Σάββατο 3 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 3/4/2021

Κ. Μάλαμα : Το Πόρτο Καρράς μπορεί να προσφέρει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην κοινωνία και την οικονομία της Χαλκιδικής.

Ένα νέο κύκλο συναντήσεων, με αντικείμενο την κατάσταση στην τουριστική οικονομία της Χαλκιδικής ξεκίνησε η Κυριακή Μάλαμα, με πρώτο σταθμό το Πόρτο Καρράς, όπου συναντήθηκε, αφενός, με αντιπροσωπεία του Σωματείου εργαζόμενων “Κέλυφος” κι αφετέρου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimera Group κ. Αρτούρ Νταβιντιάν. Αντικείμενα των συναντήσεων αποτέλεσαν η επανεκκίνηση του Πόρτο Καρράς, το πλάνο αναβάθμισης του συγκροτήματος, αλλά και το μέλλον της εργασίας και τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από την συγκεκριμένη επένδυση.

COVID-19 Tα κρούσματα στις 3/4/2021

Δήμος Αριστοτέλη: Να πάψει η υποστελέχωση του ταχυδρομείου της Ιερισσού

Την απαίτηση να σταματήσει η υποστελέχωση του ταχυδρομικού καταστήματος της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη, Ιερισσού, διαμηνύει το Δημοτικό Συμβούλιο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, με ψήφισμα που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος. 
Σε αυτό κατέληξαν ομόφωνα οι παριστάμενοι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης «Ομοφωνία» και των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία Πολιτών» και «Απαλλαγή», ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ισχυρός Αριστοτέλης».

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

2/4/2021 Εμβολιασμοί covid-19

Ομάδες εμβολιασμού

Υποβρύχιος Καθαρισμός σε λιμάνια του Δήμου Ν. Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, που ιδρύθηκε το 2016 στην Θεσσαλονίκη και στοχεύει στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και τη προώθηση πολιτικών προστασίας, θα πραγματοποιήσουν δράσεις καθαρισμού λιμανιών του Δήμου Ν. Προποντίδας. 
Συγκεκριμένα:

2/4/2021 Τα κρούσματα covid-19

Πρόβλημα υλοποίησης της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Ν.Μαρμαρά

Κάνε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση.

Κ. Μάλαμα : Διολισθαίνει σε “χορό εκατομμυρίων” ο κ. Καλαφάτης.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης στην προχθεσινή του τοποθέτηση στην ημερίδα του Τμήματος Κεντρικής Μ​ακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εμφανίστηκε ως “μάγος με τα δώρα”, μοιράζοντας εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη που “όπου να ‘ναι ξεκινά”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε μία αποστροφή του. Εμείς θέλουμε να του κάνουμε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις :

Δήμος Αριστοτέλη: Σοβαρότερη της φυσικής απουσίας, η διαρκής έλλειψη ουσίας

Για μια ακόμα φορά, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης θεώρησε σκόπιμο να αποχωρήσει από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν θα σταθούμε σε χαρακτηρισμούς και προσβολές με τις οποίες προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αδυναμία ουσιαστικής απάντησης σε επιχειρήματα και γεγονότα που παρέθεσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Απλώς θα τονίσουμε ότι στηρίζουμε και δικαιολογούμε

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Η απάντηση των Μεταλλωρύχων στην ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός

 
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση

Εμβολιασμοί μέχρι 1/4/2021

 

Είμαστε για κλάματα... όλοι μα όλοι!

Αν έχουν βάση, ως προς το μέγεθος, τα καταγγελλόμενα, για 14 αστυνομικούς και 2, ναι 2, θωρακισμένα αυτοκίνητα για προστασία του Φουρθιώτη (εντάξει δεν τον ξέρετε... η μάνα του όμως τον ξέρει) αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους "επώνυμους"!!!
-Δυστυχώς αυτός ο χώρος που ζούμε μόνο κράτος δεν μπορεί να ονομαστεί!

01/4/2021 Τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα κρούσματα ανά Π.Ε. στη συνέχεια

Οι μεθοδεύσεις της προέδρου ΔΣ Δήμου Αριστοτέλη και η νέα (παλιά) ΑΕΠΟ ..

Σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ισχυρού Αριστοτέλη έγιναν μάρτυρες ενός χυδαίου παραληρήματος της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ανάρτηση της σελίδας Φίλοι της δημοτικής παράταξης Ισχυρός Αριστοτέλης , για την οποία θεώρησε ότι θίχτηκε προσωπικά λόγω αναφοράς σε δράση του Δήμου Αριστοτέλη με χορηγό την Ελληνικό Χρυσό. 
Η πρόεδρος δε σεβάστηκε ούτε τη θεσμική της θέση, ούτε τους συναδέλφους της και με έναν λόγο (που της είχαν γράψει) 35 λεπτών στην αρχή της συνεδρίασης ανάγκασε τους συμβούλους του Ισχυρού Αριστοτέλη να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι

Κ. Μάλαμα : Η Eldorado καταρρέει κι η Edilmac απολύει. “Άνθρακας” τελικά η χρυσή ανάπτυξη.

Οι δυναμικές κινητοπ​οιήσεις των εργαζόμενων της Edilmac στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός έκαναν τις μάσκες να πέσουν. Η Ελληνικός Χρυσός ομολογεί ότι σχεδιάζει μαζικές απολύσεις γιατί “μπαίνει μέσα” και χρησιμοποιεί την Edilmac για να βυθίσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στις εξορύξεις. Μάλιστα, σε επιστολή της στις 29 Μαρτίου 2021, σε συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων, η Ελληνικός Χρυσός ομολογεί ότι κατρακυλάει οικονομικά. Συγκεκριμένα λέει ότι

Διαδικτυακή Εκδήλωση. Νέα Σύμβαση Eldorado Gold: Αποικιοκρατική Καταστροφή

Την Πέμπτη 1/4 στις 7:30 μμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Νέα Σύμβαση Eldorado Gold: Αποικιοκρατική Καταστροφή 
από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Η εκδήλωση θα προβληθεί στις σελίδες: 
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:  ΕΔΩ 

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 31/3/2-21

Κήρυξη διαδικασίας ελεύθερης διαπραγμάτευσης εκμίσθωσης του δημοτικού αναψυκτήριου Ψακουδίων

Δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 192 του νόμου 3463 / 2006, επειδή η διαδικασία δημοπράτησης του αναψυκτήριου Ψακουδίων κατέστει άγονη (μετά από δύο δημοπρασίες), είναι δυνατή η εκμίσθωση να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας οι όροι καθορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο.
Με την υπ’ αριθμό 207 / 29 – 09 – 2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκκινείται η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης με τους ίδιους όρους της διακήρυξης, και πόσο εκκίνησης της εκμίσθωσης το ποσό των 20.000 € ετησίως.

Εικόνες ντροπής σε περιοχή του Πολυγύρου!


Το "αλιεύσαμε" από το f/b σήμερα 31/3/2021. Κρίμα!!!
Μπράβο Thanasis για τη δημοσιοποίηση αυτής της εικόνας. Ίσως ο Δήμος και οι πολίτες του... κάνουν κάτι! 
(Δείτε και τη συνέχεια)

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση, στο κανάλι του στο Youtube, την Παρασκευή 2 Απριλίου2021, στις 18.00. 
Παρουσιάζουν βιβλία τους οι συγγραφείς: Θωμαή Τσιμερίκα, Ζαφειρούλα Μυλωνά, Θεανώ Βασιλειάδου.
Κάνετε εγγραφή στο κανάλι εδώ
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ 

Κρούσματα κορωνοϊού στις 31/3/2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Να αποτραπεί η διάλυση του Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Ιερισσό.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς ​τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα μετά από το πρόβλημα που έχει προκύψει από τις αποχωρήσεις προσωπικού στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιερισσό. Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια σχετικής επιστολής τεσσάρων Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη και την οποία συνυπογράφουν και 45 φορείς της κοινωνίας των πολιτών της περιοχής. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι μειώσεις προσωπικού στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της Ιερισσού, ιδιαίτερα μετά από τις τελευταίες διαδικασίες εθελουσίας αποχώρησης εργαζόμενων, έχουν οδηγήσει σε κίνδυνο κατάρρευσης του ταχυδρομικού έργου σε μία πολύ μεγάλη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, με τεράστιους κινδύνους για την τοπική οικονομία.

Δήμος Αριστοτέλη: Στους νησιωτικούς προορισμούς καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων η Αμμουλιανή

Την ένταξη της Αμμουλιανής στον Εθνικό Σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων πέτυχαν με σχετική παρέμβαση ο Δήμος Αριστοτέλης και φορείς του νησιού.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 16 Απριλίου 2021, γι` αυτό παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της Αμμουλιανής να δηλώσουν την πρόθεση τους

Διαμαρτυρία 45 Συλλόγων και Φορέων του δήμου Αριστοτέλη

Γραμματόσημα της σειράς “Εκστρατείας”
σφραγισμένα στο Ταχυδρομείο της Ιερισσού
 το 1915
Eπιστολή διαμαρτυρίας 45 Συλλόγων και Φορέων του δήμου Αριστοτέλη (Δ.Δ. Ιερισσού, Δ.Δ. Νέων Ρόδων, Δ.Δ. Ουρανούπολης, Δ.Δ. νήσου Αμμουλιανής) σχετικά με την υποβάθμιση του καταστήματος ΕΛ-ΤΑ Ιερισσού και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής η οποία θα κορυφωθεί την τουριστική περίοδο στην οποία αυξάνεται κατακόρυφα ο φόρτος- κίνηση εργασίας του καταστήματος.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 30/3/2021

Εμβολιάζονται:

Δήμος Ν. Προποντίδας: Παράδοση βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

Την ανθρωπιστική βοήθεια, που συγκεντρώθηκε από την προσφορά των Δημοτών Ν. Προποντίδας παρέδωσαν χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπώντας τη Δημοτική αρχή, ο Αντιδήμαρχος Ν. Προποντίδας Γιάννης Καραπανταζής και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παύλος Κιλήτσος.

covid-19 Τα κρούσματα στις 30/3/2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Σε απόγνωση ο κλάδος των εκπαιδευτών οδήγησης του Νομού Χαλκιδικής

Κοινοβουλευτική αναφορά​ σε σχέση με την στήριξη των σχολών οδηγών της Χαλκιδικής κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Νομού Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των σχολών οδηγών, οι οποίες με κρατική εντολή παραμένουν κλειστές εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Εάν δεν ληφθούν άμεσα, πραγματικά και γενναία μέτρα ενίσχυσης, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία του Νομού Χαλκιδικής.

Η "Ελληνικός Χρυσός" προσπαθεί να τρομοκρατήσει συνδικαλιστές

Δήλωση - καταγγελία του Προέδρου του Σωματείου των εργαζόμενων στα μεταλλεία, για την απαγόρευση εισόδου στον χώρο δουλειάς του σήμερα, ώστε να μην μπορεί ούτε να δουλέψει ούτε να έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους του.

Απ. Πάνας για τις ζημιές στα πυρηνόκαρπα της Χαλκιδικής λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δυστυχώς οι καλλιέργειες του τόπου μας χτυπήθηκαν για μία ακόμα φορά από καιρικά φαινόμενα καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες, που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν καρπόπτωση στις καλλιέργειες των βερίκοκων (καϊσια).
Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε κεντρικό επίπεδο, τους οποίους και ενημέρωσα για την κατάσταση των καλλιεργειών,

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 29/3/2021

Τα κρούσματα covid-19 στις 29/3/2021

...και ανά Π.Ε.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2020, στις 7.00 μ.μ.
Στη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Οι Ελληνικές Φιλαρμονικές Ορχήστρες τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 Ανάμεσά τους η Φιλαρμονική Ν. Τρίγλιας & Πολυγύρου

Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Αλυσίδα Ζωής”

Κ. Μάλαμα : Να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας για τις εκδικητικές απολύσεις της Edilmac, υπεργολάβου της Ελληνικός Χρυσός.

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια των παράνομων και καταχρηστικών εκδικητικών απολύσεων εργαζομένων από την Edilmac, υπεργολάβο της Ελληνικός Χρυσός στα μεταλλεία Κασσάνδρας. Η αναφορά κατατέθηκε μετά από σχετική καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας. Όπως τονίζεται στην αναφορά, η πολυεθνική εταιρία​ Edilmac προχώρησε σε εκδηκιτικές απολύσεις εργαζόμενων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών τους και για τις αναιτιολόγητες απολύσεις άλλων συναδέλφων τους.

Απ.Πάνας για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ 2021

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του, με την οποία ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη Κωστή, να δώσει σαφή εικόνα για τη συνέχιση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για το 2021, το μέλλον των εργαζομένων τους αλλά και τους τρόπους συμβολής του Υπουργείου για την προώθηση της απασχόλησης.

Απεργία μεταλλωρύχων

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 
Την ώρα που κάποιοι πανηγυρίζουν για την «χρυσή συμφωνία» εμείς βιώνουμε ακόμα νέες δυσκολίες, απαγορεύσεις εισόδου στα εργοτάξια πρωτοπόρων συνδικαλιστών-εργατών, απαξίωση και προσπάθεια διάλυσης σωματείων, απολύσεις εργαζόμενων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας και πολλά άλλα. Αυτή φαίνεται είναι η νέα πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Κρούσματα covid-19 στις 28/3/2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε. στη συνέχεια της ανάρτησης

Σ.Ε.Μ.ΛΑ. Καταγγέλλει τις ενέργειες της «Ελληνικός Χρυσός» ενάντια στον Πρόεδρο και τον Γ. Γ. του Σωματείου

Τη στιγμή που το Σωματείο μας πραγματοποιεί σειρά κινητοποιήσεων (επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, απεργία) με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων μας, η εταιρία EDILMAC με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός προχωράει σε μία ακόμη άνευ προηγουμένου προκλητική κίνηση. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 26/03/2021, αιφνιδίως, εν μέσω στάσης εργασίας και αφού είχε προηγηθεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικός Χρυσός, στο Στρατώνι (όπου η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Σωματείων), η εταιρεία EDILMAC ανακοίνωσε στον Προέδρο και τον 
Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ απαίτησε να ακυρωθούν οι κάρτες εισόδου τους στο εργοτάξιο και να αποχωρήσουν άμεσα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 
Οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε τον παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της εταιρείας “Edilmac”, με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός, να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. 
Με γελοίες προφάσεις, απείλησαν σήμερα (26/03) με απόλυση τον πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και τον Γραμματέα του Συνδικάτου, για «απαράδεκτη συμπεριφορά».