Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Νέο αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους και διασωληνωμένους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Σάββατο 21-11-2020:
2.311 νέα κρούσματα
522 διασωληνωμένοι
108 θάνατοι
53 νέα κρούσματα στη Χαλκιδική

Κορωνοϊός: Δύο συλλήψεις στη Χαλκιδική -Λειτουργούσαν επιχείρηση παραβιάζοντας τα μέτρα

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Καλλικράτειας.
Διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν επιχείρηση με είδη υγιεινής, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Κ. Μάλαμα : Καταφέρατε να κάνετε το Υπουργείο Πολιτισμού, κυριολεκτικά εχθρό του πολιτισμού.


Τοποθέτηση Κυριακής Μάλαμα στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του πολιτισμού. Ολομέλεια Βουλής 20.11.2020

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου: Κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 είναι μια μεγάλη ευκαιρία ν' αναδειχτεί η σημαντικότητα όσων διαδραματίστηκαν στην Χαλκιδική από την έναρξή της και στα χρόνια μετά απ' αυτήν. Συγχρόνως, αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργηθούν υποδομές, με δεδομένο ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτόν, προκειμένου να ξεκινήσει μια σοβαρή έρευνα και στη συνέχεια αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αυτής και έτσι να δημιουργηθεί ένας επιπλέον λόγος προσέλκυσης επισκεπτών στον τόπο μας.

Κορωνοϊός, Ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή 20-11-2020:
2.581 νέα κρούσματα
519 διασωληνωμένοι
72 θάνατοι
56 νέα κρούσματα στη Χαλκιδική

Πολιτική ένδεια!

Καθημερινά ο ταλαιπωρημένος τηλεθεατής παρακολουθεί στα διάφορα πάνελ τις πολιτικές συζητήσεις που κατά κύριο λόγο αφορούν τα θέματα της πανδημίας.
Οι αντιπαραθέσεις των καλεσμένων μόνο απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν, αηδιαστικές και κατά πολύ αναμενόμενες, αφού ΟΛΕΣ οι πλευρές έχουν διακαή πόθο να "βγάλουν τα μάτια" του αντιπάλου τους παρά να συνθέσουν και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα του κορωνοϊού!

Τοποθέτηση Πάνα επί των Σχεδίων Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δήμος Αριστοτέλη: Στο επίκεντρο οι υποδομές της καθημερινότητας

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε υποδομές που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, έχει θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Αριστοτέλη, με ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών οδικών δικτύων κοινοτήτων του Δήμου, ανακατασκευή τμημάτων και βελτίωση οδικών αξόνων που συνδέουν κοινότητες μεταξύ τους, διαμόρφωση υποδομών για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών και την πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία, αλλά και παρεμβάσεις που υποβοηθούν την απορροή των όμβριων υδάτων.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Του Χρήστου Καραστέργιου
Η σημερινή πανδημία του κορονοϊού δεν είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Η ανθρωπότητα βίωσε σε όλη τη πορεία της πλήθος επιδημίες και πανδημίες και είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα ζήσουμε πολλές από αυτές. Η ανάπτυξη της ιατρικής, κυρίως στον δυτικό κόσμο, περιόρισε τις επιδημικές ασθένειες και τις επιπτώσεις τους αλλά δεν είναι δυνατό να τις εξαλείψει.

Έμπαιναν στην Ελλάδα από την Αλβανία με πλαστά τεστ Covid-19

Βιομηχανία πλαστών τεστ για τον κορωνοϊό έστησαν επιτήδειοι στην Αλβανία.
Εικόνες από ένα πλαστό και ένα γνήσιο τεστ για κορωνοϊό παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Star.

Εντολή για επίταξη 2 ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας επιτάχθηκαν 2 κλινικές στη Θεσσαλονίκη μαζί με το προσωπικό τους, μετά την άρνηση των κλινικαρχών να παραχωρήσουν εθελοντικά 200 κλίνες.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΝΑΙ στην επίταξη αν αρνηθούν!

Σύμφωνα με το MEGA, το υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν 200 κλίνες μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη.

Εφιαλτική αύξηση διασωληνωμένων, Πέμπτη 19-11-2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Πέμπτη 19-11-2020:
3.227 νέα κρούσματα
499 διασωληνωμένοι
59 θάνατοι
73 νέα κρούσματα στη Χαλκιδική

Οι 17 νομοί χωρίς θανάτους από Covid-19

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Στο κυνήγι της τροφής...

 ...σιγά μην έπιανε τα σπουργιτάκια!

Προσοχή στο πεζοδρόμιο...


Κορμοί κομμένων δέντρων επί της οδού 22ας Απριλίου και στην Παπαναστασίου, στον Πολύγυρο!
Επικίνδυνες και οι δύο περιπτώσεις να σκοντάψει κάποιος πεζός και να τραυματιστεί άσχημα.
Μήπως χρειάζεται παρέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου;

Κ. Μάλαμα : Tablet σε όλα τα παιδιά κι ελάφρυνση των οικογενειών από φοιτητικά ενοίκια.

Αναφορά κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια επιστολής της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά, με αντικείμενο την χορήγηση επαρκούς τεχνικού εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά και την λήψη μέτρων για την ελάφρυνση των βαρών των οικογενειών από τα φοιτητικά ενοίκια. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, θα πρέπει με δομημένο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει τεχνικά μέσα για όλα τα παιδιά κι όχι να βασίζεται μόνο σε δωρεές και χορηγίες,

"Κατόπιν ενεργειών μου..."

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων της περιοχής μας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Λευτέρη με θέμα : «Απόδοση της εξαγγελθείσας οικονομικής ενίσχυσης στα ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία της Χαλκιδικής».

Συλλυπητήριο μήνυμα

Ο Δήμαρχος, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Γιώργου Αναγνωστάρα.
Ο Γιώργος Αναγνωστάρας ήταν άξιος υπηρέτης της Αυτοδιοίκησης. Μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά, άφησε το δικό του αποτύπωμα της προσφοράς στον τόπο και στην κοινωνία.

Ζητείται μεταφραστής...

Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου!!!

Νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εισήχθη σήμερα το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και σήμερα οι γιατροί έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αν και τα συμπτώματά του παραμένουν ήπια.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Η Χαλκιδική στους νομούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο

Στις περιοχές της χώρας με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας λέγοντας:
"Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο "κόκκινο", ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ζήτησε να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές: Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα, Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα , Χαλκιδική και ο Έβρος."

Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου: 8η Εθελοντική Αιμοδοσία

Θλιβερή και η σημερινή μέρα λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Τετάρτη 18-11-2020:
3.209 νέα κρούσματα
480 διασωληνωμένοι
60 θάνατοι
23 νέα κρούσματα στη Χαλκιδική

Κ. Μάλαμα : Να στηριχτεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στη κρίσιμη μάχη που δίνει.

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσής της για τις εξελίξεις στο μέτωπο της υγείας και της ανάσχεσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Η Κυριακή Μάλαμα πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με την Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Δεδελούδη, την​ ιατρό και Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Φωτεινή Μιχαηλίδου και τον ιατρό εντατικολόγο, Διευθυντή της ΜΕΘ του

Δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου περιόδου 2020-2021

Σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου περιόδου 2020-2021 είναι η 30η Νοεμβρίου 2020.
Η υποβολή πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr). 
Υπόχρεοι υποβολής είναι όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που είναι

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός, από το κακό στο χειρότερο...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Τρίτη 17-11-2020:
2.422 νέα κρούσματα
443 διασωληνωμένοι
63  θάνατοι
52 νέα κρούσματα στη Χαλκιδική

Γυναίκες – λαϊκοί ζωγράφοι «μεταμορφώνουν» τα χωριά της Χαλκιδικής

Σύγχρονος και ασφαλής εξοπλισμός στις παιδικές χαρές του Δήμου Σιθωνίας

 

Στην παραλαβή εξοπλισμού παιδικών χαρών προχώρησε ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο αναβάθμισης των συγκεκριμένων χώρων σε όλες της Κοινότητες.
Όλα τα όργανα της παιδικής χαράς έχουν την απαιτούμενη πιστοποίηση και είναι κατάλληλα για δημόσια χρήση.«Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του εξοπλισμού στις παιδικές χαρές όλων των χωριών

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος οικισμών Ν.Ποτίδαιας

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στην παρακάτω περιοχή:
Μόνο Οικισμοί Ν. Ποτίδαιας προς λίμνες (περιοχή ΣΑΝΗ) από τις 08:30 π.μ έως 12:00 μ.μ.
Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ώστε να πραγματοποιηθούν

Κ. Μάλαμα : Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει τον δρόμο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα της νέας γενιάς, της σπουδάζουσας νεολαίας για παιδεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια. Σήμερα, στις συνθήκες πολυεπίπεδης κρίσης, η διεκδίκηση των κοινωνικών αγαθών, όπως η δημόσια παιδεία κι η δημόσια υγεία είναι επιβεβλημένη. Η ανάσχεση της νεοφιλελεύθερης διάλυσης των πολιτικών κοινωνικής προστασίας μονόδρομος. 

Μήνυμα του βουλευτή Πάνα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για τη δημοκρατία, παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά και ανάλογα με τις συνθήκες λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ανθρώπου.
Το Πολυτεχνείο εκτός από σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, είναι και ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και της έμπνευσης για να αγωνιστούμε για την εξάλειψη των ανισοτήτων, την

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ασθενείς στο νοσοκομείο Πολυγύρου

 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) στο νοσοκομείο Πολυγύρου, σήμερα 16 Νοέμβρη 2020, νοσηλεύονται 5 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ και 2 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό σε θαλάμους με αναπνευστήρες.

Νοσοκομείο Πολυγύρου: Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, παρέχει κατά τη διάρκεια της καραντίνας τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη για τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα προϊόντα της Χαλκιδικής ταξίδεψαν στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής υποστήριξε με θέρμη και αμεσότητα την προσπάθεια της χώρας στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάιος-Νοέμβριος 2020), προσφέροντας αναμνηστικά πακέτα δώρων με τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό διαφημιστικό υλικό της Χαλκιδικής,

Μια όμορφη προσπάθεια στο Δήμο Προποντίδας

Κατακόκκινες καρδιές γεμίζουν με πλαστικά καπάκια στα Ν. Μουδανιά και στη Ν. Καλλικράτεια. Τα καπάκια στη συνέχεια συλλέγονται και προορίζονται για ανακύκλωση. 
Ανταποδοτικά τα πλαστικά καπάκια θα αποφέρουν αναπηρικά αμαξίδια,  ή απινιδωτές ή  είδη σχολικού εξοπλισμού. 
Είναι μία κίνηση με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά και κίνηση προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Κορωνοϊός: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ, 400 διασωληνωμένοι!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Δευτέρα 16-11-2020:
2.198 νέα κρούσματα
400 διασωληνωμένοι
59   θάνατοι
10 νέα κρούσματα στη Χαλκιδική

"ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ"*

Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς

Να πληρώσει η Ελληνικός Χρυσός τον ΕΝΦΙΑ στη Στρατονίκη

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Κυριακής Μάλαμα για το πρόβλημα των ρωγματώσεων στη Στρατονίκη. Ολομέλεια Βουλής 13 Νοεμβρίου 2020