Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Κ. Μάλαμα : Σοβαρές ελλείψεις στο αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τις ανάγκες του αγροτικού καταστήματος κράτησης της Κασσάνδρας. Η ερώτηση κατατέθηκε σε συνέχεια επίσκεψης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κυριακής Μάλαμα και Θεόφιλου Ξανθόπουλου στη δομή και συνυπογράφεται από 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Κ. Μάλαμα : Η επίσκεψη του κ. Καλαφάτη στη Χαλκιδική δεν εμβάθυνε στα πραγματικά προβλήματα του Νομού.

Η ολιγόωρη επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης στη Χαλκιδική αναλώθηκε περισσότερο σε εθιμοτυπικά κλισέ, σε ευχολόγια και σε εξαγγελίες, χωρίς να εμβαθύνει στις πραγματικές αγωνίες που βιώνουν οι πολίτες κι οι επαγγελματίες του Νομού. Ως προς το ζήτημα του εμβολιασμού των πολιτών που έθεσε με επίταση ο κύριος Καλαφάτης, καλό θα ήταν να του υπενθυμίσει κάποιος ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν πιο γρή​γορα οι εμβολιασμοί στο Νομό δεν είναι η απροθυμία των πολιτών.

Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών

Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε, ευτυχώς σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κακόβουλα και ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με τις εκλογές της Ε.Π.Σ.Χ. της 28ης Ιουνίου 2021.
Όπως όλοι γνωρίζουν, η πρώτη προκήρυξη εκλογών από την Ένωση ανακοινώθηκε, βάσει του ισχύοντος τότε νομικού πλαισίου, τον Φεβρουάριο του 2021 με σκοπό να πραγματοποιηθούν εκλογές στα τέλη Μαρτίου του 2021.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Πάνα

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Αποστολος συναντήθηκε με το «Σύλλογο Εργαζομένων Καθαριότητας Ν. Χαλκιδικής» εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κ. Ζούμπα Ζαφειρώ, καθώς και την Ταμία κ. Ευθυμιάδου Κερασιά, ενώ προχώρησε άμεσα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών, προωθώντας τα ζητήματα που τις απασχολούν.

37 προσλήψεις στο Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα επτά (37) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα

Κ. Μάλαμα : Να ακούσει η κυβέρνηση του ελαιοκομικούς συνεταιρισμούς και να εντάξει άμεσα την ελιά ΠΟΠ Χαλκιδικής στα πληττόμενα προϊόντα.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το θέμα της ένταξης της ελιάς ΠΟΠ Χαλκιδικής στις έκτακτες ενισχύσεις για τα πληττόμενα αγροτικά προϊόντα. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής 31 Αγροτικών Ελαιοκομικών Συνεταιρισμών - Ομάδων ΠΑραγωγών της Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους οι συνεταιρισμένοι αγρότες, η ελιά ΠΟΠ Χαλκιδικής, ένα από τα πιο δυναμικά ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα πλήττεται διπλά αυτά τα δύο χρόνια.

Παρουσίαση βιβλίου του Συγγραφέα Χρήστου Τούβε με τίτλο: «Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33»

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του Συγγραφέα Χρήστου Τούβε με τίτλο «Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33».

    • Αύλειος χώρος του Μουσείου Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων στα Ν. Μουδανιά (Βιθυνίας 2)  

    • Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 & 

    • Ώρα 20:30.

 🔶Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Δήμος Αριστοτέλη - Δημιουργία «Πράσινου Σημείου» στη θέση Λόγγος

Πρόταση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» υπέβαλε ο Δήμος Αριστοτέλη, για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» στη θέση Λόγγος, του οικισμού Μεγάλης Παναγίας.

Πάνας για την κατάσταση που επικρατεί με την ελιά Χαλκιδικής

Θέμα 1ο:
Από χθες γίνομαι συνεχώς δέκτης ερωτημάτων, για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κορωνοενισχυση της ελιάς Χαλκιδικής. 
Για να μη δημιουργείται σύγχυση για ένα τόσο σημαντικό θέμα η κατάσταση έχει ως εξής: 
Από τις 7/10/20 έχω φέρει το θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, όπου υπήρξε και επίσημη δέσμευση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βορίδη για δέσμευση κονδυλίων 122 εκατομμυρίων ευρώ από κρατικούς πόρους για την ενίσχυση της ελιάς Χαλκιδικής.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Επέκταση Ε.Ε.Λ. Φλογητών –Διονυσίου για τους οικισμούς Πορταριάς και Διονυσίου

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά και τον Δ. Γεωργόπουλο, εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας “Μεσόγειος Α.Ε και Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.” η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επέκταση Ε.Ε.Λ. Φλογητών –Διονυσίου για τους οικισμούς Πορταριάς και Διονυσίου (ΦΑΣΗ Β2)».

Συνάντηση Πάνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα, που απασχολούν την Π.Ε. Χαλκιδικής την επόμενη ημέρα της πανδημίας.