Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου στη Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής

Από τους πρώτους μήνες της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, συγκεκριμένα από 24/1/2020, μιλήσαμε για την ανυπαρξία σχεδιασμού και τουριστικής πολιτικής στο Δήμο Πολυγύρου και επιχειρηματολογήσαμε για την ανάγκη συγκρότησης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και στο Δήμο μας. 
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που επιτέλους αυτή συγκροτήθηκε και συνεδριάζει. Ευχόμαστε καλές εργασίες και δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί, ώστε να καλύψουμε αδυναμίες και ελλείμματα των προηγούμενων χρόνων, προς όφελος του τόπου μας.
Επισημάναμε και επιμένουμε πως σε μια τέτοια Συμβουλευτική – Εισηγητική προς το Δημοτικό Συμβούλιο Επιτροπή, πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από σχετικούς Φορείς της Τοπικής Κοινωνίας (και όχι 7 μέλη από το Δήμο και 2 μόνο από την Τουριστική Αγορά). Είναι ανάγκη να εκπροσωπούνται Επαγγελματικοί Φορείς, Εμπορικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων, ο χώρος της Εστίασης, των Τουριστικών Γραφείων, της Διαφήμισης, Εργαζόμενοι και Στελέχη του Τουριστικού τομέα, ώστε η Επιτροπή να αποτυπώνει την εικόνα της Τουριστικής Δραστηριότητας, να ενεργοποιεί τους φορείς και να εκπληρώνει το συμβουλευτικό της χαρακτήρα.
Συμφωνήσαμε με την εισήγηση του Αντιπροέδρου για τη μελέτη και το σχεδιασμό, που είναι σύμφωνη και με τις δικές μας προτάσεις για διαμόρφωση και προγραμματισμό της Τουριστικής Πολιτικής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Δήμου μας.
Τονίσαμε τέλος την ανάγκη ενασχόλησης και προώθησης προς επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας, είτε αυτά άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου (πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», καθαρισμός παραλιών, καθαριότητα και φωτισμός τουριστικών οικισμών, θέμα των αδέσποτων ζώων) είτε άλλων φορέων (κατάλληλες και έγκαιρες δράσεις για κοπή χόρτων και συντήρηση οδών, για πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, αντικατάσταση παλαιών πινακίδων) αλλά και πιο ειδικών θεμάτων όπως π.χ. η ανάγκη Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των επιχειρηματιών και του εργατικού δυναμικού της περιοχής μας σε θέματα Τουρισμού.
Γιώργος Καλλιμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου