Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Συνεργασία Πολιτών Δ. Πολυγύρου: Απολογισμός δημοτικού συμβουλίου 29/6/2021

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 29/6/2021 

Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, τα παρακάτω ζητήματα: 
1. Επισημάναμε την αδράνεια του Δήμου σε σχέση με τον καθαρισμό και τη λειτουργικοτητα των Φρεατίων Ομβρίων Υδάτων και τονίσαμε ότι οι πρόσφατες καταιγίδες πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε ο Δήμος μας να φροντίζει να τα επιθεωρεί και να τα καθαρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ενώ αρχικά ο Δήμαρχος επικαλέστηκε ως δικαιολογία τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει προσωπικό, εμείς επιμείναμε στην άποψή μας ότι είναι προτεραιότητα πέρα και πάνω από όλα. Εν τέλει ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος.
2. Θέσαμε το ζήτημα της εξέλιξης σε σχέση με τα Ψακούδια και με την Πρότασή μας για την διάνοιξη των δρόμων του Ρυμοτομικού Σχεδίου, που ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία που πήραμε σχετικά με την υλοποίηση του ρυμοτομικού, για την οποία ασκούμε συνεχώς πίεση, είναι η μοναδική διέξοδος για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της κυκλοφορίας στα Ψακούδια. Δόθηκε υπόσχεση από το Δήμαρχο ότι θα δρομολογηθεί, αλλά από ό,τι αντιληφθήκαμε θα είναι χρονοβόρο. Είναι απαράδεκτο να επικαλούμαστε πίεση χρόνου ή ανεπάρκεια προσωπικού σε ζητήματα που χρονίζουν εδώ και μια δεκαετία, με δεδομένο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε την ευκαιρία στα 11 χρόνια της θητείας της να δώσει λύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά δυστυχώς για τον τόπο μας δεν το έχει κάνει.
3. Στην ημερήσια διάταξη, για το θέμα του προγράμματος και του προϋπολογισμού του Φεστιβάλ Πολυγύρου, ψηφίσαμε θετικά, αλλά επισημάναμε την αναγκαιότητα της οικονομικής ενίσχυσης όλων των πρωτοβουλιών των Συλλόγων και των συλλογικοτήτων στον Δήμο μας, που σε όλη τη διάρκεια του χρόνου παράγουν Πολιτισμό. Έχουμε την άποψή ότι ο πολιτισμός δεν συμβαίνει μόνο κατά τους τρεις θερινούς μήνες, αλλά συμβαίνει και πρέπει να υποστηρίζεται από το Δήμο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. 
4. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης βάλαμε και το ζήτημα της υλοποίησης του πλάνου των Δράσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και λάβαμε την υπόσχεση ότι θα υλοποιηθούν δράσεις, αν και μέχρι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι υπάρχει μία δυστοκία στην υλοποίηση τους.
5. Ρωτήσαμε για την κατά διαστήματα κακή λειτουργία του Βιολογικού της Ορμύλιας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση στο Περιβάλλον, στη Φύση της περιοχής και στο Χαβρία. Τονίσαμε πως ο Δήμος πρέπει να ενδιαφέρεται και να ενεργεί για να προλαμβάνει κενά στη συντήρηση του και να αντιμετωπίζει άμεσα παρόμοιες με την τελευταία βλάβες και προβλήματα. Επισημάναμε για άλλη μια φορά πως τα ζητήματα που εμφανίζονται εκεί πρέπει να αποτελέσουν μάθημα και οδηγό για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των καινούργιων Βιολογικών που ετοιμάζονται στο Δήμο μας. Κυρίως το πολύ σημαντικό θέμα της διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων για χρήση στις αγροτικές καλλιέργειες και όχι της απόρριψης τους στα ρέματα, τα ποτάμια και τις θάλασσες μας, όπως γίνεται σήμερα.
6. Στο προηγούμενο Δ.Σ. του Απριλίου θέσαμε το ζήτημα της αντικατάστασης των από χρόνια κατεστραμμένων και επικίνδυνων υπαίθριων καθισμάτων (ξύλινα Παγκάκια) στη Δ.Ε. Ορμύλιας και ιδιαίτερα στη Μεταμόρφωση, αίτημα που εκκρεμούσε στο Δήμο εδώ και 1,5 χρόνο. Μετά την απόφαση για την προμήθεια τους επισημάναμε ξανά την ανάγκη για σωστή κατανομή και γρήγορη τοποθέτηση τους στα πάρκα, τις πλατείες και τις οδούς των χωριών μας.
7. Για το θέμα της αυθαίρετης και άναρχης τοποθέτησης Ομπρελών στις παραλίες των οικισμών μας, προτείναμε την προμήθεια και τοποθέτηση πλεκτών ομπρελών θαλάσσης από το Δήμο, ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα και να προβάλλουμε τις όμορφες παραλίες μας. 
Κλείνοντας, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε, να αναδεικνύουμε, να προτείνουμε και να πιέζουμε στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων του τόπου και δεν θεωρούμε ότι η εκ μέρους της Διοίκησης επίκληση της έλλειψης προσωπικού, χρημάτων ή χρόνου είναι πλέον δικαιολογία. 
Είναι 11 χρόνια στην Διοίκηση του Δήμου και στη διαχείριση των υποθέσεων του και κατά συνέπεια έχει απωλέσει κάθε ελαφρυντικό καθώς και την ανοχή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου