαλκιδική 18-1-2021 COVID-19

COVID-19 στις 18-1-2021

Εκλογές Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής


Μεγαλώνει η ομάδα του Σταύρου Σαρηγιαννίδη που θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση στην Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής στις επικείμενες εκλογές. Ο Κώστας Θεοχαρίδης είναι το νέο, «δυνατό»χαρτί που πρόσθεσε στο συνδυασμό του ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής. Ένας άνθρωπος «μπολιασμένος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έπειτα από δεκαπενταετή ενασχόλησή του με τα διοικητικά ως πρόεδρος της ομάδας

ΡΩΓΜΑΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Απάντηση έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην από 20/10/2020 παρέμβασή του για τις ρωγματώσεις των οικιών και των κτιρίων της Στρατονίκης. 
Με τη παρέμβασή του ο κ.Πάνας ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο, να δώσει σαφή απάντηση για τα αίτια των ρωγματώσεων καθώς από τις μέχρι τώρα έρευνες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Λειτουργία Σχολείων Δήμου Πολυγύρου στις 18-1-2021

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι για τη λειτουργία των σχολείων στον δήμο μας λόγω της κακοκαιρίας, ισχύουν τα ακόλουθα για τη Δευτέρα 18/1/2021:

Χαλκιδική & COVID-19 στις 17-1-2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 17-1-2021

ΓΙΑΤΙ κ. ΒΑΛΙΑΝΕ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΩΣΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ;

Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους απανταχού Ιερισσιώτες κι όχι μόνο επιφύλασσε το πρόσφατο ετήσιο Δημοτικό Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα. Το τεχνικό πρόγραμμα καταρτίζεται στο τέλος κάθε έτους και αφορά το σύνολο των έργων που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος στο προσεχές διάστημα. Φαίνεται ωστόσο πως κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει και αντί να βάζουν έργα, βγάζουν.