Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Rapid test στην Ορμύλα

COVID-19 Εμβολιασμοί ως και 6-3-2021

Τα κρούσματα COVID-19 στις 6-3-2021 Πολλά και πάλι κρούσματα στη Χαλκιδική

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Αποικιακού τύπου η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός.

Χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικό Χρυσός. Πρόκειται για ένα κείμενο αδιανόητο για τα δεδομένα ευρωπαϊκού κράτους. Μέσα σε αυτή τη σύμβαση περιέχονται σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, όπως η ακύρωση της υποχρέωσης μεταλλουργίας, η επαναφορά από το παράθυρο της δυνα​τότητας εκτεταμένης χρήση κυανίου για τον διαχωρισμό του τελικού προϊόντος, η παραίτηση του κράτους από την αρμοδιότητα περιβαλλοντικών ελέγχων κι ο ορισμός ιδιώτη ελεγκτή περιβάλλοντος από την εταιρία, η θέσπιση πληρωμής ρήτρας από το δημόσιο

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 / 5-3-2021

Τα κρούσματα COVID-19 στις 5-3-2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Οι υπηρεσίες του κοινωνικούς κράτους στα Νέα Μουδανιά πρέπει να ενισχυθούν.

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ των Νέων Μουδανιών πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια της διαρκούς καταγραφής κι ανάδειξης των αναγκών των υπηρεσιών του κράτους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της στήριξης της κοινωνίας. Στη συνάντηση καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, με βασικότερο την υποστελέχωση κι αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη τους στην καθημερινότητα της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί ως τις 4/3/2021.

4 Μαρτίου 2021 και COVID-19

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Απόκριες 2021 στο Δήμο Πολυγύρου: Διαδικτυακή Μασαλιάδα

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η γνωστή και αγαπημένη σε όλους «Μασαλιάδα» δίνοντας το στίγμα του καρναβαλιού του Δήμου Πολυγύρου, που εξαιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, δεν θα μπορέσει να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει φέτος το κοινό του.
Παλιά και νέα μασάλια θα παρουσιάσουν οι ειδικοί του είδους, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Βλάχου και Αλέκος Τσολάκης την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι σε live streaming από την επίσημη σελίδα του Δήμου και το κανάλι του στο YouTube.

Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου στη Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής

Από τους πρώτους μήνες της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, συγκεκριμένα από 24/1/2020, μιλήσαμε για την ανυπαρξία σχεδιασμού και τουριστικής πολιτικής στο Δήμο Πολυγύρου και επιχειρηματολογήσαμε για την ανάγκη συγκρότησης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και στο Δήμο μας.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 ως 3-3-2021

Τα κρούσματα COVID-19 στις 3-3-2021 (54.000+ τεστ). Η Χαλκιδική δεν "πάει" καλά!

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Πολύγυρο.

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έχει εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία, μπροστά στο κτίριο της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Ο Σταθμός εγκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Κ. Μάλαμα : Εν κρυπτώ κατάργηση της υποχρέωσης δημοσιεύσεων διακηρύξεων, προκηρύξεων και αποφάσεων κρατικών φορέων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Αναφορά προς το σύνολο των αρμοδίων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από σχετική επιστολή της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Θέμα της Χαλκιδικής”, με την οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι και για την διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και για την επιβίωση τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης μετά την σχεδιαζόμενη κατάργηση της υποχρέωσης δημοσιεύσεων διακηρύξεων, προκηρύξεων και αποφάσεων κρατικών φορέων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο.

Rapid test από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ στην Πορταριά και στα Ν. Φλογητά

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κορωνοϊου την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021. 
Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021,

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι 2-3-2021

Κ. Μάλαμα : Να καταθέσει άμεσα ο Βορίδης την τροπολογία για την τακτοποίηση του παραλιακού μετώπου της Νικήτης.

Η κυβέρνηση σε μία επίδειξη αναλγησίας έστειλε τα ΜΑΤ για να γκρεμίσουν το παραλιακό μέτωπο της Νικήτης, έχοντας αδιαφορήσει εδώ και δύο χρόνια για το πρόβλημα που τα δικά της στελέχη δημιούργησαν. Εμείς από τον Μάιο φωνάζαμε και λέγαμε ότι πρέπει να στηριχτεί ο Δήμος για να μπορέσει να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες στην παραλία της Νικήτης. Μετά από την κινητοποίηση των πολιτών κι από τον σάλο που προκλήθηκε από την κυβερνητική αυθαιρεσία ο κ. Βορίδης φαίνεται να

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Σιθωνίας ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

Η Παράταξη μας σεβόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των αμμοκρατών στην παραλία της Νικήτης , εξέδωσε προσεκτική ανακοίνωση ή όποια ομολογουμένως δεν καταλογίζει ευθύνες αν και θα έπρεπε, δεν στοχοποίησε πρόσωπα και γενικότερα προσπάθησε να μην διαταράξει το ενωτικό κλίμα που επικρατούσε. Είναι γεγονός όμως ότι εντός της παράταξής μας ακούστηκαν και απόψεις για μια ανακοίνωση διαφορετική περισσότερο επιθετική για τούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.

Κ. Μάλαμα : Γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν συνδράμει τον Δήμο Σιθωνίας για την τακτοποίηση των αμμοκρατών της Νικήτης;

Κατεπείγουσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της κατεδάφισης των αμμοκρατών της Νικήτης, σε συνέχεια των γεγονότων της 1ης Μαρτίου. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, είναι απαραίτητο το Υπουργείο Εσωτερικών να συνδράμει τον Δήμο για την τακτοποίηση των αμμοκρατώ​ν, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αυθαίρετα από προηγούμενες δημοτικές αρχές και τώρα απαιτείται η τακτοποίηση τους.

2 Μαρτίου 2021 COVID-19

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Παρεμβάσεις της Δ.Π. Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Παρεμβάσεις προ ημερήσιας διάταξης.
Θέσαμε το ζήτημα, και προτείναμε να παρέμβει ο Δήμος μας στην κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση), προκειμένου να διορθωθεί το τραγελαφικό φαινόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6:00 μ.μ όχι μόνο στον Πολύγυρο, αλλά και σε ολόκληρο το νομό. Σε συνεργασία και με τους άλλους Δήμους, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Δημου να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα και να ασκεί όση περισσότερη πίεση μπορεί να ασκήσει, προκειμένου να διορθώνονται τα κακώς κείμενα, οπως το ωράριο απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα.

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : «Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ».

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία αιτείται ουσιαστική στήριξη του κλάδου των δικηγόρων της επικράτειας αλλά και της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο Βουλευτής τονίζει, πως η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δικηγορικός κλάδος έχει οδηγήσει μεγάλα

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί ως την 1η Μαρτίου 2021

COVID-19 / 1η Μαρτίου 2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Αμμοκράτες Νικήτης : οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΝΔ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι “τώρα ενημερώνεται για το θέμα των αμμοκρατών της Νικητής” κι ότι “έχει ζητήσει να του σταλεί ο φάκελος για να τον μελετήσει”. Το ίδιο είχε απαντήσει και ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, όταν πριν από 7 σχεδόν μήνες είχα καταθέσει εσπευσμένα κοινοβουλευτική αναφορά για το θέμα στη Βουλή, όταν είχε ​διαφανεί για πρώτη φορά η απειλή της κατεδάφισης των αμμοκρατών. (Υπ. αριθμ. 1853/15-06-2020 κοινοβουλευτική αναφορά με θέμα “Ανάγκη στήριξης του Δήμου Σιθωνίας για την νομιμοποίηση των αμμοκρατών στην ακτογραμμή της Νικητής.

Πάνας: Ένταξη των επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας της Βουλής Πάνας Απόστολος, με την οποία επισήμανε το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με το μεγάλο αριθμό επιλαχόντων αγροτών των Σχεδίων Βελτίωσης, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα θα μείνουν εκτός διαδικασιών και επιδότησης. 
Με την εν λόγω Ερώτηση, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν και άλλοι συνάδελφοί του, ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να εξαντλήσει όλα τα μέσα

Δήμος Αριστοτέλη: Σε εφαρμογή οι πρώτες δράσεις του τουριστικού προγράμματος του 2021

Την έναρξη υλοποίησης του εγκεκριμένου -και από τον ΕΟΤ- τουριστικού προγράμματος του Δήμου Αριστοτέλη για το 2021, σηματοδοτεί η έγκριση δαπανών για την πρώτη δέσμη μέτρων προβολής και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν:

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 στις 28-2-2021

Στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου

Στις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, τέθηκαν ζητήματα από τον  
Δημοτικό Σύμβουλο της "Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου" Καλλιμάνη Γιώργο που αφορούν:

Κοινή δήλωση Συνεργασίας Πολιτών και Ανεξάρτητου Ψηφοδέλτιου για τον νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Ν/Σ του ΥΠΕΣ είναι άκαιρο και πρόωρο. Όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου οι ΟΤΑ έχουν σοβαρά προβλήματα με την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και με τις αρμοδιότητές τους και την οικονομική τους κατάσταση.
Άλλωστε και το υπόμνημα της ΚΕΔΕ προς την νέα ηγεσία του υπουργείου , αυτά επέσημανε και όχι την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ : ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ανακοινώνει, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου, το Σάββατο 27/2/2021 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια, που νοσηλεύονταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας. Τα όργανα που ελήφθησαν είναι το ήπαρ, οι δύο νεφροί και οι δύο κερατοειδής και με βάσει την λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.
Η Δωρεά Οργάνων αποδεικνύει την κοινωνική συνοχή και ευαισθησία που χρειάζεται όσο ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.