Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Covid-19 Εμβολιασμοί ως 17/4/2021

Τα κρούσματα covid-19 στις 17/4/2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Πρωτοβουλία Ταξιαρχιωτών για το Περιβάλλον

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας η κοινωνία βρίσκεται κουρασμένη, το Ε.Σ.Υ εξουθενωμένο και η αγορά έχει αποσυντονιστεί καθώς οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα θα γίνονται ορατές σε βάθος χρόνου. Στο μεταξύ όσο εμείς ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας τα 
προβλήματα γιγαντώθηκαν.
Όσον αφορά την Χαλκιδική, η νέα πραγματικότητα βρίσκει την κοινωνία λαβωμένη ενώ η κοινωνική αποστασιοποίηση που ήταν επιβεβλημένη μας απομάκρυνε από συγγενείς και φίλους με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ο κοινωνικός και οικογενειακός ιστός. Το ήδη ελλιπές δημόσιο σύστημα υγείας του νομού έχει κλονιστεί, ο τουρισμός μετρά ανυπολόγιστες ζημιές, ο αγροτικός τομέας καθώς και πληθώρα άλλων επαγγελμάτων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της πανδημίας.

Απαλλάσσονται του τέλους διακλάδωσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων της επέκτασης Ν. Φλογητών

Με την 95/2021 απόφασή του το Δημοτικό συμβούλιο Ν. Προποντίδας απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης με το δίκτυο αποχέτευσης αποκλειστικά στα πλαίσια του έργου αποχέτευση λυμάτων στην επέκταση Ν. Φλογητών (αρ. μελέτης 13/2021).
Με βάση το άρθρο 96 του ν. 4685/2020 είναι πλέον επιλέξιμες οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 μέχρι 16/4/2021

 

Εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στον Πολύγυρο... Γιατί αδιαφορεί ο Δήμος;


Περισσότερο από είκοσι (20) μήνες είναι εγκαταλειμμένα τα δύο αυτοκίνητα της φωτογραφίας στην οδό Ασκληπιού, στον Πολύγυρο.
-Ποια αρχή είναι αρμόδια για την απομάκρυνσή τους;
-Ο Δήμος Πολυγύρου!
-Γιατί αδιαφορεί;

Κρούσματα covid-19 στις 16/4/2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

O Δήμος Πολυγύρου - Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Συμβούλιο Κοινότητας Πολυγύρου και το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου», στο πλαίσιο των δράσεων του υποέργου με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2021», διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Οι Επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία», το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 18:00, μέσω του καναλιού του Δήμου στο YOUTUBE. (www.youtube.com\c\δήμοςπολυγύρου)

Πάνας: Άμεση επίλυση στο ζήτημα της μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών

Με Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας συνεχίζει τις προσπάθειές του με σκοπό την άμεση επίλυση στο φλέγον ζήτημα της μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών, που επιθυμούν να έλθουν στην Ελλάδα ως εργάτες γης. Συγκεκριμένα με Ερώτησή ο κ. Πάνας τόνισε πως η διαδικασία πρόσκλησης των εν λόγω εργατών δε μπορεί να πραγματοποιηθεί, διότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Κ. Μάλαμα : Απαραίτητη η ενίσχυση της δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη στήριξης των δομών και των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης. Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια σχετικής επιστολής των αναπληρωτών φιλολόγων ειδικής αγωγής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και τμημάτων ένταξης από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κενά στις δομές διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών καθιστούν την εκπαιδευτική καθημερινότητα πάρα πολλών παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ιδιαίτερα δύσκολη, αφού ολοκληρώσουν την φοίτησή τους στο δημοτικό.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 ως 15/4/2021

Κρούσματα covid-19 στις 15/4/2021. Ποιο Πάσχα στο χωριό!!!

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 18.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Στη συνεδρίαση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Λήψη απόφασης επιλογής υδρονομέων έτους 2021 (Β.Δ. 28.3/15-4-1957) (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
2. Κατανομή ΣΑΤΑ (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)

Σύσκεψη Πάνα με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της Χαλκιδικής με κύριο θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους Δασικούς Χάρτες.
Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών, τόνισαν την έντονη ανησυχία τους για την κατοχύρωση των εκτάσεων που καλλιεργούν και έθεσαν λεπτομερώς τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Κ. Μάλαμα : Απογοητευτική αδιαφορία για το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Εδώ και δύο χρόνια οι πολίτες κι οι επισκέπτες της Ουρανούπολης αντικρίζουν μία απογοητευτική αδιαφορία στ​ο λιμάνι της Ουρανούπολης, το οποίο ταλαιπωρείται από εγκαταλελειμμένα ημιτελή έργα, ενώ οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης εκθέτουν τους αρμόδιους για πλήρη αδιαφορία σε σχέση με την προώθηση των απαιτούμενων λιμενικών έργων. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 3959 - 482 κοινοβουλευτικής ερώτησης της Κυριακής Μάλαμα σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει κανένα αίτημα για καμία νέα μελέτη ή παρέμβαση που θα ολοκληρώσει τα έργα.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί ως 14/4/2021

Κρούσματα κορωνοϊού 14-4-2021

Ιατρείο Covid για δωρεάν τεστ (Πέμπτη 15-4-2021) στην Ιερισσό

Ιατρείο Covid για την πραγματοποίηση δωρεάν rapid test σε κάθε ενδιαφερόμενο θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα υποδέχεται τους πολίτες για τη διενέργεια των ελέγχων, από τις 10:00 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Τουρισμός και εστίαση...

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί ως 13/4/2021

13/4/2021 Κρούσματα κορωνοϊού

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (19-24 Απριλίου 2021) Κ Α Θ Α Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

O Δήμος Πολυγύρου και το Συμβούλιο Κοινότητας Πολυγύρου διοργανώνουν Εθελοντική Δράση Καθαριότητας διάρκειας 6 ημερών. Από 19 έως 23 Απριλίου 2021 καθαρίΖΟΥΜΕ την αγαπημένη μας γειτονιά – περιοχή σε ατομικό/οικογενειακό επίπεδο. 
Το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 11:00 η ομάδα «Save Your Hood – Polygyros» συντονίζει δράση καθαριότητας σε Αναψυκτήριο Τσουκαλά, Παναγία, Κέντρο Νεότητας σε περιορισμένο ομαδικό επίπεδο (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την αποφυγή και τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού).

Εμβόλια...

 

Κ. Μάλαμα :Ο κτηνοτροφικός κλάδος δικαιούται προστασίας και ενίσχυσης διότι αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κ​υριακή Μάλαμα, σε σχέση με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της κτηνοτροφίας. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης. 
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων που την περίοδο της πανδημίας έχουν οξυνθεί καθιστώντας όλο τον κλάδο ευάλωτο ακόμη και για την επιβίωση του. Η μειωμένη ζήτηση του κρέατος, η αύξηση του κόστους των ζωοτροφών, ο αποκλεισμός στην πλειοψηφία τους από την επιστρεπτέα προκαταβολή, το ασαφές πλαίσιο μετάκλησης εργατών γης είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα του κλάδου και δυστυχώς τα μέτρα ενίσχυσης και προστασίας που έχουν προβλεφθεί για αυτούς να είναι μηδαμινά. 

Πάνας για Δασικούς Χάρτες και Κτηματολόγιο

Απάντηση έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Αμυρά Γεώργιο στην από 9/03/2021 κοινοβουλευτική παρέμβαση, στην οποία έθεσε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών αλλά και του Κτηματολογίου.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 12/4/2021

Κρούσματα covid-19 στις 12/4/2021

Καρράς για τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων

Το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι των οικοπέδων, κυρίως στα Ν. Φλογητά και στη Ν. Τρίγλια, εξέφρασε με έγγραφό του ο, Δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μ. Καρράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στους βουλευτές του νομού αναφορικά με τον κίνδυνο επιστροφής τους στο ελληνικό δημόσιο, εφόσον δεν πληρούνται οι όροι παραχώρησής τους. 
Συγκεκριμένα, με το Προεδρικό Διάταγμα 24-4-1985/ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85 (αρ.2 παρ. 2 και 3) έγινε διανομή οικοπέδων από εκτάσεις του Δημοσίου με ευθύνη της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων σε κατοίκους των οικισμών του Δήμου Νέας Προποντίδας. Ανάμεσα στους όρους για τη μεταβίβαση (όπως ορίστηκαν και με το αρ. 9 ν. 3147/2003) ήταν οι δικαιούχοι:

Κ. Μάλαμα : Η κοινωνία της Ολυμπιάδας αναζητά ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβούλευση με πολίτες και νέους της Ολυμπιάδας πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από πρόσκληση των “Πολ​ιτών Ολυμπιάδας” και της ομάδας νέων “Αυτοοργάνωση”. Την Κυριακή Μάλαμα συνόδευσε ο πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς. Στην συζήτηση συμμετείχε κι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης. Αντικείμενα της συζήτησης αποτέλεσαν οι εξελίξεις σε σχέση με την νέα συμφωνία κυβέρνησης - eldorado και το πως αυτή επηρεάζει την Ολυμπιάδα, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους σχεδιασμούς για χωροθέτηση “φαραωνικών” υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή,

Πάνας: Δεν υπάρχει πλάνο ειδικής τουριστικής προβολής για τη Χαλκιδική.

Απάντηση έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη στην οποία ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται το ειδικό σχέδιο τουριστικής προβολής το οποίο είχε εξαγγείλει για τη Χαλκιδική από το Σεπτέμβριο του 2020.