Σάββατο 24 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί στις 24-4-2021

...Σειρά έχει ο Πολύγυρος! (αν τους ενοχλήσει κανείς!!!)

Απόσπασμα από Δ.Τ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Κρούσματα covid-19 στις 24/4/2021

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση λειτουργεί τιμωρητικά απέναντι στους κτηνοτρόφους εκτροφείς βοοειδών.

Ερώτηση προς τον Υπουργό​ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το σοβαρότατο ζήτημα που έχει προκύψει από την νέα μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους, εκτροφείς βοοειδών. Από την συγκεκριμένη απόφαση πλήττονται ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι φέτος η ενίσχυση πέφτει ακόμα και και κάτω ακόμα κι από τα περσινά ποσά ανά ζώο, ενώ το συνολικό κονδύλι για τους περίπου 8000 κτηνοτρόφους εκτροφείς βοοειδών παρουσιάζεται μειωμένο κατά 42.000 ευρώ.

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα 50-54

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

23-4-2021 Εμβολιασμοί covid-19

coovid-19 Κρούσματα στις 23/4/2021

Κ. Μάλαμα : Τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής χρειάζονται ενίσχυση.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Χαλκιδικής αποτελούν την ασπίδα της κοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η στήριξη τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε ιατρούς γενικής ιατρικής χωρίς, ωστόσο να έχει καταστεί εφικτή η πρόσληψη τους.

Τηλεδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ Χαλκιδικής

Με πρωτοβουλία της Ν.Ε. Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με κύριο θέμα συζήτησης την αναγκαιότητα αξιοποίησης κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη Χαλκιδική.
Εισηγητές της τηλεδιάσκεψης ήταν το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Χαλάτση Έφη και ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Β’ Θεσσαλονίκης κ.Αρβανιτίδης Γιώργος.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 22/4/2021

covid-19 Kρούσματα στις 22/4/2021

Οι ρυθμίσεις για τα Σχολεία

Τις ρυθμίσεις για τα σχολεία, τις προαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις και τις Πανελλαδικές ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:
Άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων (δημοτικών και γυμνασίων) στις 10 Μαΐου.
Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.
Θα παραταθεί η σχολική χρονιά. 
Η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει βάσει των βαθμών τετραμήνων.

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ποτίδαια

«Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Ν. Προποντίδας»

Την ένταξη του έργου «Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Νέας Προποντίδας» προϋπολογισμού 18.500.000 εκατομμυρίων ευρώ,, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί.
Το έργο αφορά την ανάπλαση μιας ευρύτερης παραλιακής περιοχής του Δ. Ν. Προποντίδας, και συγκεκριμένα τα Νέα Μουδανιά, τα Νέα Φλογητά, τα Νέα Πλάγια, τη Νέα Ποτίδαια,

Κ. Μάλαμα : Να στηρίξουμε με όλα τα μέσα το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής.

Την Πυροσβεστική Υπηρ​εσία Χαλκιδικής επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις προετοιμασίες και τις ανάγκες της υπηρεσίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει. Η Κυριακή Μάλαμα ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Πύραρχο Αριστείδη Κατιρτζίδη. Όπως τονίστηκε, με δεδομένο ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χαλκιδικής επιτηρεί ένα πολύ μεγάλο εύρος δασοκαλυπτόμενης έκτασης, είναι απαραίτητος ο άμεσος εκσυγχρονισμός των οχημάτων, ώστε να μπορούν με ασφάλεια τα στελέχη της να επιχειρούν σε δυσπρόσιτα και δύσβατα σημεία.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 21/4/2021

Κορωνοϊός και Κοινωνία

Κρούσματα covid-19 στις 21/4/2021

Ανακοίνωση των Σχολών Οδήγησης Χαλκιδικής

Στις 16/4/2021 η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία από τις 19/4/2021 των Σχολών Οδήγησης, μετά από 6 μήνες συνεχούς και αυστηρού lock-down. Η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε είναι τουλάχιστον ελλιπής και προβληματική για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία των Σχολών Οδήγησης. Το Σωματείο μας ,με ομόφωνη απόφαση των μελών του,με γνώμονα την προστασία της υγείας ,

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

 

Εμβολιασμοί covid-19. Άνοιξε η πλατφόρμα για τους >55 και τους εκπαιδευτικούς

Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης για την πανδημία.

Αναφορά προς τον σύνολο τ​ων συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από τον απαράδεκτο αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια κρίση, λόγω της αναστολής λειτουργίας βασικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες απορροφούσαν μεγάλο τμήμα της παραγωγής καυσόξυλων, ενώ την ίδια στιγμή τα λειτουργικά κόστη, αλλά κι οι δαπάνες διαβίωσης των δασεργατών πιέζουν.

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 μέχρι 20/4/2021

«Πήρε πίσω» ο Δήμος τα οικόπεδα, που είχε δωρίσει ο πρώην Δήμος Ν. Μουδανιών στο τότε ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Επέστρεψαν στην κυριότητα του Δήμου Ν.Προποντίδας τα οικόπεδα, που είχαν παραχωρηθεί, προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και εργαστήρια για το ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας. Μετά από νομικές ενέργειες και κινήσεις της Δημοτικής Αρχής αρχικά επιτεύχθηκε η λύση του χρησιδανείου και η επιστροφή του κτιρίου, που στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, στην κυριότητα του Δήμου.

COVID-19 Κρούσματα στις 20-4-2021

Επίσκεψη Πάνα στο Δασαρχείο Αρναίας

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος επισκέφθηκε το Δασαρχείο Αρναίας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δασάρχη κ. Αυγολούπη Άγγελο. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η λειτουργία της δασικής υπηρεσίας, καθώς και το ζήτημα των δασικών χαρτών. 

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 19/4/2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 19/4/2021

Κ. Μάλαμα : Να μονιμοποιηθεί άμεσα το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας της Χαλκιδικής.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της άμεσης μ​ονιμοποίησης του συνόλου του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις δομές υγείας της Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, το σύνολο του συγκεκριμένου προσωπικού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία της Χαλκιδικής και πρέπει άμεσα να θωρακιστεί η θέση του σύστημα υγείας.

Πάνας: Σε πλήρες τέλμα και αδιέξοδο ο ελληνικός τουρισμός

Επί της Επίκαιρης Επερώτησης με θέμα «Σε πλήρες τέλμα και αδιέξοδο ο ελληνικός τουρισμός, ενώ η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει», που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς το Υπουργείο Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων όπως και προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος.

Υποβολή πρότασης για αξιοποίηση και ανάδειξη του διατειχίσματος της Κασσάνδρειας

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς βρίσκει τον Δήμο Ν.Προποντίδας έτοιμο να καταθέσει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, μία σημαντική πρόταση για την ανάδειξη του διατειχίσματος της Κασσάνδρειας, που βρίσκεται στο βόρειο όριο του οικισμού της Νέας Ποτίδαιας και εκτείνεται σε μήκος περίπου 1200μ. από τον Τορωναίο κόλπο ανατολικά μέχρι τον Θερμαϊκό στα δυτικά. Στο χώρο αυτό οι μελετητές τοποθετούν την ύπαρξη της αρχαίας Ποτίδαιας, της μετέπειτα ελληνιστικής Κασσανδρείας και τέλος το βυζαντινό "πολίχνιον ή κάστρον της Κασσανδρείας".

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης

Πάσχα 2021 στο χωριό!

Τα κρούσματα κορωνοϊού στις 18/4/2021

 

Διαδικτυακή Μαθητική Συναυλία

Rapid Test στον Πολύγυρο