Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: «Μήδεια» του Μποστ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 9.15 μ.μ..

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Μουσική: Monika
Η «Μποστική» παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα
Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς:

Κ. Μάλαμα : Δικαιολογημένες οι ανησυχίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας για τις καθυστερήσεις σε σχέση με το Διεθνές Αριστοτελικό Κέντρο.

Σε ευρεία σύσκεψη εργασίας με κατοίκους της Ολυμπιάδας συμμετείχε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο τις ανησυχητικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία δύο χρόνια στην ωρίμανση του φακέλου του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου.

Πάνας για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Πολυγύρου-Τρυπητής-Ουρανούπολης

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος έθεσε στη Βουλή το ζήτημα της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Πολυγύρου-Τρυπητής-Ουρανούπολης, καταθέτοντας Ερώτηση σε δύο Υπουργεία Εσωτερικών καθώς και Υποδομών και Μεταφορών.

5o ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ RUN ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2021 - 5-9-2021

Η οργανωτική επιτροπή του ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ RUN ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ανακοινώνει την ημερομηνία της διεξαγωγής του 5ου Αγώνα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Η Διοργάνωση περιλαμβάνει 2 Αγώνες:
1. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 χλμ με Τρέξιμο ή Δυναμικό Περπάτημα. Ώρα Εκκίνησης 10.00
2. Αγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,6 χλμ – Ώρα Εκκίνησης 10.15.
Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός και για τους 2 Αγώνες θα είναι στην Πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο

Δήμος Αριστοτέλη: Η Ιδανική Πολιτεία του Αριστοτέλη στο επίκεντρο του 2ου Φόρουμ Διαβαλκανικής Συνεργασίας στα Αρχαία Στάγειρα

Η επιστημονική και η πολιτική σκέψη του αρχαίου Μακεδόνα φιλόσοφου Αριστοτέλη αποτελούν το έναυσμα αλλά και το πεδίο «συνάντησης» προσκεκλημένων κυβερνητικών στελεχών, διπλωματών και αυτοδιοικητικών αξιωματούχων από επιλεγμένες βαλκανικές χώρες,

Δήμος Αριστοτέλη: 3.000.000 ευρώ για 23 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους οικισμούς

Στη συνολική αναβάθμιση του εσωτερικού οδικού δικτύου των 16 οικισμών που απαρτίζουν τον Δήμο Αριστοτέλη, αποσκοπούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων (άνω των 90 οδών) με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, που εισέρχονται σε φάση υλοποίησης με τέσσερις διαγωνισμούς.
Τα τεύχη δημοπράτησης των διαγωνισμών

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής για την κατάργηση του Β΄ υπ. ΕΦΚΑ

Κ. Μάλαμα : Κρίσιμο να βελτιωθούν οι συνθήκες της καθημερινότητας και να προχωρήσουν σημαντικά έργα στο Δήμο Αριστοτέλη.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Χαλκιδικής. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ αναλύθηκαν οι σχεδιασμοί για μια σειρά από κρίσιμα έργα υποδομών, αλλά και για τις αναγκαίες​ παρεμβάσεις ανάπτυξης για τον τόπο. 

13o Φεστιβάλ Δήμου Πολυγύρου - Συνέχεια εκδηλώσεων

Με τη Α΄ Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών, στις 22 και 23 Ιουλίου, στον αύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Δήμου Πολυγύρου – Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2021. Είσοδος ελεύθερη.

"Ο πρωτογενής τομέας της Χαλκιδικής μπορεί να μεταβληθεί σε πρωτοπόρο βιώσιμης ανάπτυξης"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία διαβούλευσης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χαλκιδικής με την Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου, την βουλευτή Χαλκιδικής κι Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκ​ης Κυριακή Μάλαμα και στελέχη της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Ξεκινάει ο κατ’ οίκον εμβολιασμός στον Δήμο Ν. Προποντίδας

Σύμφωνα με έγγραφο της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης ξεκινά ο εμβολιασμός κατ΄ οίκον για ασθενείς που αδυνατούν να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Ο Δήμος Ν. Προποντίδας θα παραχωρήσει αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της εμβολιαστικής ομάδας και το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” θα συνδράμει, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου 2021.

Φεστιβάλ Θάλασσας 2021

Γ. Κουτλιάνης : Ακατανόητη η ασφαλτόστρωση σε τμήμα υψηλής κυκλοφοριακής φόρτισης στο δρόμο για Νικήτη μέσα στο κατακαλόκαιρο”.

Μεγάλες καθυστερήσεις και μποτιλιάρισμα από το πρωί στο πολύπαθο κομμάτι της επαρχιακής οδού ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και στη Νικητή έχει προκαλέσει η αψυχολόγητη έναρξη έργων ασφαλτόστρωσης σε τμήμα του δρόμου, σε ώρα υψηλότατης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τα “φανάρια της ντροπής” στη διασταύρωση της Νικήτης, μόνο αγανάκτηση προκαλούν σε επισκέπτες, κατοίκους κι επαγγελματίες της περιοχής.

Πολύγυρος, Βράβευση μαθητών από το Ίδρυμα Κότσιανου

Από το Ίδρυμα Στέφανου και Καίτης Κότσιανου χορηγήθηκαν σήμερα 21/07/2021, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των σκοπών του Ιδρύματος, όπως αυτοί περιγράφονται στη σύσταση του (ΦΕΚ 1492/4-5-2012), οικονομικές ενισχύσεις υπό τη μορφή βραβείων (500 ευρώ στον καθένα) σε τρεις (3) μαθητές του Γυμνασίου και σε τρεις (3) μαθητές του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου σχολικού έτους 2019-2020.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Αντιδήμαρχο Πολυγύρου, Χρήστο Βορδό, παρουσία της Ταμία του Ιδρύματος, Ζαχαρούλας Αμαραντίδου- Φραγγινέα.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Α' Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών στον Πολύγυρο

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, με αφορμή την
επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, διοργανώνει μια πρώτη συνάντηση αρχαιολογικών ταινιών την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του μουσείου, με σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής όψεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο. 

Πάνας: Να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι Αριστοτέλη, Κασσάνδρας και Σιθωνίας

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος με άμεση Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ζητά τη χρηματοδότηση δράσεων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για τους Δήμους Αριστοτέλη, Κασσάνδρας και Σιθωνίας της Π.Ε. Χαλκιδικής που εξαιρούνται από την Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου, καθώς διαθέτουν πληθυσμό λιγότερο από 20.000 κατοίκους.

Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών

Ξεκινάει ο κατ` οίκον εμβολιασμός πολιτών στον Δήμο Αριστοτέλη

Μετά από σχετική ενημέρωση από τη Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και σε συνεργασία μαζί της και με τον ΕΟΔΥ, οι κατ` οίκον εμβολιασμοί στον Δήμο Αριστοτέλη, για πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα, θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου και θα διαρκέσουν ως τις 6 Αυγούστου, με προοπτική παράτασης, αναλόγως του ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Πολύγυρος ... αύριο

Του Θωμά Καπλάνη (Δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου)
Έχω εκφράσει επανειλημμένα τη θέση ότι απαιτείται ένα συγκεκριμένο και πιστά τηρούμενο πλάνο προκειμένου ο Πολύγυρος να αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε, αφενός να μεγαλώσει πληθυσμιακά (σε βάθος 20ετίας να φτάσει τις 10.000 έως 12.000 κατοίκους) και αφετέρου να μην απολέσει τα ιδιαίτερα και πολύ ελκυστικά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα, δηλαδή αυτά της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, της εξαιρετικής ποιότητας ζωής και της αίσθησης απόλυτης ασφάλειας των κατοίκων του.

Διήμερο διαβούλευσης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Χαλκιδικής

Την Χαλκιδική επισκέπτεται η Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ολυμπία Τελιγιορίδου την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, με αντικείμενο την ανοικτή διαβούλευση γύρω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Χαλκιδικής. Την Αν. Τομεάρχη θα συνοδεύει η Βουλευτής Χαλκιδικής κι Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα και τα στελέχη της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης :