Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η πανδημία στην Ελλάδα, 14-11-2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Σάββατο 14-11-2020:
2.835 νέα κρούσματα
366 διασωληνωμένοι
38   θάνατοι
56 κρούσματα στη Χαλκιδική

Κ. Μάλαμα : Μήνυμα για τον εορτασμό του Χαλασμού της Κασσάνδρας

Ο Χαλασμός της Κασσάνδρας αποτελεί ένα πανεθνικό ορόσημο της αυτοθυσίας για την ελευθερία. Η Χαλκιδική πλήρωσε βαρύ τίμημα στον αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας και την ηρωική αυτή θυσία τιμούμε σήμερα. Η ιστορική μνήμη είναι καθήκον κι η ανάδειξη του αγώνα της Χαλκιδικής και του λαού της για τη λευτεριά υποχρέωση όλω​ν μας.

Άσ' τον τρελό στην τρέλα του...

...εξίσου επικίνδυνος, πολιτικά, με τους Μιχαλολιακοκασιδιάρηδες!

Η σεζόν "covid" 21 ξεκίνησε virtual από την WTM! Η Χαλκιδική δήλωσε παρούσα!

Με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω κυρίως της ανακοίνωσης των ενθαρρυντικών νέων για την αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου ολοκληρώθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση WTM 2020 του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε 9-11 Νοεμβρίου για πρώτη φορά εικονικά.
Η έκθεση που λόγω των περιοριστικών μέτρων διεξήχθη σε εικονικό επίπεδο, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του τουριστικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο με τη συμμετοχή περίπου 1.200 εικονικών εκθετών και χιλιάδων επαγγελματιών.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

'Ηρθαν...

"Πολεμικό" ανακοινωθέν από το μέτωπο του κορωνοϊού


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή 13-11-2020:
3.038 νέα κρούσματα
336 διασωληνωμένοι
38 νεκροί
71 κρούσματα στη Χαλκιδική




Κ. Μάλαμα : Έχει ελεγχθεί η Ελληνικός Χρυσός ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορονοϊού;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την ανάγκη ελέγχου της Ελληνικός Χρυσός, ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορονοϊού στις εγκαταστάσεις της. Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Αριστοτέλη βρίσκεται σε φάση επιθετικής έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Φυσικό αέριο στη Χαλκιδική...

"Δύο βήματα" από τη συμπρωτεύουσα, η συμπρωτεύουσα, και όχι μόνο, κάθε σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική κι όμως...
Μας θεωρούν "γκα-γκα" πολίτες και νομό τουλάχιστον τρίτο-τέταρτης κατηγορίας, δεν εξηγείτε διαφορετικά! 
-Ακούει κανείς κάτι για το φυσικό αέριο;

Παρασκευή και 13

 ΠΗΓΗ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

12 Νοεμβρίου, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 68 κρούσματα στη Χαλκιδική!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Πέμπτη 12-11-2020:👎
3.316 νέα κρούσματα
310 διασωληνωμένοι
50 νεκροί
68 κρούσματα στη Χαλκιδική

Άγιον Όρος: Απαγορεύτηκαν οι προσκυνηματικές επισκέψεις ως το τέλος του μήνα

Με ανακοίνωση που απέστειλε προς τις μονές , μετά από συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η Ιερά Κοινότητα ορίζει ότι δε θα επιτρέπονται οι επισκέψεις λαϊκών προσκυνητών, με εξαίρεση ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και συνεργατών των μονών, μόνο με την επίδειξη της πρόσκλησης από τη μονή και μόνο για τη μονή που έχει εκδοθεί.

Κλειστό για 14 μέρες το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερισσού

Μετά από την εμφάνιση τριών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερισσού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής αποφάσισε σήμερα, με εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, το κλείσιμο του Σχολείου για 14 μέρες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 

Ρωγματώσεις Στρατονίκης - Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής


Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα περίπου 11:00 (ανάλογα με την εξέλιξη του κοινοβουλευτικού έργου) θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας με θέμα τις ρωγματώσεις στη Στρατονίκη. 
Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά από την τηλεόραση της Βουλής και στη συνέχεια θα αναρτηθεί το σχετικό βίντεο στη σελίδα της Κυριακής Μάλαμα στο Facebook : https://www.facebook.com/KiriakiMalama

Πάνας- Ερώτηση στον υπουργό υγείας για τη γενική κατάσταση και τον αριθμό του προσωπικού του Γ.Ν.Χαλκιδικής

Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, του Βουλευτή Χαλκιδικής Πάνα Απόστολου, με την οποία ζητά από τον Υπουργό Υγείας να εκθέσει μέσω εγγράφων πληροφορίες για τη γενική κατάσταση και τον αριθμό του προσωπικού του Γ.Ν.Χαλκιδικής και των Νοσοκομείων της χώρας , των Κ.Υ. όπως και των ΤΟΜΥ της 4ης Υ.Π.Ε. στην παρούσα κατάσταση. 
Το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ έχει ως εξής :

17 Νοέμβρη / Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει στεφάνι ενώ θα κατευθυνθεί συμβολικά στην αμερικανική πρεσβεία
Στις εκδηλώσεις τιμής του Πολυτεχνείου με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγειονομικής προστασίας θα παραβρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κ. Μάλαμα : Ο περιφερειακός και τοπικός Τύπος της Βόρειας Ελλάδας εκπέμπει sos.

 

Ερώτηση προς τα αρμόδια σε σχέση με τον τοπικό και περιφερειακό Τύπο της Βόρειας Ελλάδας Υπουργεία κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την απουσία μέτρων στήριξης, αλλά και την ανάγκη διατήρησης του πλαισίου της δημοσίευσης διακηρύξεων. Την ερώτηση συνυπέγραψαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Μακεδονία και τη Θράκη. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, ο περιφερειακός και τοπικός Τύπος της Βόρειας Ελλάδας εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος

Σε καραντίνα μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καθώς Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Η είδηση είχε αρχικά διαψευστεί, ωστόσο στην πορεία επιβεβαιώθηκε. Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13/11/2020 για όλη τη χώρα:
Απαγορεύεται μεταξύ 9-5 το πρωί η μετακίνηση.
Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και μετακίνησης του κατοικιδίου κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κορωνοϊός: Αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Τετάρτη 11-11-2020:👎
2.752 νέα κρούσματα 
297 διασωληνωμένοι
43 νεκροί
48 κρούσματα στη Χαλκιδική

Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: H βαρβαρότητα δεν έχει τέλος

H βαρβαρότητα δεν έχει τέλος
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σήμερα στο κόκκινο. Οι περισσότερες μονάδες της πόλης βρίσκονται ουσιαστικά σε μόνιμο συναγερμό με τους εργαζόμενους σε αυτές να καλούνται ήδη να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές δραματικές συνθήκες αλλά και τις χειρότερες που ακολουθούν.
Χτες, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Υγείας υποστήριξε ότι κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της». 
Ποια είναι η πραγματικότητα:

Δ. Κουτσούμπας: Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει κόκκινο!

Την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με την πανδημία, σχολιάζει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα για "επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας".
Η δήλωσή του αναλυτικά:

Σε αδιέξοδο ο πρωτογενής τομέας της Χαλκιδικής από το lockdown και την κυβερνητική αδιαφορία

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία της Χαλκιδικής. Την ερώτηση συνυπογράφει κι ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών,

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου “Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας”

Ένα έργο ζωτικής σημασίας, που αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας άρχισε να υλοποιείται. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” περιλαμβάνει την ανόρυξη 9 υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Καλλικράτειας, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Δήμο Αριστοτέλη. Αίτημα Δημάρχου για δειγματοληπτικά tests στον γενικό πληθυσμό

Κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες -αρχής γενομένης από την Πέμπτη- σειρά από covid tests στο προσωπικό των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, μετά την ανταπόκριση του οργανισμού στο σχετικό αίτημα και στις επισημάνσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου, για την ανησυχία που επικρατεί στην τοπική κοινωνία.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Η Μάλαμα ζητάει να ξεκινήσει η υλοτόμηση και πώληση των χριστουγεννιάτικων έλατων του Ταξιάρχη

Κατεπείγουσα ερώτηση προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία κατέθεσε χθες 9 Νοεμβρίου, η Κυριακή Μάλαμα, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Ταξιάρχη, σε σχέση με τα τεράστια οικ​ονομικά και κοινωνικά προβλήματα που απειλούν το χωριό. Αντικείμενο αποτέλεσε η κυβερνητική απαγόρευση πώλησης χριστουγεννιάτικων ελάτων εκτός περιφερειακής ενότητας,

Με τέτοιους παίχτες δε γυρίζει το ματς!

Ο νταής ο "κρητίκαρος" δεν κάνει για την ομάδα!
Με τέτοιους παίχτες δεν μπορεί να γυρίσει κανένα παιχνίδι...

...κι όταν, Αλέξη, οι παίχτες δεν μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι την πληρώνει ο προπονητής!

Εικονικά παρούσα η Χαλκιδική στην WTM 2020

Από χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, άνοιξε τις εικονικές του «πόρτες» η μεγάλη τουριστική έκθεση, WTM Λονδίνου 2020 που φέτος μετά από 41 χρόνια δεν πραγματοποιείται κανονικά αλλά εικονικά.
Η έκθεση λόγω των περιοριστικών μέτρων, των ταξιδιωτικών περιορισμών και των τοπικών lockdown στην Ευρώπη διεξάγεται σε εικονικό επίπεδο από τις 9-11 Νοεμβρίου.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής δε θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του 2020 και λαμβάνει μέρος ως συν-εκθέτης στο εικονικό περίπτερο της Ελλάδος. Έχοντας «χτίσει» το

Κορωνοϊός: Τρίτη 10-11-20


O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 
Τρίτη10 Νοεμβρίου 2020:

2.384 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
41 θανάτους 
263 διασωληνωμένοι
37 κρούσματα στη Χαλκιδική

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στην εποχή της πανδημίας

Πέρασαν περίπου τρία χρόνια παύσης, είχαν προηγηθεί δέκα χρόνια έντονης παρουσίας μας στην blogόσφαιρα και τώρα στην εποχή του κορωνοϊού λέμε να ενεργοποιήσουμε τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και πάλι! (respentzanews.blogspot.com).

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση να σταματήσει να ποινικοποιεί και να στηρίξει τους μουσικούς του δρόμου.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το ζήτημα της επιβολής εξοντωτικού προστίμου σε μουσικό του δρόμου, για “κατάληψη πεζοδρομίου” κι “άσκοπη μετακίνηση”. Η αναφορά κατατίθεται σε συ​νέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, μία τέτοια αντιμετώπιση των μουσικών του δρόμου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και στο πλαίσιο αυτό οφείλει η κυβέρνηση να προστατέψει τους μουσικούς του δρόμου και να στηρίξει συνολικά την καλλιτεχνική δημιουργία.

Πάνας : Να επιτραπεί το κυνήγι την περίοδο της καραντίνας.

Αναφορά κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά Νικολάο, προωθώντας το αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ν.Μουδανιών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για άρση των περιορισμών