Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25

Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε για τα περιοριστικά μέτρα, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης, τον τουρισμό και τις λαϊκές αγορές:
1. Άμεση δημιουργία του δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών τεστ.
2.Τέλος τα SMS, τα αυτό-τεστ κι οι νυχτερινές απαγορεύσεις. Πρόκειται για μέτρα που δεν βοηθούν αλλά μόνο (α) συγκαλύπτουν την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην δημιουργήσει δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και (β) αντανακλούν τις αυταρχικές διαθέσεις των κυβερνώντων.

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 9/4/2021

9/4/2021 Τα κρούσματα COVID-19

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Οι Επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία»

O Δήμος Πολυγύρου - Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Συμβούλιο Κοινότητας Πολυγύρου και το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου», στο πλαίσιο των δράσεων του υποέργου με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2021», διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Οι Επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία», το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 18:00, μέσω του καναλιού του Δήμου στο YOUTUBE. (
www.youtube.com\c\δήμοςπολυγύρου)

Κ. Μάλαμα : Να προστατέψουμε τη λαϊκή αγορά από τις κυβερνητικές αλχημείες.

Την λαϊκή αγορά της Νι​κήτης επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης των ανθρώπων της, οι οποίοι εναντιώνονται στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του υπαίθριου εμπορίου. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, εφόσον προχωρήσουν, θα αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα την λαϊκή αγορά και θα προκαλέσουν σοβαρή κρίση στην οικονομία της Χαλκιδικής. Η νεοφιλελεύθερη στόχευση του υπουργού ανάπτυξης για είσοδο νομικών προσώπων στις λαϊκές αγορές, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα απόδοσης των αδειών του πλανόδιου εμπορίου, θα οδηγήσουν σε άλωση των λαϊκών αγορών από μεγάλες εταιρίες, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τους μικρούς συντελεστές, παραγωγούς κι εμπόρους, αλλά και τον ίδιο τον καταναλωτή.

Αμμουλιανή: Το νησάκι της Χαλκιδικής που δεν είχε ούτε ένα κρούσμα Covid -Εμβολιάζονται οι κάτοικοι

Αμμουλιανή: 
Ο μικρός Παράδεισος 
της Χαλκιδικής 


Είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί που έχει η κεντρική Μακεδονία και το στολίδι της Χαλκιδικής, ανήκει σε έναν από τους πιο ιστορικούς δήμους και σήμερα θωρακίζεται υγειονομικά με τον εμβολιασμό των 570 κατοίκων του, για να υποδεχτεί εκ νέου τους επισκέπτες και ταξιδιώτες.
H Αμμουλιανή, σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από την Τρυπητή, είναι το νησί που κατάφερε να μην έχει καθόλου κρούσματα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Τσακνής, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, ευχόμενος να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί ως 8/4/2021

Ν. Μουδανιά, Ξεκινά το αντιπλημμυρικό στη περιοχή «Αλμύρα»

Το «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών» (περιοχή Αλμύρα) είναι ένα έργο, που «πάλεψε» ιδιαίτερα η δημοτική αρχή Ν. Προποντίδας και θα αρχίσει να κατασκευάζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς υπεγράφη η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βαφειάδης ΑΤΕ».
Το έργο θα υλοποιηθεί στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Ν. Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου.

Κρούσματα κορωνοϊού 8/4/2021. Δεν πάμε καλά!

 

Κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : Στην Ολομέλεια η πρότασή μας για τον μηχανισμό καθορισμού της τιμής της ελιάς Χαλκιδικής.

Ομιλία της βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα
, στο σχέδιο νόμου "Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και λοιπές διατάξεις."
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα για την καταπολέμηση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην αγροτική οικονομία δεν εμβαθύνει όσο θα έπρεπε.

"Λαϊκό Πανεπιστήμιο" Δήμου Ν. Προποντίδας

O Δήμος Ν. Προποντίδας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν διαδικτυακά τις εισηγήσεις του "Λαϊκού Πανεπιστημίου".
Συγκεκριμένα, τα θέματα των εισηγήσεων είναι:
Κυριακή 11/4/2021: "Η ανατομία της ανθρώπινης σκιάς"
Παρασκευή 23/4/2021: "Ξέρεις τα βήματα της σωστής επικοινωνίας;"
Κυριακή 9/5/2021: "Αντιμετωπίζοντας το άγχος και της κρίσεις πανικού;"

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι 7/4/2021

Self test | Οδηγίες χρήσης

 

Ένας λαός χωρίς ελπίδα...

Σε μια χώρα που ο κάθε
φλούφλης μπορεί να έχει μία ντουζίνα αστυνομικούς και θωρακισμένο αυτοκίνητο για προστασία, μπορεί και κλέβει από το κράτος 200.000 €, τότε οι πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!
Ο κατήφορος και η παρακμή είναι απολύτως επιβεβαιωμένα και κάποιοι έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ!

Πρόσληψη 29 υδρονομέων στο Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς άρδευσης, με τους όρους που αναφέρονται στην υπ' αριθμ. 3959/02.04.2021 πρόσκληση, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο e-mail:
dimos@polygyros.gr από τις 05/04/2021 έως τις 14/04/2021 και ώρα 14.00.

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ (pdf)
Κατεβάστε την αίτηση εδώ (doc)

7/4/2021 Κρούσματα κορωνοϊού

Κρούσματα ανά Π.Ε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αυταρχική στάση της Δημοτικής Αρχής Ν. Προποντίδας προς τις Σχολικές Καθαρίστριες

Προς μεγάλη μας απογοήτευση και παρά τις αρχικές θετικές εντυπώσεις και προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, διαπιστώνουμε τελικά ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προποντίδας του Ν. Χαλκιδικής ακολουθεί έναν αντιδημοκρατικό και εξόχως αυταρχικό και αντεργατικό κατήφορο σε βάρος των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα.
Με το κλείσιμο των σχολείων, θα έπρεπε το προσωπικό καθαριότητας σχολικών κτιρίων, σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών,

Κ. Μάλαμα : Με ποιο σκεπτικό κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία της Χαλκιδικής;

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση την αιφνιδιαστική αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων της Χαλκιδικής. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός. 
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη και αντιβαίνει στην αρχή της καθολικής, ισότιμης και αποτελεσματικής κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας της Χαλκιδικής.

Απ. Πάνας: Ο Αγροτικός τομέας αποτελεί τη διέξοδο από την κρίση

Με την τοποθέτησή του ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 6/4/2021

Η Ελλάδα του 2021... Μάθανε πως γ@#$%$στε πλάκωσε κι ο Φουρθιώτης!

Δυνατότητα ένταξης ακινήτων του Δήμου Ν.Προποντίδας στην κατηγορία “5” τακτοποίησης αυθαιρέτων

Η κήρυξη του Δήμου  Ν.Προποντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έδωσε τη δυνατότητα ένταξης στην παράγραφο 5, του άρθρου 128 του ν. 4759/2020, ώστε να μπορούν να τακτοποιούνται ακίνητα της κατηγορίας “5”.
Εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση και σύντομα θα φανεί στη σχετική πλατφόρμα. 
Με τη σχετική απόφαση θα δοθεί η δυνατότητα στους μηχανικούς να τακτοποιούν αυθαίρετα της κατηγορίας “5”. Αυτό πρακτικά σημαίνει:

6/4/2021 Κρούσματα covid-19

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κ. Μάλαμα : “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από τον κ. Θεοχάρη. Η Χαλκιδική αγωνιά.

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα προς τον Υπουργό Τουρισμού για το φλέγον ζήτημα της έναρξης και της διαχείρισης της τουριστικής περιόδου στη Χαλκιδική. Η Κυριακή Μάλαμα έθεσε στον Υπουργό Τουρισμού επτά κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με το πότε και το πως θα ξεκινήσει να λειτουργεί η τουριστική οικονομία. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης ερωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει στην πραγματικότητα

Δήμος Ν. Προποντίδας: Διακοπή υδροδότησης


Διακοπή νερού από το πρωί έως το απόγευμα λόγω καθαρισμού των υδρευτικών δεξαμενών θα πραγματοποιηθεί:
Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στα Σήμαντρα και 
Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 στην Πορταριά 



Πάνας: Οι αδύναμοι στο στόχαστρο του Νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

Σε δημόσια παρέμβαση για την νέα μεγάλη αναστάτωση που προκαλεί το Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, προχώρησε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πάνας Απόστολος. 
Μεταξύ άλλων ανέφερε, πως ήδη πριν από δύο μήνες κατέθεσε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, παρέμβαση προς τους Υπουργούς

Ανέλκυση βυθισμένων βαρκών στη Ν. Ποτίδαια (Θερμαϊκός κόλπος)


Στο λιμάνι της Ν. Ποτίδαιας, από τον Θερμαϊκό κόλπο, ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα οργάνωσαν την ανέλκυση παλιών και βυθισμένων βαρκών, που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 5/4/2021

Ομάδες εμβολιασμού:

Τα κρούσματα covid-19 στις 5/4/2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Σύστημα παρακολούθησης του στόλου οχημάτων του εγκαθιστά ο Δήμος Αριστοτέλη

Στην εγκατάσταση συσκευών online παρακολούθησης της κίνησης των οχημάτων του μέσω mobile application προχωρά ο Δήμος Αριστοτέλη, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, αλλά και να οργανώσει καλύτερα τον προγραμματισμό υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων.
Η εφαρμογή Fleet Tracker, την οποία αναλαμβάνει να εγκαταστήσει στα οχήματα του Δήμου Αριστοτέλη η COSMOTE, μεταξύ άλλων, παρέχει τη δυνατότητα:

Ο "θησαυρός" των ασυνείδητων...

H Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, που δραστηριοποιείται στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά, πραγματοποίησε δράση καθαρισμού το Σάββατο, 3 Απριλίου, στο λιμάνι της Ν. Καλλικράτειας.
Εκπαιδευμένοι δύτες της i-sea βούτηξαν και απομάκρυναν από τον βυθό μεγάλο όγκο απορριμμάτων, ο οποίος καταγράφηκε από μέλη της οργάνωσης.
Δείτε στη συνέχεια τον "θησαυρό" των ασυνείδητων:

Δωρεάν Rapid Test για τους πολίτες του Δήμου Πολυγύρου, 7 & 9 -4-2021

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον κορωνοϊό (covid-19), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Κ. Μάλαμα : Το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί εκδικητικά απέναντι στους μαθητές του λυκείου.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις τεράστιες αδικίες που βιώνουν οι μαθητές του Λυκείου κι ιδιαίτερα εκείνοι που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου του Νέου Μάρμαρα. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κυβερνητική πολιτική απέναντι στα παιδιά του λυκείου κι ιδιαίτερα σε όσα εξετάζονται φέτος για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι άκρως εκδικητική.

«Ήρθαν καράβια στου γιαλό»

Ένα παραδοσιακό ιστορικό τραγούδι της Ιερισσού στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Το αλάτι της γης»
Ένα παραδοσιακό ιστορικό τραγούδι της Ιερισσού στην σπουδαία εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Το αλάτι της γης» που είναι αφιερωμένη στην Εθνεγερσία του 1821. 
Παραθέτουμε το άρθρο του συνεργάτη μας Ιωάννη Πλιούκα στο 18ο τεύχος του “Κυττάρου Ιερισσού».

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Κρούσματα COVID-19 στις 4/4/2021

Δείτε στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Δωρεάν rapid test τη Δευτέρα 5/4 από τον ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους των καταστημάτων


Αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ανοίγει το λιανεμπόριο και συστήνεται στους εργαζόμενους των καταστημάτων να πραγματοποιήσουν προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο για τον SARS-CoV- 2. 
Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σε 102 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα για δωρεάν rapid test.
Στη Χαλκιδική τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι στο Πολύγυρο και στα Ν. Μουδανιά.