Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Κ. Μάλαμα : Προκλητικός ο κ. Χαρδαλιάς απέναντι στους ανθρώπους της μουσικής.

Ο κύριος Χαρδαλιάς σε δημόσια παρουσία του την Παρασκευή εμφανίστηκε με εκνευρισμένο ύφος να κουνάει το δάχτυλο στους ανθρώπους της μουσικής και της εστίασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτραπεί η μουσική σε δημόσιους χώρους διότι “κάνει τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά”. Καλό θα ήταν ο κύριος Χαρδαλιάς να κατανοήσει ότι, αφενός, η αυταρχική αντιμετώπιση των ανθρώπων του πολιτισμού από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει άλλο ανεκτή από κανένα.

Πάνος Παπαϊωάννου – Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 στις 28/5/2021

Διανομή Προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του, ετήσια προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Με απώτερο στόχο πάντα την κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου μας, που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι διανομές γίνονται, μηνιαίως.

Διαγωνισμός Καλύτερου μπαλκονιού ή παρτεριού - BestBeeBalcony-Παράταση έως 15 Ιουνίου 2021

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αρναία

Πάνας Απόστολος: Η Ευρώπη μετά την πανδημία

Κρούσματα κορωνοϊού στις 28/5/2021

Κ. Μάλαμα : Εξοντωτικές ποινές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη συνδεδεμένη ενίσχυση των κτηνοτρόφων.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις ποινές του ΟΠΕΚΕΠΕ σε αιγοπροβατοτρόφους, λόγω της αλλαγής του τρόπου καταγραφής του ζωικού τους κεφαλαίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εν λόγω φορέα. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Γαλάτιστας.

Κ. Μάλαμα :Για ποιο λόγο καθυστερεί η εφαρμογή της πιστοποίησης ελληνικού σήματος στο μέλι;

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σχετικά με την καθυστέρηση της εφαρμογής της πιστοποίησης ελληνικού σήματος στο μέλι. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ακόμη σαράντα βουλευτές της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απαλλάσσονται του τέλους διακλάδωσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή “Μουριές”

Με την 141/2021 απόφασή του το Δημοτικό συμβούλιο Ν. Προποντίδας απαλλάσσει- πλήρως - από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή “Μουριές” (παραλία Διονυσίου) στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων παραλίας Διονυσίου (περιοχή “Μουριές”) του Δήμου Ν. Προποντίδας”. 

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Κ. Μάλαμα : Βιαστικός ο κ. Πλακιωτάκης στην επίσκεψη του στη Χαλκιδική.

Ο κύριος Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το Άγιο Όρος πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα βιαστικός στο πέρασμα του από τον Δήμο Αριστοτέλη. Δεν βρήκε ούτε μία κουβέντα να πει για τα λιμενικά έργα που ενώ ήταν σε εξέλιξη έχουν βαλτώσει εδώ και δύο χρόνια. Για την αδράνεια στο λιμάνι της Ουρανούπολης και για την συνολική κατάσταση των λιμένων του Δήμου, οι οποίοι από τότε που ανέλαβε το συγκεκριμένο υπουργικό χαρτοφυλάκιο αντανακλούν την εικόνα της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Κρούσματα covid-19 στις 26-5-2021

Συνάντηση Πάνα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά Γιώργο στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών στη Χαλκιδική.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Πάνας ανέφερε , ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στους πολίτες της Χαλκιδικής για τα σφάλματα και τις ασάφειες που υπάρχουν

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Κ. Μάλαμα : Να συμβάλλουμε όλοι στην ανάδειξη του μοναδικού μνημείου του Σπηλαίου των Πετραλώνων.

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων ανάδειξης του Σπηλαίου των Πετραλώνων. Η Κυριακή Μάλαμα επισκέφτηκε την αρχαιολογική ομάδα που υλοποιεί τα έργα στο Σπήλαιο και στο Μουσείο των Πετραλώνων και στη συνέχεια επισκέφτηκε την Εφορεία Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας. Στο πλαίσιο των επισκέψεων ενημερώθηκε για τις φάσεις του αναστηλωτικού έργου, για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου και για τους σχεδιασμούς για την ψηφιακή ανάδειξη του Σπηλαίου και του ανθρωπολογικού υλικού που βρέθηκε εκεί.

Ιστορία ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, Ξεχωριστό κεφάλαιο για την Επανάσταση της Χαλκιδικής

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή Ζέττα με θέμα : «Ένταξη της ιστορίας της Επανάστασης της Χαλκιδικής σε ξεχωριστό κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία».
Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης

covid-19, κρούσματα στις 25-5-2021

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 στις 24/5/2021

COVID-19 στις 24/5/2021

Δήμος Ν. Προποντίδας, απόφαση ένταξης έργου στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα εντάxθηκε στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης” το έργο: “Ωρίμανση, Ανέγερση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Νέας Προποντίδας & Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK)”, προϋπολογισμού 322.357,54 € και αφορά αρχικά στη Μελέτη, με ταυτόχρονη όμως δέσμευση χρηματοδότησης για την ανέγερσή του.

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Ν. Μουδανιών

Στον Δήμο Αριστοτέλη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη υποδέχτηκε στην Ιερισσό ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ταξιδιού του Υπουργού στο Άγιον Όρος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του κ. Πλακιωτάκη.

Ο κ. Βαλιάνος, παρουσίασε στον κ. Πλακιωτάκη τις προτεραιότητες του Δήμου στο πεδίο του τουρισμού και τις δυνατότητες της περιοχής που θα πολλαπλασιαστούν με τις κατάλληλες λιμενικές υποδομές,

Παγκόσμια ημέρα της μέλισσας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και η ομάδα έργου του Προγράμματος "Beepathnet" γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών στα Ν. Μουδανιά.
Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματισθεί αλλά κυρίως έμαθαν πολλά για τις μέλισσες.

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση καταδικάζει τους κτηνοτρόφους της Χαλκιδικής σε αφανισμό.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις για τους αιγοπροβατοτρόφους και τους βοοτρόφους της χώρας. Τα φετινά ποσά είναι ανησυχητικά χαμηλότερα από αυτά του 2020 και βυθισμένα, κυριολεκτικά, σε σχέση με τα ποσά που δόθηκαν το 2019. Συγκεκριμένα, για τους αιγορποβατοτρόφους το συνολικό κονδύλι εμφανίζεται μειωμένο κατα 10 εκατομμύρια σε σχέση με πέρσι, με μέσο όρο ενίσχυσης για φέτος τα 10 περίπου ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Διεθνές Συνέδριο TOURMAN 2021

Μία ιδιαίτερη συμμετοχή για την Ανατολική Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο TOURMAN 2021, από την κα Μαρκογιαννάκη Πολυτίμη, η οποία παρουσίασε την ανάπτυξη του Καταδυτικού Τουρισμού, στην Ανατολική Χαλκιδική, υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Κυπελλούχος Ελλάδας 2020-2021 ο ΠΑΟΚ!

Άξιος κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ,  εξαιρετικό το μήνυμα Ουάρντα!
(Αν το κύπελλο το έπαιρνε ο ... θα ακούγαμε για μήνες την "Έξαψη"!)