Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

6-2-2021 Covid-19 | εμβολιασμοί

Covid-19 κρούσματα στις 6-2-2021.

Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

COVID-19, Σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στη Χαλκιδική

 

Κ. Μάλαμα : Εκδικητικά για την οικονομία κι αναποτελεσματικά στην ανάσχεση της πανδημίας τα κυβερνητικά μέτρα.

Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά ξεπέρασε τον εαυτό της σε αστοχία σε σχέση με την λήψη των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Αντί να κάνει όσα επιτάσσει η υγειονομική κρίση, με εκτεταμένα τεστ, με ιχνηλάτηση στην κοινότητα και με ενίσχυση του συστήματος υγείας, αποφάσισε να σταματήσει το λιανεμπόριο, το take away και τις λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα. Από Δευτέρα βλέπουμε…
Ο προκλητικός υπουργός ανάπτυξης για ακόμα μία φορά εξέπληξε δυσάρεστα τους επαγγελματίες και πόλωσε με το προκλητικό του ύφος.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Βαλιάνος για τη νέα σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Eldorado Gold

Μετά τη σημερινή υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Eldorado Gold για την εκμετάλλευση των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη  Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:
«Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη σημερινή υπογραφή της νέας σύμβασης εκμετάλλευσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αναγνωρίζουμε στοιχεία που ως Δημοτική Αρχή προβάλαμε και διεκδικήσαμε σθεναρά και κατ` επανάληψη, αλλά και στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς πριν εκφέρουμε οριστική άποψη.

Covid-19 | εμβολιασμοί μέχρι 5-2-2021

Το νέο καθεστώς lockdown στη Χαλκιδική

Τα νέα μέτρα για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από αύριο, 6 Φεβρουαρίου, στις 6 το πρωί, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα:
- Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Προκλητική παραχώρηση δικαιωμάτων της χώρας στην Ελληνικός Χρυσός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κοινή δήλωση: Σ. Φάμελλου – Π. Πέρκα – Κ. Μάλαμα
Η σημερινή παράσταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με την υπογραφή της «τροποποιημένης» σύμβασης με την Ελληνικός Χρυσός δίνει συγχωροχάρτι στην εταιρεία για τη μη υλοποίηση υποχρεώσεών της και της εκχωρεί επιπλέον δικαιώματα της ελληνικής πολιτείας. Αποτελεί ένα βήμα προς τα πίσω για το κράτος δικαίου, το περιβάλλον και το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην Ελλάδα. 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπληρώνει, εν μέσω πανδημίας, ένα ακόμα γραμμάτιο στα συμφέροντα που την έκαναν κυβέρνηση. Επιβεβαιώνει το αίτημα της Ελληνικός Χρυσός που ήθελε να αλλάξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει μια άλλη, πιο «βολική» για τα συμφέροντά της.

Covid-19 στις 5-2-2021. Πολλά τα κρούσματα και πάλι στη Χαλκιδική, εκ των οποίων τα 6 μεταλλάξεις!

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Κ. Μάλαμα : ​Οι επαγγελματίες εξοργίζονται με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης.

Ομιλία της βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα, στην ολομέλεια της Βουλής, στο σχέδιο νόμου “Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις", χθες Πέμπτη 4.2.2021
"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές, καλούμαστε να συζητήσουμε σήμερα ένα νομοσχέδιο, το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ανακουφίζει την αγορά, τους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους. Ένα νομοσχέδιο που θα περίμενε κανείς να συνάδει με το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας της διαχείρισης της από την κυβέρνηση.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 | εμβολιασμοί

Νέος κορωνοϊός Covid-19, στις 4-2-2021 (44.000+ τεστ)

Δείτε στη συνέχεια και τα νέα κρούσματα ανά Περιφερειακή ενότητα:

Προμήθεια και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Κ1 Ν. Μουδανιών

Στην άμεση εγκατάσταση σηματοδοτών για πεζούς θα προχωρήσει ο Δήμος Ν. Προποντίδας στον κόμβο Κ1, επί της κεντρικής δηλαδή οδού, που διασχίζουν τα παιδιά, τα οποία φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών. Αν και ο συγκεκριμένος δρόμος, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, ο Δήμαρχος κατανοώντας την αναγκαιότητά τους, εισηγήθηκε το θέμα στην οικονομική επιτροπή, όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση.

Κ. Μάλαμα : Σε άμεσο κίνδυνο το διατηρητέο αρχοντικό του Μιχάηλ Bέη στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το θέμα της αναστήλωσης του αρχοντικού του Μιχάηλ Βέη στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το αρχοντικό του Μιχάηλ Βέη στον Άγιο Μαμά αποτελεί μοναδικό δείγμα αρ​χιτεκτονικής του τέλους του 17ου - αρχών του 18ου αιώνα κι ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο της ιστορίας της Χαλκιδικής. Το εν λόγω μνημείο προορίζεται από τον Δήμο Νέας Προποντίδας για ιστορικό και λαογραφικό μουσείο. Όμως, η απουσία παρεμβάσεων επί έτη θέτει το μνημείο σε κίνδυνο. Ήδη έχει καταρρεύσει η σκεπή του κι είναι θέμα χρόνου η ολοκληρωτική του κατάρρευση με ολέθρια αποτελέσματα για την διάσωση του ιστορικού κι αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής.

Βαλιάνος: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας στη νέα σύμβαση για την μεταλλευτική δραστηριότητα

Με αφορμή διαρροές και δημοσιεύματα που αφορούν στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» επί της νέας σύμβασης για τη μεταλλευτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη, ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:
«Καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι διαρροές περί επικείμενης ολοκλήρωσης -ακόμα και εντός των ημερών – της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και επενδύτριας εταιρείας επί της νέας σύμβασης που θα διέπει

Ψηφιακό το ΚΕΠ Ιερισσού, του Δήμου Αριστοτέλη

Ηλεκτρονικά μέσω του MyKEPlive.gr, μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες – εδώ και λίγες μέρες- από το ΚΕΠ Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη. Συγκεκριμένα, μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε από κινητό τηλέφωνο με σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε από ή υπολογιστή, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία στον χώρο.

Συνάντηση εργασίας Πάνα - Λιβανού

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με θέματα που κάλυπταν ευρύ φάσμα της αγροτικής πολιτικής, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και από τις δύο πλευρές τα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού στις 3-2-2021

Covid-19 στις 3-2-2021 (38.000+ τεστ)

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής: Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής, εκφράζει για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως αυτή δρομολογείται από την κυβέρνηση και του Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου. 
Με πρόσχημα την πανδημία νομοθετούνται μόνιμα μέτρα, χωρίς ημερομηνία λήξεως, εντάσσοντας και άλλους κλάδους και επαγγέλματα στην Κυριακάτικη εργασία όπως τις φαρμακαποθήκες και το λιανεμπόριο μέσω δυνατότητας παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής.

«ΟΧΙ» του Δήμου Ν. Προποντίδας στην πρόθεση δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου στον Άγιο Μάμα

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε με έγγραφό της η δημοτική αρχή Ν.Προποντίδας, στην πρόσκληση της Ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας σχετικά με τη δέσμευση δημόσιας έκτασης στον Άγιο Μάμα, για τη δημιουργία Φ/Β πάρκου. Η συγκεκριμένη περιοχή γειτνιάζει άμεσα με τον υδροβιότοπο Αγίου Μάμα, ενταγμένο στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο Άγριας Ζωής από τη Δ/νση Δασών, σημαντικό για τα πτηνά, τόπο δηλαδή σπάνιου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Πάνας: Ανάγκη στήριξης του μελισσοκομικού κλάδου

Σε Κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, καταθέτοντας Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με σκοπό την ενίσχυση του μελισσοκομικού κλάδου. 
Με την Ερώτηση, ο Πάνας υπενθύμισε στην Κυβέρνηση τις αρνητικές επιπτώσεις, που επέφερε η πανδημία στον μελισσοκομικό κλάδο, κάτι που έχει επισημανθεί ήδη στην με αρ.Πρωτ. 9208-03/09/2020 Ερώτησή του με θέμα:

Παναθηναϊκός: 113 χρόνια ένδοξης ιστορίας...

 

...Και ΕΝΤΙΜΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (κουτσουκέλες κάναμε κι εμείς αλλά όχι κατ' εξακολούθηση όπως μερικοί-μερικοί!!!)

Εμβολιασμός κατά της COVID-19

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Περί προσλήψεων ο λόγος ...

Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου
Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πολυγύρου 27/1, αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόσληψη προσωπικου, με εξάμηνη σύμβαση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, λόγω του Covid 19.
Στη συνεδρίαση, προϋπόθεση της ομοφωνίας ήταν η αποδοχή της πρότασης του μέλους της, Δημήτρη Κυργιαφινη, για την διάθεση, από την ημέρα της δημοσίευσης, 8 εργάσιμων ημερών, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους. Σήμερα 01/02/2021, διαπιστώσαμε ότι έγινε η δημοσίευση με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτησεων στις 04/02/2021.

Νέος κορωνοϊός Covid-19 – 2-2-2021, Ρεκόρ κρουσμάτων στη Χαλκιδική

Συνολικά έγιναν 37.000+ τεστ

Κ. Μάλαμα : Κάθετη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στο Αγρόκτημα του Αγίου Μάμαντος.

Κοινοβουλευτική αναφορά πρ​ος το σύνολο των συναρμόδιων υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια επιστολή του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, με την οποία επισημαίνεται η κάθετη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στο Αγρόκτημα Αγίου Μάμαντος, ακριβώς δίπλα από τον υδροβιότοπο και σε έκταση που προορίζεται από τον Δήμο για θεματικό περιβαλλοντικό πάρκο. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά πρόκειται για μία περιοχή, η οποία βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον υδροβιότοπο του Αγίου Μάμαντος, στην οποία ο Δήμος Νέας Προποντίδας σχεδιάζει την δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου κι ενός πρότυπου ελαιώνα, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση των κοινωφελών υποδομών ήπιας κοινωνικής και τουριστικής δραστηριότητας.

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ. Ε. ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2021»

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη Κωστή, ζητώντας να δοθεί σαφής εικόνα για τη συνέχιση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για το 2021 .
Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής σημειώνει, πως τα συγκεκριμένα Προγράμματα είναι ουσιαστικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανένταξη

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μ. Καρρά στο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

"Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς, καθώς και στην εκπαιδευτικό της τάξης Καλογεράκη Άρτεμις για τη συμμετοχή και διάκριση τους στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό του ΕΚΕΔΥΣΙ (Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Διάσωσης Σχολικού Υλικού) με θέμα «Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου μου». 
Κάθε διάκριση των παιδιών μας, μάς γεμίζει χαρά και περηφάνια. Για εμένα είναι ακόμη είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη η στιγμή, καθώς με το συγκεκριμένο σχολείο με δένουν ιδιαίτεροι συναισθητικοί δεσμοί και πολλές αναμνήσεις.

Καθαρισμός του βυθού των Ν. Μουδανιών

Μία σημαντική δράση με πολύτιμα περιβαλλοντικά οφέλη πραγματοποίησε ο Δήμος Προποντίδας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών. Συγκεκριμένα, προχώρησαν στον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής των Ν. Μουδανιών από βυθισμένες βάρκες.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Κ. Μάλαμα : Να δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Υγείας όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχει για τη Χαλκιδική.

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση κι αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα το πρωί στη Βουλή η Κυριακή Μάλαμα, ζητώντας όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην αιφνίδια επιβολή του σκληρού lockdown στη Χαλκιδική. Στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ξαφνικά για την ύπαρξη 14 κρούσματα μεταλλαγμένου κορονοϊού στη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα ζητάει άμεσα : 

Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού στις 1-2-2021

COVID-19 (1/02/2021)

 

"Επιτέλους οι υπηρεσίες του Δήμου Αριστοτέλη στην έδρα τους"

Από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Ιερισσού
Σαν Σύλλογος που θέλει να δικαιώνει τον τίτλο του, επιδιώκουμε πάντα την ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων του σε οτιδήποτε αφορά τα δικαιώματα των πολιτών και τη συνετή κατανομή της δικαιοσύνης στον τόπο μας.
Αυτές τις μέρες λοιπόν, ως Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού, δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε σχετικά με το θέμα της επιστροφής των υπηρεσιών στην Ιερισσό, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας που δικαίωσε τον μακρόχρονο δικαστικό αγώνα των κατοίκων της περιοχής μας. 

Πάνας: Να ενημερωθούν οι πολίτες της Χαλκιδικής

Με απόφαση από την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και της σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η Χαλκιδική εντάσσεται στο επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Rapid Test για τη Β' θμια Εκπαίδευση Δ. Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον covid19 στους Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το λοιπό προσωπικό Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου μας.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας Χαλκιδικής (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου από τις 12.30 έως τις 14.30 διενεργώντας τους ελέγχους.

Είναι η αιτία του "κόκκινου" στη Χαλκιδική;

Σύμφωνα με σημερινή (31-1-2021) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 14 κρούσματα του βρετανικού μεταλλαγμένου κορωνοϊού, από τα 107 συνολικά της Ελλάδας, εντοπίστηκαν στη Χαλκιδική
Δείτε στην εικόνα (κάνοντας κλικ για μεγέθυνση)

Κ. Μάλαμα : Τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης οδήγησαν στην απώλεια ελέγχου στη Χαλκιδική.

Αιφνιδιαστικά σήμερα η κυβ​έρνηση ανακοίνωσε ότι η Χαλκιδική περνάει στο “κόκκινο”. Πριν από μία ημέρα είχε κατατάξει στο ανώτατο επίπεδο επιδημιολογικής μεταχείρισης τον Δήμο Νέας Προποντίδας. Μέσα σε όλα αυτά, αύριο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δια ζώσης τα γυμνάσια στο Νομό, την ώρα που η κοινωνία θα υποχρεωθεί να κλείνει στις 6 το απόγευμα. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση με τη Χαλκιδική. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, από ποιες δραστηριότητες προκύπτουν και γιατί δεν διενεργούνται εκτεταμένα τεστ στο πληθυσμό, κάτι που ζητάμε συνεχώς εδώ και μήνες.

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Εξαιτίας των νέων έκτακτων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 01/02 σε ολόκληρη τη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σας ενημερώνουμε ότι το ωράριο των φαρμακείων όλου του Νομού θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 - 16:30. Από τις 16:30 και μετά καθώς και τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργούν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Το ωράριο αυτό θα ισχύει μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Τα επιπλέον μέτρα στην Χαλκιδική λόγω COVID-19 (Αυξημένου Κινδύνου)

Μετά την ένταξη ολόκληρης της Χαλκιδικής στην κόκκινη ζώνη COVID-19 εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:
· Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
· Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
· Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
· Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

COVID-19 (31/01/2021)

Στο κόκκινο ολόκληρη η Χαλκιδική!

Στο Επίπεδο Β (κόκκινο) – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας μπαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου από αύριο Δευτέρα 1-2-2021.

Κ. Μάλαμα : Πότε θα ανακοινώσει τις προτεραιότητές του ο νέος Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης;

Έχει παρέλθει σχεδόν έ​νας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Καλαφάτη κι ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τις αρμοδιότητες και τις εκκρεμότητες του κυβερνητικού τομέα ευθύνης του. Δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας για πως θα προωθήσει τα αναπτυξιακά σχέδια που αφορούν το υπουργείο του. Για το πως θα συμβάλλει στην ανάταξη της οικονομίας της περιοχής, για πως θα λειανθούν οι συνέπειες της πανδημίας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Την ίδια αδράνεια διακρίνει κανείς και στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όλο αυτό το διάστημα.

Οι νέες πεζοδρομήσεις της Ιερισσού!

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...
Από τον "Δημότη Ιερισσού"
Ένα νέο “αξιοθέατο” αντικρίζουν οι επισκέπτες της Ιερισσού και οι διερχόμενοι του Αγίου Όρους στην Ιερισσό. 
Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τις εμφανείς κακοτεχνίες των νέων πεζοδρομήσεων από την περιοχή του Μασούτη ως το Δημαρχείο. 
Οι πεζοδρομήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται στο αντιπλημμυρικό έργο που χρηματοδοτήθηκε, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ξεκίνησε να υλοποιείται από την σημερινή. Περιλαμβάνει πλακόστρωση, τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων και φωτιστικά.