Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί

Ο Πολάκης σωσίβιο για τον Μητσοτάκη και στην υπόθεση Λιγνάδη- Μενδώνη – Δεν πάει άλλο- Ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η απεχθής ασυδοσία του

-“Προς Βοθροκάναλα που βρήκαν πάτημα κι έχουν λυσσάξει απ το πρωί: Και θα πολεμώ και θα μιλώ και θα γλεντώ και θα τραγουδώ και θα χορεύω και θα ταξιδεύω και θα ψαρεύω και κουδούνια θα σας κρεμώ!!! …Γιατι ΜΠΟΡΩ ,γιατι σας ΕΧΩ….με τη “δικη μου” αριστερά ….. που ‘ναι μεγάλη δυνατή και αποφασισμένη!!!”
Παύλος Πολάκης, 29-11-2019
Είναι επιστήμονας – γιατρός. Ήταν υπουργός και είναι βουλευτής. Ανήκει σε προοδευτικό κόμμα που έχει σε υψηλή προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών, την ευπρέπεια του λόγου, τον πολιτικό πολιτισμό και το δημόσιο ήθος. Στοιχεία που εκπροσωπεί με επάρκεια ο επικεφαλής αυτού του κόμματος..

Κι όμως ο Παύλος Πολάκης δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι ο σκηνοθέτης που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο προσκήνιο της επικαιρότητας ονομάζεται Λιγνάδης  και όχι «Λιγδιάρης». Ότι είναι πλέον κατηγορούμενος και δικαιούνται να υπερασπιστεί στον εαυτό του.

COVID-19 στις 27*2*2021

Στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

"Καταστρέφεται ένα από τα πλέον τουριστικά χωριά της Χαλκιδικής"

Με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Σιθωνίας "ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" και κοινοποίηση προς αρμόδιες αρχές τονίζει πως 
"Καταστρέφεται ένα από τα πλέον τουριστικά χωριά της Χαλκιδικής!! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ".
Δείτε την επιστολή:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 26*2*2021

COVID-19 Τα κρούσματα στις 26-2-2021

Στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Παιδικές χαρές σε κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη

Έργα ολοκλήρωσης υποδομών σε πέντε παιδικές του Δήμου και κατασκευής μιας νέας, συνολικού προϋπολογισμού 219.207,91 ευρώ, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», μετά από σχετικές ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη και απόφαση του ΥΠΕΝ. Η ένταξη οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι 25-2-2021

Και νέο μεταλλαγμένο κρούσμα στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έγινε γονιδιωματική ανάλυση σε 487 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 05 Ιανουαρίου 2021 έως και 18 Φεβρουαρίου 2021.
(Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυτιλήνης, Καλύμνου και Εύβοιας.)

COVID-19 Τα νέα κρούσματα 25-2-2021

Στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Προχωρούν με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς σε πρόσφατη επικοινωνία του με τον Διευθυντή της Ενιαίας Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας κ. Ντάρλα Ανδρέα, ενημερώθηκε ότι όλα βαίνουν ικανοποιητικά και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε το σπήλαιο

ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Μας εκπλήσσει ευχάριστα το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων παραγόντων, για 
την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, τώρα που τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά και φτάνουμε αισίως προς τον τελικό σκοπό.
Να θυμίσουμε ότι, όταν από το 2016 και μετέπειτα, η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου σήκωσε το θέμα, ύστερα από χρόνια ακινησίας, με παρεμβάσεις,

Κ. Μάλαμα : Να παραταθεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι εργαζόμενοι του.

Αναφορά προς το Υπουργεί​ο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη παράτασης του Προγράμματος Κοινοφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αναφορά κατατέθηκε μετά από σχετική επιστολή των 54 εργαζόμενων στο πρόγραμμα στο Νομό Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας συνολικά στη Χαλκιδική, με δεδομένο ότι όλοι οι φορείς στους οποίους απασχολούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ανησυχητικά υποστελεχωμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής που βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων επί σχεδόν ένα χρόνο.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι και 24/2/2021

Τα νέα κρούσματα COVID-19 στις 24-2-2021

Στη συνέχεια τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Τιμητική διάκριση για τον Πολυγυρινό Δικηγόρο Κ. Μπούτο

Τιμητικός έπαινος
απονεμήθηκε στον Πολυγυρινό Δικηγόρο Κωνσαντίνο Μπούτο από το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς "ΚΕΦΑΛΟΣ", για τη συμμετοχή του στον 2ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΚΕΦΑΛΟΣ.
Συγχαρητήρια στον Πολυγυρινό δικηγόρο οποίος τιμάει με το έργο του τον κλάδο του και την πόλη του!

Κ. Μάλαμα : Υπάρχει ζήτημα παράνομης κρατικής ενίσχυσης στην νέα συμφωνία κυβέρνησης - Ελληνικός Χρυσός;

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση κι αίτηση κατάθεσης εγγράφων προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από τις κυβερνητικές διαρροές στον Τύπο, ​ότι η νέα συμφωνία κυβέρνησης - Ελληνικός Χρυσός έχει σταλεί για αξιολόγηση στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, υπάρχει το προηγούμενο του 2011, όταν η Ελληνικός Χρυσός υποχρεώθηκε σε πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (απόφαση 23.2.2011 σχετικά με την κρατική ενίσχυση αριθμ. C 48/2008). Τότε η σκανδαλώδης σύμβαση του 2003 που παραχωρούσε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός κρίθηκε ως “παράνομη κρατική ενίσχυση” και “στρέβλωση του Ευρωπαϊκού Δικαίου του Ανταγωνισμού” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού τιμήματος παραχώρησης. 

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι 23-2-2021

Πολλά τα κρούσματα COVID-19 σήμερα 23-2-2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Δωρεάν Rapid Test για τους πολίτες του Δήμου Πολυγύρου, 24-2-2021

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον κορωνοϊό (covid-19), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την

Κ. Μάλαμα : Με αφορμή την επέτειο του “Μακελειού της Βάλτας του ’44”, να μιλήσουμε για την ιστορία του δωσιλογισμού στην Ελλάδα.

Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου του 1944 η Χαλκιδική έζησε τα φρικτά γεγονότα του “Μακελειού της Βάλτας”, όπου οι δολοφόνοι των SS, μαζί με δωσίλογους Έλληνες συνέλαβαν, βασάνισαν και σκότωσαν 31 ανθρώπους στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, ενώ εξόρισαν ακόμα 80 στη Γερμανία, 16 εκ των οποίων πέθαναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Οι δωσίλογοι που υπέδειξαν τους συγχωριανούς τους αντιστασιακούς και τις οικογένειες τους, που συμμετείχαν στο βασανισμό και τον θάνατο τους δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, ενώ το “ξεχασμένο μακελειό”, δεν αποτέλεσε παρά πολύ αργότερα αντικείμενο ιστορικής έρευνας και καταγραφής.

Ζωγράφου, Διακοπή ύδρευσης

Από την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, θα γίνει διακοπή υδροδότησης στο Ζωγράφου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί καθαρισμός της υδρευτικής δεξαμενής.

Προτάσεις Πάνα για την εστίαση

Συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις κατέθεσε, με παρέμβασή του, σε τρεις Υπουργούς, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος, προκειμένου να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι επαγγελματίες στην εστίαση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάνας στην Ερώτησή του στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας

Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Αριστοτέλη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Φεβρουαρίου 2021
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ώρα 5:30 μ.μ..
[Με τηλεδιάσκεψη]
Θέματα:
Πρώτο σκέλος:
Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως και του πιστοποιητικού ελέγχου Δήμου Αριστοτέλη οικονομικού έτους 2019 (Εισηγητής Νικόλαος Αυγερινός Αντιδήμαρχος)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Κ. Μάλαμα : Ο κ. Καλαφάτης προσπαθεί να κρύψει διαχειριστικές ανεπάρκειες με αυταρχισμό.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας​ Θράκης κάνει ότι δεν ακούει την πολύ σοβαρή καταγγελία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Εύοσμου για την στρεβλή λειτουργία της αγοράς στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ως πολιτικός τιμητής του κ. Χρυσοχοΐδη και της καταστολής στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης κάνει τα στραβά μάτια στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην Καραολή Δημητρίου, όπου τα καταστήματα από την μία πλευρά είναι κλειστά, επειδή ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Εύοσμου, που τελεί σε σκληρό lockdown, ενώ στην άλλη πλευρά είναι ανοικτά επειδή ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Παύλου Μελά.

Οι εμβολιασμοί COVID-19 στις 22-2-2021

Τα νέα κρούσματα COVID-19 στις 22-2-2021 (15.000 + τεστ)

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για νοσούντες COVID-19

 

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για νοσούντες COVID-19, των οικογενειών τους, των ασθενών με χρόνιες παθήσεις και του Υγειονομικού Προσωπικού.

Περιοχή ευθύνης του Κέντρου Ημέρας «Ανατολή» είναι οι Μονάδες Υγείας αλλά και ο γενικός πληθυσμός των εξής νομών:

Χαλκιδικής
Κεντρική και Δυτική Θεσσαλονίκη (Γ.Ν Παπανικολάου, Ψ.Ν.Θ., Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς- Ο Άγιος Δημήτριος)
Πιερίας
Ημαθίας
Πέλλας
Καστοριάς
Φλώρινας
Γρεβενών

Κ. Μάλαμα : Το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας στη Χαλκιδική έχει αποτύχει.

Η Χαλκιδική βρίσκεται εδώ και μήνες σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα οποία το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αλληλοκαλύπτονται και δημιουργούν ταλαιπωρία και σύγχυση, αλλά είναι κι απολύτως αναποτελεσματικά. Το πρόβλημα ξεκινάει από την άρνηση της κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ να δημοσιεύσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιοχή κι ανά δραστηριότητα, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνονται μέτρα στα τυφλά που πλήττουν την οικονομία του Νομού και δεν προστατεύουν τη δημόσια υγεία. 

Πάνας για τα Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος προχώρησε σε δήλωση που αφορά το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που εστάλη στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην ΚΕΔΕ και αφορά τις Ιαματικές Πηγές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο κ. Πάνας εκφράζει την αντίθεσή του με τις διατάξεις του εν λόγου Σχεδίου Νόμου καθώς στερεί από τους Δήμους έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό πόρο.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Κρούσματα COVID-19 στις 21-2-2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε. στη συνέχεια της ανάρτησης

Για τις προτεινόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την Τ. Α.

Βασική προτεραιότητα σήμερα για την Αυτοδιοίκηση είναι η αύξηση των διαθέσιμων Πόρων (οικονομικών, ανθρώπινων, υποδομών, εξοπλισμού), η Συμμετοχή της στο σχεδιασμό, υλοποίηση και εφαρμογή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, η ενίσχυση του Ρόλου και των Αρμοδιοτήτων, που από ό,τι φαίνεται δεν απασχολούν τους συντάκτες του σχεδίου.