Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Στην Hengas η άδεια διανομής φυσικού αερίου της Edil στον Πολύγυρο - Τι προβλέπει το πρόγραμμα ανάπτυξης

Θετική έκβαση είχε το αίτημα μεταβίβασης των αδειών διανομής φυσικού αερίου της Edil στον Πολύγυρο προς την εταιρεία Hengas, με τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ να δίνουν το πράσινο φως.
Η απόφαση αναρτήθηκε εχθές στην πλατφόρμα της Διαύγεια (δείτε εδώ). 
Η διάρκεια των αδειών διανομής για τον δήμο Πολυγύρου προσδιορίζονται στα 25 έτη, ήτοι μέχρι 31/12/2044. Υπενθυμίζεται ότι η Hengas είναι θυγατρική της Edil Τεχνική – Βιομηχανική Ανώνυμη Τεχνική και Βιομηχανική Εταιρεία κατά 100%.

COVID-19 στη Χαλκιδική, 12-12-2020

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δεδομένα έως 12 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00
Σήμερα ανακοινώνουμε 1194 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 123842, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.
5100 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35290 (28.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
577 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 169 (29.3%) είναι γυναίκες

Κ. Μάλαμα : Κίνδυνος αφανισμού για το λιανεμπόριο της Χαλκιδικής.

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις απαράδεκτες στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό που προκαλεί με τις αποφάσεις της η κυβέρνηση στο λιανικό εμπόριο, σε συνέχεια επιστολής διαμαρτυρίας του Επιμ​ελητηρίου Χαλκιδικής. Στην αναφορά υπογραμμίζεται ότι με τις ρυθμίσεις για το κατ’ επίφαση “χονδρεμπόριο” ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες και διαλύεται το μικρό μαγαζί της Χαλκιδικής. Την ίδια στιγμή, οι

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

11-12-2020, Κορωνοϊός και Χαλκιδική

Δήμος Αριστοτέλη: Περισσότερα από 3.000 γεύματα σε ευπαθείς πολίτες


Σε συνεργασία με τη Μαθητική Εστία και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «η Φροντίδα», το προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αναμένεται μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων (lock down) να έχει διανείμει σε ευπαθείς δημότες που δεν έχουν άμεση βοήθεια από συγγενείς, περισσότερα από 3.000 γεύματα.
Η παρασκευή και διανομή των γευμάτων θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί και πραγματοποιείται με δαπάνες του Δήμου.

102 θάνατοι και νέα αύξηση διασωληνωμένων - 11-12-2020

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.395 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 122648, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

Ανοιχτές εκκλησίες μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα

Το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο, αποφάσισε η κυβέρνηση ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. 
Αυτές τις δύο ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Κ. Μάλαμα : Με αυταπάρνηση τα στελέχη του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών παλεύουν για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια.

Το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης του έργου των λειτουργών της δημόσιας υγείας στη Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Υγείας για την μάχη που δίνουν καθημερινά, ενώ αναλύθηκαν κι οι σχεδιασμοί για τη διαδικασία του εμβολιασμού. 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για την απώλεια του μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού

Η απρόσμενη απώλεια ενός τόσο ξεχωριστού αδελφού μας μοναχού, μας γέμισε ανείπωτη θλίψη.
Προσηνής, σεμνός, ευγενής, δοτικός αλλά και ανατρεπτικός. Συνέβαλε τα μέγιστα στην προβολή της Αγιορείτικης κουζίνας στα πέρατα του κόσμου. Καθοριστικός ο ρόλος του στην προβολή της Μακεδονίας και ειδικότερα της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους μέσω των εκλεκτών οίνων που με τόσο μεράκι δημιούργησε, όσο και με τις μοναστηριακές συνταγές του.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Κ. Μάλαμα : Η Μεγάλη Παναγία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό κι οι αρμόδιοι είναι άφαντοι.

Η Μεγάλη Παναγία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό, με πάρα πολλά κρούσματα, με θύματα σχεδόν καθημερινά κι η απουσία των αρμοδίων κραυγάζει. Η ανησυχία των κατοίκων είναι τεράστια, η πίεση στο σύστημα υγείας αφόρητη και Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ είναι άφαντοι.

Συνεργεία του ΕΟΔΥ στον Δήμο Αριστοτέλη για rapid tests από τις 15 Δεκεμβρίου

Σε συνέχεια των ενεργειών και πιέσεων του Δήμου Αριστοτέλη με στόχο τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αποφασίστηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκινούν σειρά

10-12-2020 , Πολλά κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

 

10-12-2020, κορωνοϊός

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121253, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής
Πάνας Απόστολος δώρισε υγειονομικό υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους. 
Το υλικό παρέλαβε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής Δεδελούδης Κωνσταντίνος παρουσία του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λαζάρου Ηλία και προσωπικού της Μονάδας.

Πού οφείλονται οι συχνές διακοπές ηλεκτρικού;

Πολλές στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος γίνονται τις τελευταίες μέρες τουλάχιστον στην πόλη του Πολύγυρου!
Προβλήματα πολλά δημιουργούνται, από τις διακοπές, στις ηλεκτρικές συσκευές και δυστυχώς οι εποχές δεν επιτρέπουν την αντικατάστασή τους! Πολλοί συμπολίτες μας αναφέρουν "κάψιμο" συσκευών.
Τι γίνεται; Τις πταίει;

Κ. Μάλαμα : Γιατί καθυστερεί η ρύθμιση των 120 δόσεων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με οφειλές στους Δήμους;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα την επίσπευση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις για οφειλές στους δήμους κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα. Την ερώτηση συνυπέγραψαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνεται στην ε​ρώτηση, την ώρα που η κοινωνία βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση κι οι αντοχές της οικονομίας βρίσκονται στα όρια τους, οι πολίτες λαμβάνουν από πολλούς Δήμους ειδοποιήσεις οφειλών για τέλη ακίνητης περιουσίας κι άλλα βάρη ακινήτων

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Όμορφο είναι στο κέντρο του Πολύγυρου! Καλά Χριστούγεννα

9-12-2020, τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, 9-12-2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 1677 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 119720, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ- ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

Σημερινή ανάρτηση, στο f/b, του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου η καταλυτική σύσκεψη με τους εκπροσώπους της εταιρείας HENGAS, για τη ρύθμιση των

Παράταση ημερομηνίας λήξεως οφειλών προς τον Δήμο Πολυγύρου


Από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 279/2020 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πολυγύρου παρατείνεται η ημερομηνία λήξεως των οφειλών προς τον Δήμο μας ως τις 30-12-2020, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή προσαυξήσεων στους οφειλέτες.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός και Χαλκιδική, 8-12-2020

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό , 8-12-2020

Σήμερα ανακοινώνουμε
1382 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 118045, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση άργησε να καταλάβει τη σημασία των συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας

Η σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης στους συνοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα έρχεται πολύ αργά. Ή κυβέρνηση χρεώνεται την αποτυχημένη διαχείριση τους από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, το άνοιγμα και το κλείσιμο τους χωρίς σχέδιο, την οικονομική ζημιά που προκάλεσαν οι παραλείψεις της και βέβαια την υγειονομική κρίση που προκάλεσαν οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις του καλοκαιριού.

Ομαλή συμμετοχή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα την περίοδο αυτή, είναι η ομαλή συμμετοχή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος ζήτησε από τους αρμόδιους την προμήθεια επιπλέον ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της Χαλκιδικής που κάνουν τηλεκπαίδευση.
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από το

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Ευχαριστήρια επιστολή

Αξιότιμε κ Μιχάλη Μαργαριτίδη, 
Πρόεδρε του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Χαλκιδικής,
Εκ μέρους του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την

Κ. Μάλαμα : “Επιβεβλημένη η έμπρακτη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου”.

Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών των δομών υγείας της Χαλκιδικής. Ενημερώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Υγείας για τις ανάγκες και τα προβλήματα, για την εξέλιξη των δεδομένων που αφορούν στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό, καθώς και για τις προετοιμασίες σε σχέση με τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας.

Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Κεντρικής Χαλκιδικής για τα έτη 2020-2021-2022

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, η σύμβαση του έργου με τίτλο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Κεντρικής Χαλκιδικής για τα έτη 2020-2021-2022», προϋπολογισμού 2.160.000,00 Ευρώ.
Το έργο αφορά στην εκτέλεση

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

 

Παράταση πληρωμής...

...των τελών κυκλοφορίας 2021 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών!
-Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να τα πληρώσουμε πάλι εμείς!

Κορωνοϊός, 7 Δεκέμβρη 2020

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 1251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

Οι προτεραιότητές τους...

Μπροστά στη φρίκη της πανδημίας, 
στις απειλές Ερντογάν, στην οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, αυτοί έχουν να επιλύσουν το ΜΕΓΑ θέμα της ποδηλατάδας Μητσοτάκη και του εξοχικού του Τσίπρα! Γιατί;
-Γιατί το μόνο πρόβλημά τους είναι το πώς θα διατηρηθεί στην εξουσία ο πρώτος και πώς θα αναρριχηθεί στην εξουσία ο άλλος!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020