Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Κ. Μάλαμα : Συνεχίζει να μην προσφέρει ρεαλιστικές ρυθμίσεις στους δανειολήπτες η PQH.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πρόβλημα της εταιρίας διαχείρισης δανείων PQH. Την ερώτηση συνυπογράφουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Όπως επισημαίνεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση, η οποία είναι η τρίτη σε διάστημα έξι μηνών, η συγκεκριμένη εταιρία δημιουργεί προσχώματα στην ανάπτυξη, με την άρνηση της να προχωρήσει σε ρεαλιστικές ρυθμίσεις των δανείων πολιτών κι επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι πολίτες κι οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση.

23 Προσλήψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
συνολικά εικοσιτριών (23) ατόμων και συγκεκριμένα (18) ατόμων (μέχρι 60 ημερομίσθια ) ειδικότητας παγιδοθέτη , εργάτη αποθήκης και αρχιεργάτη και πέντε (5) ατόμων (μέχρι 34 ημερομίσθια) ειδικότητας ψεκαστή , για να απασχοληθούν σε ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2021.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

17-6-2021 Κρούσματα κορωνοϊού

Αυτόματος απινιδωτής σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ν.Προποντίδας

Μετά από το πρόσφατο περιστατικό σε αθλητικό χώρο του Δήμου Ν.Προποντίδας και τη σωτηρία ενός παιδιού, χάρη στην εκπαίδευση κάποιων ανθρώπων αλλά και τη χρήση απινιδωτή, που σύμφωνα με τους ειδικούς σώζει ζωές, αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή 
Ν.Προποντίδας η αγορά απινιδωτή για όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας

Υποβλήθηκε ο φάκελος για το Μουσείο Μελιού στην Αρναία

Τη δημιουργία Μουσείου Μελιού στην Αρναία προωθεί ο Δήμος Αριστοτέλη, με τη σχετική πρόταση έργου προϋπολογισμού 272.733 ευρώ που υπέβαλε προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό κτιρίου ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία της Αρναίας .

Έργο Άρδευσης 2000 στρεμμάτων στην Κοινότητα Διονυσίου

Την άρδευση 2000 στρεμμάτων στην Κοινότητα Διονυσίου θα εξασφαλίσει η ολοκλήρωση του έργου “Επαναχρησιμοποίηση λυμάτων ΕΕΛ Φλογητών-Διονυσίου”. Τη σύμβαση συνυπέγραψαν χθες ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς εκπροσωπώντας τον Δήμο και ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, εκπρόσωπος της “ΠΡΑΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε”, αναδόχου εταιρείας.

Κ. Μάλαμα : Νομοσχέδιο “δώρο” στη μεγάλη εργοδοσία. (βίντεο)

Ομιλία Κυριακής Μάλαμα στο σχέδιο νόμου για εργασιακά. Σχέδιο νόμου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων : “Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής "Επιθεώρηση Εργασίας" - Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας - Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής”. Ολομέλεια Βουλής. 16.6.2021

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Πάνας για το Εργασιακό Νομοσχέδιο

Επαναλειτουργία Δημοτικών Βιβλιοθηκών Δήμου Ν. Προποντίδας

Επαναλειτουργούν οι βιβλιοθήκες στο Δήμο Ν. Προποντίδας σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο λειτουργίας τους.
➡Δημοτική Bιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών
• Τρίτη έως Παρασκευή:
8:00-16:00
Έναρξη: Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Εκδόθηκε το 47ο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου

Δείτε σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ

Δήμος Ν. Προποντίδας - Εθελοντική Καλλιτεχνική Δράση

Το BeePathNet είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Προποντίδας. Στόχο έχει να κάνει τους αστικούς ιστούς πιο φιλικούς προς της μέλισσες, φυτεύοντας μελισσοκομικά φυτά, ενημερώνοντας σχολεία και πολίτες για τη σημασία της μέλισσας προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ενθαρρύνοντας σωστές οικολογικές πρακτικές σε πολίτες και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα.
Με πηγή έμπνευσης το δίστιχο: "Μέλισσα μελισσόφτερη κι αγουροξυπνημένη, φτερούγισε στ’ αγριολούλουδα και μελιστάλλαξέ τα" θα προσπαθήσουμε

Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Πάνας για τον κομβικό ρόλο των χερσαίων πυλών εισόδου στη Χώρα

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος μαζί με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού , τονίζοντας για δεύτερη συνεχή φορά στη Βουλή, τον κομβικό ρόλο των χερσαίων πυλών εισόδου για τον οδικό τουρισμό της χώρας και ειδικά της Β. Ελλάδας.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

14 Ιουνίου 2021, Κρούσματα κορωνοϊού

 

Κ. Μάλαμα : Πληθωρισμός δηλώσεων του κ. Θεοχάρη στη Χαλκιδική, απουσία έργου.

Είναι σύνηθες να επισκέπτονται τη Χαλκιδική κυβερνητικοί υπουργοί το καλοκαίρι, όμως στην περίπτωση του κυρίου Θεοχάρη, οι πολίτες κι οι επαγγελματίες του Νομού ανέμεναν κάτι περισσότερο. Καλώς επισκέφτηκε ο Υπουργός την Κασσάνδρα για εκδήλωση του Sani Resort, όμως, θα είχε αντίστοιχο ενδιαφέρον να είχε διοργανωθεί και κάποια ανταλλαγή απόψεων με τον κόσμο του τουρισμού, ο οποίος περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις στη φετινή σεζόν.

Διακοπή Υδροδότησης

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης από 8:00 έως 13:00, στις Εργατικές Κατοικίες Ν. Μουδανιών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες.

Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από ιδιώτες για την πρόληψη των πυρκαγιών

Ξεκίνησε την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου 2021 η αντιπυρική περίοδος. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, υποχρεούνται να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων,

Κ. Μάλαμα : Το επιτελικό χάος της κυβέρνησης αφήνει τους συνταξιούχους στην αναμονή για χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες, ​με απαράδεκτο τρόπο, νέος ο διοικητής του ΕΦΚΑ κάλεσε τους υπαλλήλους του φορέα “να σηκώσουν τα μολύβια”, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση νομοθέτησε της είσοδο ιδιωτών λογιστών και δικηγόρων στο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων. Παρόλα αυτά, η αναμονή των πολιτών για κύρια σύνταξη πλέον ξεπερνάει τα δύο χρόνια και για επικουρική σε πολλές περιπτώσεις και τα τρία.

Δωρεά Οργάνων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ανακοινώνει, ότι για δεύτερη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου, το Σάββατο 12/6/2021 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια, που νοσηλεύονταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας.
Τα όργανα που ελήφθησαν είναι οι δύο νεφροί και οι δύο κερατοειδής και με βάσει την λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Αντιπλημμυρικά έργα Χαλκιδικής

Ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ή που προγραμματίζονται να γίνουν στη Χαλκιδική ζητά η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, καταθέτοντας ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση προς τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων κ. Μπίλλια. 
Η παράταξη επικαλείται δηλώσεις και δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα από το 2018 και το 2019, έργα που έγιναν γνωστά από δημοσιεύματα του τύπου, ενώ διαμαρτύρεται και για τη συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργου, ο οποίος δεν έχει απαντήσει σε αντίστοιχες ερωτήσεις της παράταξης εδώ και έξι μήνες, παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 13 Ιουνίου 2021

Γ. Κουτλιάνης : Το χθεσινό περιστατικό βίας στον Ν. Μαρμαρά πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά και τη δημοτική αρχή.

Το χθεσινό περιστατικό πυροβολισμών στο Νέο Μαρμαρά, όπως κι αυτό στη Συκιά προς δεκαπενθημέρου δημιουργεί εντονότατο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία της Σιθωνίας. 
Είναι αδιανόητο να εξελίσσονται σκηνές “φας ουέστ” σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας. Με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγκληματολογικές έρευνες για το θέμα, θα θέλαμε να καταθέσουμε την πρόταση μας για δημιουργία ενός σχεδίου ήπιας αστυνόμευσης, με στόχους αποτροπής κι όχι καταστολής.

Μήνυμα Βουλευτή Χαλκιδικής Απ. Πάνα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!
Οι δυσκολίες τις περιόδου που όλοι βιώνουμε, να μην τους κάμψουν, αντίθετα να τους δυναμώσουν, για να συνεχίσουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.