Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Κρούσματα COVID-19 / 13-3-2021

Δείτε στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

ΠΟΙΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ; ΒΑΛΙΑΝΟΣ «Ο ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ»

Η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά μια πολύ ισχυρή πρόκληση, ζει πραγματικά κρίσιμες στιγμές, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υπογραφή της νέας συμφωνίας του δημοσίου με τη μεταλλευτική εταιρεία. Μία σύμβαση που «ΕΝΩΣΕ» όλους τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη, αφού ανεξαιρέτως της στάσης τους απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως αναγνωρίζουν ότι η νέα αυτή σύμβαση είναι προβληματική και «αποικιοκρατικού» τύπου.

Πάνας για την Κατασκευή φράγματος Ν. Τρίγλιας

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη της Χαλκιδικής σε υποδομές, ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό με θέμα :«Κατασκευή φράγματος Ν. Τρίγλιας».
Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Βουλευτής, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να τον ενημερώσει για το ακριβές στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή του φράγματος της Νέας Τρίγλιας, ποιο το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και ποιες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν για την επίσπευσή του.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι 12/3/2021

Κ. Μάλαμα : Ακατάλληλη η υγειονομική διαχείριση της κυβέρνησης στη Χαλκιδική.

Η κυβέρνηση για ​μία ακόμη φορά ανακοίνωσε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική. Ο Νομός μας έχει το ρεκόρ επιβολής λοκντάουν πανελλαδικά, παρόλα αυτά παραμένει ένας από τους πιο υποστελεχωμένους σε επίπεδο δομών δημόσιας υγείας. 
Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, να καταθέσει σήμερα κιόλας τα υγειονομικά δεδομένα και να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την Χαλκιδική. 

Στο "βαθύ κόκκινο" η Χαλκιδική

Σύμφωνα με ανακοίνωση Χαρδαλιά εντάσσεται στην κατηγορία αυστηρού lockdown (βαθύ κόκκινο), λόγω COVID-19, μεταξύ άλλων Περιφερειών και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής μέχρι τις 22 Μαρτίου 2021.
Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και για δύο (2) εβδομάδες θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Τα κρούσματα COVID-19 στις 12/3/2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Δήμος Ν.Προποντίδας: Τιμούμε την Επανάσταση της Χαλκιδικής

Την ανάδειξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής έχει θέσει στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 ο Δήμος Ν. Προποντίδας. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών Ν. Προποντίδας, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί, με ζωγραφικές παραστάσεις και προσωπογραφίες των βασικών ηρώων της επανάστασης της Χαλκιδικής, μία «εικαστική» αφήγηση με τα βασικά γεγονότα, η οποία θα περιτρέχει όλον τον εξωτερικό τοίχο της περίφραξης του κτιρίου επί της οδού Ελευθερίας, που στεγάζεται το ΕΠΑΛ, το ΕΚ Ν. Μουδανιών, το Εσπερινό Λύκειο και το ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών.

Προχωρούν οι διαδικασίες για το “Φράγμα Ν. Τρίγλιας”

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της απαλλοτριωτέας πράξης για την κατασκευή του παραπάνω έργου, σύμφωνα με την 1996/162119/19-6-2020 Απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων που αφορούν σε αυτό, την 1η Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε αυτοψία από πιστοποιημένη ανεξάρτητη εκτιμήτρια, για τις εκτιμήσεις των εκτάσεων.

Κ. Μάλαμα : Τουλάχιστον 14 σκάνδαλα στη συμφωνία κυβέρνησης - eldorado

Τοποθέτηση επί των άρθρων στο σχέδιο νόμου “Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ" και συναφείς διατάξεις” Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου. 11.3.2021 από τη βουλευτή Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, στα 36 άρθρα της Συμφωνίας της Κυβέρνησης με την «Ελληνικός Χρυσός» περιλαμβάνονται τουλάχιστον 14 μεγάλα σκάνδαλα. 
Δεν είναι τυχαίο, που ο αγαπητός συνάδελφος, ο κύριος Βαγιωνάς, τον αναφέρω επειδή και εκείνος αναφέρθηκε σε μένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική χαρακτήρισε χθες τη συμφωνία λεόντειο υπέρ της εταιρείας.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 μέχρι 11/3/2021

COVID-19 Τα κρούσματα στις 11/3/2021. Πολλά τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Αμμοκράτες παραλίας Νικήτης

Συνεπείς στην εξαγγελία μας για τακτική ενημέρωση των συνδημοτών μας, κάτι που δυστυχώς δεν είναι σε θέση να κάνει η διοίκηση του Δήμου, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα της εντολής για κατεδάφιση των αμμοκρατών και του πεζόδρομου της παραλίας της Νικήτης, επιχειρούμε την αντικειμενική ενημέρωση με σκοπό την απόδοση ευθυνών και παράλληλα τη συμβολή μας στην επίλυση του θέματος.
Ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει τρία διαφορετικά θέματα:

Κ. Μάλαμα : “Φοροαποφυγή, κυάνιο κι απολύσεις η "χρυσή" επένδυση στη Χαλκιδική”.

Ομιλία στο σχέδιο Νόμου "Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσ​ωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ" και συναφείς διατάξεις". Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου, 10.3.2021

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, παρόλο που θα μπορούσε να πει πολλά κανείς για το ότι η κυβέρνηση έχει καταντήσει τη Βουλή γραφείο πρωτοκόλλου της eldorado, δεν θα σταθώ καθόλου στα διαδικαστικά ζητήματα. Θα μπω κατευθείαν στην ουσία της συζήτησης, ελπίζοντας ότι θα δωθεί επαρκής χρόνος και στις επόμενες συνεδριάσεις για την κατ’ άρθρο ανάλυση του κειμένου που έχουμε μπροστά μας.

Δήμος Αριστοτέλη: Θετικά αλλά και σημαντικά αρνητικά σημεία στην προς κύρωση σύμβαση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας με την επωνυμία “Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού”.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

10/3/2021 Εμβολισμοί κατά COVID-19

 

Κρούσματα COVID-19 στις 10/3/2021

 

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ Συλλόγων Ολυμπιάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Με το παρακάτω κείμενο θέλουμε να κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας για την τροποποίηση της σύμβασης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. 
Η πολυσυζητημένη και αναμενόμενη νέα σύμβαση που με άκρα μυστικότητα ετοιμαζόταν εδώ και ένα χρόνο, που, όπως δήλωσε η Ελληνικός χρυσός δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Κυρίου Δημητριάδη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 2/2020 «πρώτα θα την υπογράψουμε και μετά θα την μάθετε και τότε θα την συζητήσουμε !!», έχει πάρα πολλά σημεία στα οποία πρέπει να σταθούμε, να προβληματιστούμε και να ζητήσουμε εξηγήσεις γιατί εμείς οι κάτοικοι της περιοχής θα υποστούμε τις συνέπειες. 

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας κοντά στους σεισμόπληκτους του νομού Λάρισας

«Ευχαριστήρια επιστολή»

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη και τις πιο θερμές ευχαριστίες για την νέα μεγάλη δωρεά της Ανώνυμη Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού, «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», αναφορικά με την προσφορά ενός οχήματος VOLKSWAGEN T5 4Χ4 karo full extra, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου μας.

Σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης των Ν. Μουδανιών

Με προηγούμενες ανακοινώσεις του Δήμου είχε γνωστό ότι για τη σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης Ν. Μουδανιών έπρεπε να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένα διαδικασία, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων: την οριστική κατάργηση της σύνδεσης με το παλιό δίκτυο (με τρόπο μόνιμο-σφράγισμα), την κατάθεση στην υπηρεσία υπεύθυνης δήλωσης του υδραυλικού, ο οποίος πραγματοποίησε τη σύνδεση, και συνυπογραφή από τον υδραυλικό του Δήμου, που να πιστοποιεί ότι η σύνδεση έγινε με τον ορθό τρόπο.

Κ. Μάλαμα : Πράξη 3η : μειώσεις μισθών κι απολύσεις εργαζόμενων. Ορισμός του σκανδάλου η συμφωνία κυβέρνησης - eldorado.

Παρά τον πληθωρισμό υποσχέσεων της μεταλλευτικής εταιρίας, η αλήθεια για την τοπική απασχόληση είναι ακριβώς η αντίθετη από αυτή που παρουσιάζεται. Η νομική πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά και με σαφήνεια στο άρθρο 25 παράγραφος 2 της νέας συμφωνίας κυβέρνησης - Ελληνικός Χρυσός. Με την εν λόγω διάταξη “σπάει" η νομικά δεσμευτική ​ρήτρα εντοπιότητας για κατά προτεραιότητα προσλήψεις προσωπικού, ενώ εμφανίζεται από το πουθενά μία άλλη ρήτρα, αυτή των μειωμένων “μισθολογικών απαιτήσεων”.

"41 ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΕMΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ELDORADO"

(συνεχώς προστίθενται νέοι ) 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ.
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με αγωνία και αγανάκτηση το ίδιο έργο που σαν κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής έχουμε ζήσει τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια.
Η καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD, μη μπορώντας να εκπληρώσει βασικούς όρους της υπάρχουσας σύμβασης, απαιτεί και η κυβέρνηση αποδέχεται υπογραφή νέας, που οι όροι της είναι καταφανώς υπέρ της εταιρείας και ενάντια στην περιοχή και το δημόσιο συμφέρον.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι τις 9/3/2021

Rapid test (drive through) στον Πολύγυρο (10-3-2021)

Τα κρούσματα COVID-19 στις 9-3-2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Μέγα σκάνδαλο! Ληστρική σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός

Το ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί γην και ύδωρ στην πολυεθνική, εταιρία την οποία καθιστά κράτος εν κράτει στα Μεταλλεία της Κασσάνδρας
Το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαρτίου κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η επενδυτική συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελληνικός Χρυσός. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένεται να κυρωθεί και να αποκτήσει ισχύ νόμου η συμφωνία που υπεγράφη πριν από ακριβώς έναν μήνα μεταξύ των δύο μερών, παρουσία μάλιστα των πρέσβεων του Καναδά και της Αμερικής. Προφανώς η χρήση στα επίσημα κείμενα του χαραστηρισμού «Ελληνική Δημοκρατία» γίνεται κατ’ ευφημισμόν, αφού μια πρώτη ανάγνωση της τροποποιημένης σύμβασης παραπέμπει ευθέως σε χώρα μπανανία.

Rapid test (drive through) στη Ν. Ποτίδαια

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κορωνοϊου μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στη Ν. Ποτίδαια, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 από τις 9:00 έως τις 11:30 στην κεντρική πλατεία της Ν. Ποτίδαιας.
Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ, μπορούν να προσέρχονται στο σημείο. Θα πρέπει:

Δήμος Αριστοτέλη: Σε διαδικτυακή μετάδοση η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αξιολόγηση της νέας σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου - «Ελληνικού Χρυσού»

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» και με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού» θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου και ώρα 17:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, κ. Βασίλειο Καραλή, και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Καλομπάτσιο, με θέμα αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας.
Από αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (19/3) θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες, τα παρακάτω:

Κ. Μάλαμα : Πράξη 2η : κυάνιο “από το παράθυρο”. Ορισμός του σκανδάλου η συμφωνία κυβέρνησης - eldorado.

Η πιο επιβλαβής περιβαλλοντικά διάταξη της νέας συμφωνίας κυβέρνησης - eldorado είναι εκείνη του άρθρου 15, η οποία ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην εταιρία να καταφύγει ακόμα και σε εκτεταμένη χρήση κυανίου, ως προς τη μέθοδο μεταλλουργίας που θα επιλέξει. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15, παράγραφος 2, εδάφιο (α) προβλέπεται η σύσταση μιας επιτροπής μεταλλουργίας με έξι μέλη τα τρία εκ των οποίων ορίζονται από την Ελληνικός Χρυσός και τα υπόλοιπα τρία που ορίζονται από το δημόσιο, εγκρίνονται από την Ελληνικός Χρυσός.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Πάνα για τον τουρισμό

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος, ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο τουριστικής προβολής το οποίο είχε εξαγγείλει για τη Χαλκιδική.
Μάλιστα στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας τονίζει, πως το συγκεκριμένο ειδικό σχέδιο προβολής είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον ίδιο τον Υπουργό σε συνάντηση που είχε στην Π.Ε. Χαλκιδικής με φορείς της αυτοδιοίκησης, τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες, αλλά είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Από τη μακρινή Σουηδία στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν.Προποντίδας

Από την παγωμένη και μακρινή Σουηδία έφτασε μία ζεστή «αγκαλιά» στήριξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Μ' ένα μήνυμά τους η κα Ελένη Χριστοφορίδου και ο κος Ιορδάνης Χριστοφορίδης δήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν οικονομικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Κ. Μάλαμα : Ορισμός του σκανδάλου η συμφωνία κυβέρνησης - eldorado. Πράξη 1η : άρθρο 19.

Μία από τις σκανδαλώδεις διατάξεις της νέας συμφωνίας κυβέρνησης - eldorado παρέχει στην εταιρία τη δυνατότητα φοροαποφυγής και οδηγεί σε τεράστια απώλεια εσόδων το κράτος. 
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 19, παράγραφος 2, εδάφια (γ) και (δ) της συμφωνίας προβλέπεται ότι “το σύνολο των κερδών της εταιρίας θα λογίζονται κεφάλαια εξωτερικού και θα τυγχάνουν της προστασίας του σχετικού νομοθετικού διατάγματος. Η έγκριση και προστασία καλύπτουν τη χωρίς επιβαρύνσεις διάθεση κερδών υπό μορφή μερισμάτων…”.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Πάνας για την επιδότηση του εμβολιασμού ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό

Απαντώντας στην Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Πάνα Απόστολου με αρ. Πρωτοκόλλου 1301/30-10-2020 και θέμα 
«Να επιδοτηθούν οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου τους ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό», η Υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραμπατζή Φωτεινή διατυπώνει την πρόθεση της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) να στηρίξει τους κτηνοτρόφους.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Τα κρούσματα COVID-19 στις 7-3-2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής ανήκουν στην κοινωνία της Κασσάνδρας κι εκεί πρέπει να παραμείνουν.

Συνάντηση με την Δή​μαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα με αντικείμενο, αφενός, το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο σχεδιάζεται η σύσταση ενός ιδιόμορφου “ΤΑΙΠΕΔ” για τις ιαματικές πηγές της χώρας κι αφετέρου, την εξέλιξη της πανδημίας στην Κασσάνδρα και τις κοινωνικές ανάγκες της περιοχής. Όπως υπογραμμίστηκε, με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει οι ιαματικοί πόροι κι οι υποδομές τους να περάσουν σε μία ανώνυμη εταιρία, της οποία οι στόχοι δεν συνάδουν με την κοινωνική ανταποδοτικότητα του ιαματικού τουρισμού.