Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 12-6-2021

Κ. Μάλαμα : Η ηρωϊκή θυσία του Καπετάν Χάψα και των πολεμιστών του στη μάχη των Βασιλικών φύτεψε τον σπόρο της ελευθερίας της Χαλκιδικής.

Η ηρωϊκή θυσία των Ελλήνων στη μάχη των Βασιλικών στις 10 Ιουνίου του 1821 αποτέλεσε το ορόσημο για τον μακρύ αγώνα της ελευθερίας της Χαλκιδικής. Ο Καπετάν Χάψας, οι ηρωικοί Συκιώτες πολεμιστές του κι οι αγωνιστές της Ελευθερίας από ολόκληρη τη Χαλκιδική έπεσαν μέχρις ενός σε άνιση μάχη απέναντι στα υπεράριθμα οθωμανικά στρατεύματα. Ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Χαλκιδική ήταν αβάσταχτος, όμως η ηρωϊκή αυτή θυσία μας εμπνέει όλους μέχρι σήμερα.

11 Ιουνίου. Σήμερα η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ζαφειρίου

Τι σχέση έχει όμως με την 
ΒΑ Χαλκιδική;
Κείμενο: Χρήστος Καραστέργιος
Μετά τη μάχη της Ρεντίνας τον Ιούνιο του 1821 και την συντριβή των Ελλήνων επαναστατών από τις υπέρτερες Οθωμανικές δυνάμεις, χιλιάδες κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής βρήκαν καταφύγιο στο Άγιο Όρος. Ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Η αδυναμία των επαναστατών να φυλάξουν τα στενά της χερσονήσου του Άθω στον Πρόβλακα, έφερε μετά το πάρσιμο και την καταστροφή της Κασσάνδρας την επονείδιστη υποταγή στον Εμίν Λουμπούτ Πασά τον Δεκέμβριο του 1821.

Κ. Μάλαμα : Επιλογή της κυβέρνησης η μη λειτουργία του ΑΤ της Ιερισσού.

Η κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση μας στις 07/05/2020, απάντησε πως επιθυμεί να προχωρήσει στην λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού και ότι είναι σε εκκρεμότητα η παραχώρηση - δωρεά οικοπέδου που θα φιλοξενήσει σε ιδιόκτητο κτίριο την σχετική υπηρεσία. Σε παρόμοια ερώτηση μας που τέθηκε ξανά στις 23/04/2021 , ένα χρόνο μετά , παραδόξως η απάντηση παραμένει η ίδια από πλευράς του Υπουργείου για ένα αστυνομικό τμήμα που η επανέναρξη λειτουργίας του εκκρεμεί από 2017.

Πάνας στο Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών της Αγίας Παρασκευής

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος με τον επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Παπαστεργίου, επισκέφθηκαν το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής, παρουσία της Δήμαρχου Κασσάνδρας κ. Χαλκιά Αναστασίας, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Λειβαδιώτη Ηρακλή και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Λεωνίδα Ζώλη.

Γ. Κουτλιάνης : Ελπίζουμε οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς να μην έρθουν μόνο για φωτογραφίες στη Σιθωνία.

Η επίσκεψη των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά στην Βουρβουρού την Πέμπτη, στα πλαίσια της πυροσβεστικής άσκησης “Δια Πυρός”, ελπίζουμε να είναι μια καλή ευκαιρία για να δουν οι αρμόδιοι Υπουργοί τα ολέθρια λάθη και τις παραλήψεις τους αυτά τα δύο χρόνια, σε ότι αφορά την πυροπροστασία των δασών της Σιθωνίας. Εδώ και δύο χρόνια, που η κυβέρνηση των συγκεκριμένων κυρίων κατήργησε το πρόγραμμα πυροπροστασίας των Δασαρχείων, οι αντιπυρικές ζώνες της Σιθωνίας έχουν δασώσει. 

Δήμος Αριστοτέλη: Σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης για το Μαύρο Αλώνι με έργο 522.000 ευρώ

Η διεκδικούμενη παραχώρηση, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Αριστοτέλη, της έκτασης που περικλείει το «Μαύρο Αλώνι» στην Ιερισσό, είναι η μόνη εκκρεμότητα για να καταστεί πλήρες το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης της ιστορικής θέσης "Μαύρο Αλώνι", που προωθεί Δήμος Αριστοτέλη, με έργο προϋπολογισμού 522.00 ευρώ που υπέβαλε προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

Κ. Μάλαμα : “Άνθρακας τελικά ο θησαυρός του κυβερνητικού προγράμματος ενίσχυσης του τουρισμού”.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού, με το οποίο υποτίθεται ότι θα παρέχονταν “κεφάλαιο κίνησης” στις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που βιώνουν ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι. Η ανακοίνωση, όμως, των κριτηρίων ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα έκανε το πρωθυπουργικό αφήγημα να καταρρεύσει με πάταγο.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

8 Ιουνίου 2021. Τα κρούσματα covid-19

Μαθήματα ζωγραφικής τους καλοκαιρινούς μήνες

Από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Προποντίδας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ζωγραφικής τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων στα Ν. Μουδανιά. 

Άσκηση μεγάλης έκτασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ξυλολέβητας


Πωλείται
ξυλολέβητας "ΑΤΜΟΣ" 40 KW με δύο (2) μπάφερ 1000 L σε άριστη κατάσταση.
Τιμή: 3000€
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977 413 795 (κ.Νίκος)

Κυριακή Μάλαμα: Δεν φτάνουν τα ευχολόγια για να έρθουν τουρίστες στη Β. Ελλάδα

Στα κενά και τις παραλήψεις της κυβέρνησης όσον αφορά τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Χαλκιδικής αναφέρεται μιλώντας στη «ΜτΚ» η βουλευτής Χαλκιδικής και αναπληρώτρια τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα.

Παράλληλα η κ. Μάλαμα ασκεί κριτική στον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, σε σχέση με την μη διεκδίκηση από μεριάς του ενίσχυσης της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ- Πληροφορίες για εγγραφές


Επαναλειτουργούν από σήμερα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Ν. Προποντίδας.
Για τους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα προστασίας θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στους γονείς των παιδιών. 
Οι γονείς που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, με δίδακτρα, μπορούν να απευθύνονται (μετά τις 2 το μεσημέρι):
• Για το ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών (τηλ.επικ. 2373022748).

Κ. Μάλαμα : Η ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τη Χαλκιδική από τον κ. Σταϊκούρα σοκάρει”.

Οι πολίτες, οι επαγγελματίες κι οι ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής άκουσαν κυριολεκτικά σοκαρισμένοι τις ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα 2/3 των περιοχών της χώρας. Μέσα από τη λίστα που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι όλες οι παραθαλάσσιες κι οι τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής θα υποστούν σημαντικότατη αύξηση που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 100%.

Πάνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης , ζητώντας την ένταξη όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού της Χαλκιδικής στην οικονομική ενίσχυση της Νέας Δράσης (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Κ. Μάλαμα : Υπόλογη η κυβέρνηση για το “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ της Ιερισσού.

Η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο έχει βάλει στόχο την διάλυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών της Χαλκιδικής. Παρόλο που μία σύγχρονη οικονομία απαιτεί ισχυρές ταχυδρομικές υπηρεσίες, που θα υποστηρίζουν τους νέους τρόπους συναλλαγών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να παραδώσει τον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών αποκλειστικά σε ιδιώτες, παραβιάζοντας ακόμα και την θεσμική υποχρέωση του κράτους για διασφάλιση της καθολικής​ ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Κ. Μάλαμα : Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από πολιτικές που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε την οικονομία και τις παραγωγικές σχέσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί ποτέ, εάν δεν δημιουργηθούν πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτικές που εξασφαλίζουν σε όλους την κάλυψη των βιοτικών αναγκών, αξιοπρέπεια στην εργασία και δίκαιη ανάπτυξη. 
Η Βόρεια Ελλάδα κι η Χαλκιδική έχουν ανοιχτές πληγές. Οι εξορύξεις μετάλλων, η αδυναμία βιώσιμης διαχείρισης της

Πάνας: Χρέος μας να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής!

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει, πως το περιβάλλον είναι συνώνυμο της ανάπτυξης και της ζωής και με την απαραίτητη και συνεχή προστασία των οικοσυστημάτων του, μπορεί να οδηγήσει κάθε τόπο σε πορεία προόδου και να ικανοποιήσει τις ανάγκες και της παρούσας γενιάς αλλά και τις μελλοντικές.