Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ξεκινά η ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Προποντίδας

Μετά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης έργου από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά- ως εκπροσώπου του Δήμου- και από την Αικατερίνη Λειβαδιώτου- ως εκπροσώπου της «Κοινοπραξίας Ένεργον ΑΤΕ- Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.»-, ξεκινά η ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου σε δημοτικό οικόπεδο 4.091,31τ.μ. Το συνολικό ποσό σύμβασης είναι 2.794.231,15 € και θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». 

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χαλκιδικής του ΚΚΕ με αφορμή την πυρκαγιά στη περιοχή Τριπόταμος Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Τριπόταμος που εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Τριπόταμος του δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, δίπλα από τον Ν.Μαρμαρά ανέδειξε πως η έναρξη και της φετινής αντιπυρικής περιόδου, βρήκε το σύστημα της δασοπροστασίας - πυροπροστασίας στη χώρα, με πάρα πολλά προβλήματα.

Δήμος Αριστοτέλη - Δωρεάν παραχώρηση στον Δήμο των κτιρίων του ΟΑΕΔ στο Στρατώνι

Ένα ακόμα εμβληματικής αξίας επίτευγμα της Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, επισημοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ μετά από μακρά, συστηματική και αθόρυβη προεργασία!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

2 Ιουλίου 2021, Τα κρούσματα κορωνοϊού

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η επανάσταση στα χρόνια της καραντίνας»

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2021
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η επανάσταση στα χρόνια της καραντίνας»
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
Πρόκειται για μια τρελή κωμική παράσταση που προέκυψε από τη διαδικτυακή συνεργασία των μελών της Ομάδας. Μια συρραφή σατιρικών μονόπρακτων που με αυτοσαρκασμό και εύθυμη διάθεση θίγουν τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, που ήρθαν στο φως με την απομόνωση της καραντίνας σε συνδυασμό με την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Κ. Μάλαμα : Το μεσοπρόθεσμο αυτό αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ασυνέπειας κι εμπαιγμού. (βίντεο)

Ομιλία Κυριακής Μάλαμα στο σχέδιο νόμου : Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 - 2025. Ολομέλεια Βουλής 1.7.2021
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου οφείλει να στηρίζεται ​σε αξιόπιστες εκτιμήσεις και προβλέψεις, ώστε να ενισχύεται η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, να ενθαρρύνονται οι επενδύσεις και να έχει αξιοπιστία το οικονομικό πλάνο του Κράτους και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχουν αυτά τα στοιχεία στο μεσοπρόθεσμο που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση; Μα φυσικά και όχι.

Ν. Μουδανιά, Καλοκαιρινά τμήματα ζωγραφικής

Ξεκινούν τα μαθήματα ζωγραφικής του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας με δάσκαλο τον Ανδρέα Τσικρικώνη. 
➡Συγκεκριμένα: 
♦Παιδιά Νηπιαγωγείου έως Β' τάξη Δημοτικού. 
Κάθε Τετάρτη 10-12 π.μ.- Έναρξη Τετάρτη 7 Ιουλίου. 
♦Παιδιά Γ' τάξης έως ΣΤ' Δημοτικού. 

Α' Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, με αφορμή την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, διοργανώνει την Α' Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια επιλογή από βραβευμένες ελληνικές αρχαιολογικές ταινίες, καθώς και ταινίες παραγωγής της Υπηρεσίας μας με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκιδικής, και προγραμματίζεται

Δήμος Αριστοτέλη – Δύο σημαντικές μελέτες στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για την «ωρίμανση» δύο ακόμη σημαντικών αναπλάσεων σε Ιερισσό και Αρναία, προωθεί ο Δήμος Αριστοτέλη, με σχετική πρόταση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συνεργασία Πολιτών Δ. Πολυγύρου: Απολογισμός δημοτικού συμβουλίου 29/6/2021

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 29/6/2021 

Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, τα παρακάτω ζητήματα: 
1. Επισημάναμε την αδράνεια του Δήμου σε σχέση με τον καθαρισμό και τη λειτουργικοτητα των Φρεατίων Ομβρίων Υδάτων και τονίσαμε ότι οι πρόσφατες καταιγίδες πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε ο Δήμος μας να φροντίζει να τα επιθεωρεί και να τα καθαρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου

 

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του ετήσια προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Με απώτερο στόχο πάντα την κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου μας, που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι διανομές γίνονται, μηνιαίως.

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κατά την οποία παρέλαβαν οι 124 δικαιούχοι, τα εξής:

Αλιευτικός Τουρισμός στην Ανατολική Χαλκιδική…

Γράφουν ο Άγγελος Θ. Ζαμάνης Χημικός Msc, Γενικός Διευθυντής Agrovision και η Πολυτίμη Μ. Μαρκογιαννάκη Πολιτικός Επιστήμονας, Msc in Tourism

Η Ανατολική Χαλκιδική είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη μορφολογία και σπάνια ομορφιά. Περιβάλλεται με περισσότερα από 240 χιλιόμετρα ακτογραμμής και διαθέτει 16 γαλάζιες σημαίες, κερδίζοντας την 7η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι μια περιοχή, που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να ανθίσει, μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, όπως ο αλιευτικός.

Κ. Μάλαμα : Σοβαρά λάθη στην οριοθέτηση του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Αναφορά προς τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από την πρόταση οριοθέτησης του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα Χαλκιδικής, η οποία για ακατανόητους λόγους δεν περιλαμβάνει το μισό παλιό χωριό. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην αναφορά, έχουν διαπιστωθεί μια σειρά από πολύ σοβαρά λάθη στην σχετική πρόταση οριοθέτησης του Τμήματος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 13ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2021

ΣΑΒΒΑΤΟ 3, ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.00 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

«Η επανάσταση στα χρόνια της καραντίνας»

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου

Πρόκειται για μια τρελή κωμική παράσταση που προέκυψε από τη διαδικτυακή συνεργασία των μελών της Ομάδας. Μια συρραφή σατιρικών μονόπρακτων που με αυτοσαρκασμό και εύθυμη διάθεση θίγουν τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, που ήρθαν στο φως με την απομόνωση της καραντίνας σε συνδυασμό με την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Τα κείμενα έγραψαν οι:

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γ.Ν. Χαλκιδικής

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου μας,
θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ.), για το συγκινητικό ενδιαφέρον και την στήριξη που πρόσφερε με την ευγενική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο μας ήτοι

Δήμος Αριστοτέλη και Επιμελητήριο Χαλκιδικής μαζί στο Μπορντώ

Δικτύωση της Ανατολικής Χαλκιδικής με την Μητρόπολη της γαλλικής οινοποιίας
Επιχειρηματική επίσκεψη στο Bordeaux τη Γαλλίας (25 & 26.6.21) πραγματοποίησαν ο Δήμος Αριστοτέλη και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, προκειμένου να δρομολογήσουν διαδικασίες οινικής δικτύωσης της Ανατολικής Χαλκιδικής με οινότοπους του γεωγραφικού άξονα Αρκασόν – Μπορντώ - Λιμπούρν, μιας μητροπολιτικής αμπελουργικής γαλλικής περιοχής, που συγκεντρώνει σχεδόν 1.250.000 κατοίκους.

Κ. Μάλαμα : Άγνοια για τα προβλήματα, επιθετικότητα απέναντι στους ανθρώπους του τουρισμού από τον κ. Θεοχάρη. (βίντεο)

Επιθετικός, αλλά ασαφής εμφανίστηκε στη Βουλή ο κ. Θεοχάρης στο πλαίσιο στης συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης της Κυριακής Μάλαμα, σε σχέση με τα προβλήματα του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας. Η Κυριακή Μάλαμα έθεσε στον Υπουργό πέντε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα :

Συνάντηση Πάνα με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», καθώς και με πρώην εργαζομένους στην εταιρεία «Ελληνικά Λατομεία».
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέθεσαν στο Βουλευτή την αγωνία τους για το μέλλον των 16 πρώην εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικά Λατομεία», οι οποίοι είναι μάλιστα δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Freedom pass

Κ. Μάλαμα : Καινοτόμο και πρωτοπόρο το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στην κατεύθυνση της στήριξης του θεσμού και των ανθρώπων που εργάστηκαν κι εργάζονται για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα είχε συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια και τον Διευθυντή του Φεστιβάλ, Ελίζα Ζαλαντό και Ορέστη Ανδρεαδάκη αντίστοιχα.

Δήμος Αριστοτέλη: Προσεισμικός έλεγχος σε δημοτικά και σχολικά κτίρια

Στην εκτίμηση της σεισμικής ικανότητας ή τρωτότητας των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης του Δήμου Αριστοτέλη, αποσκοπεί η πρωτοβουλία για ένταξη του προσεισμικού ελέγχου των κτιριακών υποδομών του Δήμου προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ πρόθεση του Δήμου είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία ακόμα και εξ ιδίων πόρων.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της παθητικής επιτήρησης της λύσσας: « Σε συνέχεια του από 12.05.2021 Δελτίου Τύπου της υπηρεσίας μας και με βάση το υπ’ αριθ. πρωτ. 1008/157896/15.06.2021 έγγραφο του τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Δ/νσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) σας επισημαίνουμε και πάλι ότι

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Διάκριση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κατηγορία Δημοτικών Σχολείων, "Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci", που διοργανώνει ο Οργανισμός WRO και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 75 σχολεία. Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός διεξήχθη υβριδικά για την Περιφέρεια με πρόκριση 15 σχολείων και δια ζώσης για την Αττική με πρόκριση 6 σχολείων.

Με επιτυχία η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολύγυρο

Με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε 24/6/2021 η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η Νε του ΣΥΡΙΖΑ – Πρ. Συμμαχία Χαλκιδικής στον Πολύγυρο με ομιλητή τον Ανδρέα Ξανθό πρ. υπουργό υγείας.
Τονίστηκαν τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε από τις περιοδείες που ξεκίνησαν το πρωί και τις συναντήσεις με όλους τους φορείς υγείας του νομού.
Παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο από την βουλευτή του νομού Κυριακή Μάλαμα και οι επεξεργασίες του τμήματος υγείας της ΝΕ .

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Αριστοτέλη πλέον το σπίτι του θρυλικού Ζορμπά

Το πρώτο βήμα για την έναρξη του έργου αξιοποίησης της οικίας του Αλέξη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας της οικίας, στον Δήμο Αριστοτέλη. Έτσι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το σχέδιο δημιουργίας του Μουσείου Αλέξη (Γιώργου) Ζορμπά που θα καταστήσει τοπόσημο διεθνούς ακτινοβολίας το σπίτι στο οποίο έζησε ο ήρωας που ενέπνευσε τον Νίκο Καζαντζάκη.