Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 μέχρι 4 Ιουνίου 2021

Κρούσματα covid-19 στις 4 Ιουνίου 2021

Δήμος Αριστοτέλη: Υποβολή δύο ακόμη έργων στο «Α.Τρίτσης»

Προτάσεις χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για δύο ακόμα σημαντικά έργα αποχέτευσης σε Ιερισσό και Αμμουλιανή προς βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και για την αύξηση των δυνατοτήτων φιλοξενίας αυξημένου αριθμού επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο, υπέβαλε προ ημερών ο Δήμος Αριστοτέλη.

Η Μόλος ΑΕΤΕΜ για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών
 για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ΜΟΛΟΣ Α.Ε.Τ.Ε.Μ. με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει και σε συνεργασία με το Hippocampus Marine Institute και την ευγενική υποστήριξη του

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γ.Ν. Χαλκιδικής

Η Διοίκηση του Γ. Ν. Χαλκιδικής δια της παρούσας επιστολής εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην Εταιρεία ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ, για την ευγενική δωρεά, δύο(2) κλιματιστικών μηχανημάτων στην Μονάδα Τεχνικού Νεφρού.
Η κίνηση αυτή έχει μέγιστη σημασία για το νοσοκομείο μας, καθώς συνδράμει στην εύρυθμη παροχή υπηρεσιών του.
Σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά , ευχόμεθα ολόψυχα κάθε επιτυχία στην επιχειρηματική σας δράση

Ξεκινά η ανάπλαση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στα Ο.Τ. 8 ΚΑΙ Ο.Τ. 38 περιοχής «Αλμύρα» Ν. Μουδανιών

Υπεγράφη η σύμβαση από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ” Γ. Μαρκογιαννάκη η σύμβαση του έργου, η οποία αφορά στην ανάπλαση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στα Ο.Τ. 8 ΚΑΙ Ο.Τ. 38 περιοχής «Αλμύρα» Ν. Μουδανιών, προϋπολογισμού μελέτης 1.115.000 €..

Εξάντληση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κοινοβουλευτική του Αναφορά, με την οποία ζήτησε τη μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης της προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προωθώντας την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κεντρικής Ελλάδας.

Έκδοση βιβλίου: “Εγώ ο Εμμανουήλ”

Οι μικροί μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς
με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους, κας Αρτέμιδος Καλογεράκη, συνέγραψαν το βιβλίο “Εγώ ο Εμμανουήλ”, αφιερωμένο στον Εμμανουήλ Παπά, επικεφαλής της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική. 
Το βιβλίο εξέδωσε ο Δήμος N. Προποντίδας, για να μάθουν όλοι για την Επανάσταση της Χαλκιδικής, μία επανάσταση πολύ σημαντική και πάνδημη, που παρά τη βιαιότητα της κατάπνιξής της, συνέβαλε στο να κρατηθεί άσβεστη η επιθυμία της ελευθερίας της πατρίδος.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Κάλεσμα διαμαρτυρία για τα ΕΛΤΑ Ιερισσού

Η Κοινότητα Ιερισσού εκφράζει την αγωνία της και την έντονη δυσαρέσκειά της για την υποβάθμιση, την απαξίωση και την υποστελέχωση του Ταχυδρομικού καταστήματος της Ιερισσού.
Το Ταχυδρομείο της Ιερισσού ιδρύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση το 1912 και λειτουργεί αδιάλειπτα πάνω από έναν αιώνα.
Εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους και επιχειρήσεις της Ιερισσού αλλά και των Νέων Ρόδων, της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής του μοναδικού νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Άρχισαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Νέας Προποντίδας ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολικό έτος 2018-2019. Είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο 
δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη και λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών κατά τις απογευματινές ώρες.
Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γ.Νοσοκομείου Χαλκιδικής

Εκ μέρους του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις πιο θερμές ευχαριστίες για την δωρεά 100 test ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πάνας για την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών

Αναφορικά με την ψήφιση του σημερινού Νομοσχεδίου για την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Πάνας Απόστολος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Δήμος Αριστοτέλη: Πρόταση χρηματοδότησης για έργα επισκευής και συντήρησης ύψους 345.000 ευρώ σε σχολικές μονάδες Ιερισσού και Αρναίας

Εργασίες επισκευής και συντήρησης για το Γυμνάσιο  Ιερισσού και για το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Αρναίας, περιλαμβάνονται στο νέο “πακέτο” προτάσεων για χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που υπέβαλε ο Δήμος Αριστοτέλη, συνοδεύοντας την πρόταση με ώριμες μελέτες.

Κ. Μάλαμα : Η ΝΔ επιμένει να αντιλαμβάνεται τους δημότες ως κομματικούς στρατούς και τους εκλογείς ως “κουκιά”.

Ομιλία Κυριακής Μάλαμα στο σχέδιο νόμου “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών”. Ολομέλεια Βουλής 1.6.2021
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, με το νομοσχέδιο που εισάγει σήμερα η κυβέρνηση για το εκλογικό σύστημα των δήμων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αναπολεί το παλαιοκομματικό σύστημα του διορισμένου νομάρχη, των καρφιτσωμένων κοινοταρχών κάτω από το ψηφοδέλτιο του αιωνόβιου δημάρχου, των τοπικών πελατειακών σχέσεων που πνίγουν κάθε προσπάθεια χειραφέτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πολυγύρου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πολυγύρου σας ενημερώνει σχετικά με την επανυποβολή αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης. Οι αιτήσεις με αρχικό μήνα έγκρισης τον Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 δεν παρατείνονται εκ νέου και θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στον Ιούνιο του 2021, κατόπιν ραντεβού .

Κ. Μάλαμα : Το φάντασμα των περσινών αστοχιών στη διαχείριση του τουρισμού επανέρχεται.

Δύο εβδομάδες μετά ​από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής βλέπουν την κατάσταση να εξελίσσεται με πολύ σοβαρά προβλήματα. Ήδη οι επισκέπτες από δύο μεγάλες τουριστικές αγορές, αυτές της Σερβίας κι εκείνη της Ρωσίας, απομακρύνονται από την αγαπημένη τους Βόρεια Ελλάδα. Σε ότι αφορά τους Σέρβους τουρίστες, οι ακυρώσεις τους μέχρι στιγμής οφείλονται στην κατάσταση που επικρατεί στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, ο οποίος κλείνει στις 11 το βράδυ, με αποτέλεσμα οικογένειες με παιδιά να αναγκάζονται να αναμένουν τη διέλευση τους για ώρες μέσα στη ζέστη.

Δήμος Αριστοτέλη: Στόχος το νέο δίκτυο αποχέτευσης σε Στάγειρα-Στρατονίκη με έργο 2.690.000 ευρώ εντός του 2022!

Την πλήρη αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου των κοινοτήτων Σταγείρων και Στρατονίκης σχεδιάζει ο Δήμος Αριστοτέλη, με την προώθηση -εντός του 2022- ενός μεγάλου έργου προϋπολογισμού 2.690.739 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Πάνας για την κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Ελευθέριο με θέμα: «Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου: Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας Χαλκιδικής».
Κατά την πρωτολογία του ο Βουλευτής, αφού τόνισε

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 μέχρι 31-5-2021

Κρούσματα covid-19 στις 31 Μαΐου 2021

Δράσεις ΤΕΒΑ στο Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού τις ακόλουθες ημέρες:
Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Γαλάτιστας
Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 στο ανοιχτό θέατρο δίπλα στο Δημαρχείο της Παλαιόχωρας. 
Θα πραγματοποιηθεί προβολή των εξής ταινιών:

Δήμος Αριστοτέλη - Βήματα επιστροφής στην κανονικότητα και μέσω του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ, οργανώνει προβολές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας και την Παρασκευή 4 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού.
Θα πραγματοποιηθεί προβολή των εξής ταινιών:

Κ. Μάλαμα : Να λειτουργήσουν άμεσα τα ΚΔΑΠ. Αδικαιολόγητη η συνέχιση της αναστολής λειτουργίας τους.

Οι γονείς των παιδιών της Χαλκιδικής δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί η κυβέρνηση έχει “ξεχάσει” τα ΚΔΑΠ, τα οποία παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας. Την στιγμή που έχουν ανοίξει όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης δεν είναι κατανοητό γιατί τα ΚΔΑΠ συνεχίζουν ν​α εξαιρούνται. Οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν κι οι οικογένειες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς δεν υπάρχει καμία δομή απασχόλησης των παιδιών τους τώρα που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και πρέπει να εργαστούν.

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Δράσεις εθελοντισμού για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Κρούσματα κορωνοϊού στις 30/5/2021

Βαλιάνος: «Απαντούμε στις πραγματικές ανάγκες με σχέδιο και αποτέλεσμα.»

Αφετηρία για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των δικτύων και λοιπών υποδομών ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη που το χρειάζονται, αποτελεί η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την πρώτη δέσμη έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.936.851 ευρώ, ενώ ήδη ετοιμάζονται οι μελέτες και για την επόμενη δέσμη έργων της ιδίας κατηγορίας.