Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 μέχρι 8/5/2021

Διάθεση self tests από τα φαρμακεία

Σε ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει:
Από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη θα γίνεται η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Οι δικαιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self tests από τα φαρμακεία από την

Κρούσματα covid-19 στις 8/5/2021

Κ. Μάλαμα : Να παραταθούν οι προθεσμίες για τις μισθώσεις των δημοτικών ακινήτων που ενοικιάζονται από επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το ζήτημα που έχε προκύψει​ από την λήξη της προθεσμίας για την παράταση των μισθώσεων των δημοτικών ακινήτων που ενοικιάζονται από επιχειρήσεις. Με το κενό αυτό πάρα πολλοί επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους πριν από το καλοκαίρι. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να συμπεριλάβει στη διάταξη του άρθρου 49 του Νόμου 4795/2021 τα δημοτικά ακίνητα των οποίων η μίσθωση λήγει έως και τις 31.08.2021, ούτως ώστε οι επαγγελματίες που τα ενοικιάζουν να δουλέψουν απρόσκοπτα τη φετινή τουριστική περίοδο. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 7/5/2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 7/5/2021

Κ. Μάλαμα : Υπάρχει πολιτική εντολή να κλείσουν τα ΕΛΤΑ σε Ν. Μαρμαρά, Άγιο Νικόλαο και Γαλάτιστα Χαλκιδικής;

Ερώτηση προς τον Υπουργό​ Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το απαράδεκτο ενδεχόμενο να κλείσουν τα ταχυδρομικά υποκαταστήματα σε Νέο Μάρμαρα, Άγιο Νικόλαο και Γαλάτιστα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια υπηρεσιακών ενημερώσεων στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα σχεδιάζεται να τερματίσουν τη λειτουργία τους, παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας στη Βουλή.

Πάνας για το Μέλλον της Ευρώπης

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος, με αφορμή τη διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης τοποθετήθηκε στην Ειδική & Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όπως και του Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργο Μοσχόβη.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί ως 6/5/2021

Πάνας: Να δημιουργηθεί «Γραφείο Ενημέρωσης» για συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια Βασίλειο, προτείνοντας τη δημιουργία «Γραφείου Ενημέρωσης» για συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

6-5-2021 Κρούσματα covid-19

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 5/5/2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 5/5/2021

 

Κ. Μάλαμα : Σεληνιακό τοπίο στις Σκουριές ετοιμάζουν κυβέρνηση κι eldorado.

Την Μεγάλη Πέμπτη το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε την “αναθεωρημένη” Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την δημιουργία ενός γιγάντιου χώρου απόθεσης τοξικών μεταλλευτικών αποβλήτων στο Λάκκο Καρατζά στις Σκουριές. Η “ανώδυνη” αναθεώρηση, την οποία η εταιρία παρουσιάζει ως “ελάφρυνση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος” περιλαμβάνει εξαιρετικά επικίνδυνες παρεμβάσεις στις​ Σκουριές. 

Συμμετοχή του Παγχαλκιδικού Συλλόγου σε Ντοκιμαντέρ

Το Σάββατο 10 Απριλίου, μέλη του χορευτικού συγκροτήματος και της χορωδίας του Παγχαλκιδικού Συλλόγου ‘Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’ έλαβαν μέρος, στο μνημείο του καπετάν Χάψα στην Αγία Αναστασία, σε Ντοκιμαντέρ που προετοιμάζει η Ελληνική Τηλεόραση για την Επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από την ΕΤ2 και την ΕΤ3 στην εκπομπή “ΤΟΠΟΣΗΜΑ” σε ημερομηνία που θα γνωστοποιήσουμε έγκαιρα , στα μέλη και φίλους του Παγχαλκιδικού με e mail και S.M.S.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Κ. Μάλαμα : Οι άνθρωποι της εστίασης αφέθηκαν και πάλι μόνοι τους.

Η επανέναρξη της λειτουργίας της εστίασης σήμερα βρίσκει τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους και πάλι μόνους. Οι κ​υβερνητικές υποσχέσεις για κεφάλαια κίνησης στο άνοιγμα των καταστημάτων αποδείχτηκε ψέμα, την ώρα που οι υφιστάμενοι περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων καθιστούν το άνοιγμα των περισσότερων καταστημάτων μη βιώσιμο. Η κυβέρνηση επέλεξε να χαθεί το Πάσχα και τώρα το άνοιγμα των καταστημάτων συνοδεύεται από απαγόρευση κυκλοφορίας, από απαγόρευση μουσικής κι από ασφυκτικό ωράριο και περιορισμούς στον τρόπο λειτουργίας.

Ανακοίνωση του συνδικάτου οικοδόμων Χαλκιδικής

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι & άνεργοι στις κατασκευές
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ
Η 1η Μάη σηματοδοτεί τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να απαλλαγούμε από τα βάσανα που γεννάει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τον πλούτο που παράγουν τα χέρια μας, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας που συνθλίβονται για να πλουτίζουν οι λίγοι.

Κ. Μάλαμα : Οι χυδαιολογίες της κυρίας Αντωνίου δεν μπορούν να καλύψουν το κενό έργου της.

Η κυρία Αντωνίου σε πρόσφατη συνέντευξη της επιχείρησε καλύψει την απουσία έργου της από την θέση της επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο πόστο ως «ρουσφέτι του κυρίου Τσίπρα». Στην ίδια ολοσέλ​ιδη συνέντευξη δεν βρήκε, όμως, ούτε μια λέξη για να αναφερθεί σε αυτά που η ίδια συνέβαλλε, στα έργα που η ίδια είχε συμμετοχή.