Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 ως 21-5-2021

Δήμος Αριστοτέλη: Ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Ιερισσού

Τη σύμβαση ύψους 175.925,22 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Ιερισσού, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, θέτοντας στην αφετηρία υλοποίησης το έργο που είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Ιανουάριο του 2019.

Κρούσματα κορωνοϊού στις 21-5-2021

Κ. Μάλαμα : Η Πολιτεία έχει ξεχάσει το αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου Χαλκιδικής, τα 250 νέα παιδιά και τους παγκόσμιους πρωταθλητές που προπονούνται εκεί.

Σε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια της επιτόπιας επίσκεψης της στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου Χαλκιδικής. Στη συγκεκριμένη παρέμβαση, η Κυριακή Μάλαμα ζητάει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να λάβει άμεσα μέτρα για την συντήρηση των αθλητικών υποδομών του αθλητικού κέντρου και ταυτόχρονα ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή,

Eπίσκεψη Πάνα στο Λιμεναρχείο Ιερισσού

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Ιερισσού, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Λιμενάρχη κ. Πέτρου Ευθύμιο για τη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτρου ενημέρωσε τον κ. Πάνα, ότι το Λιμεναρχείο Ιερισσού καλύπτει 3 Λιμενικά Τμήματα : Ουρανούπολης, Μαρμαρά και Σταυρού με επαρκές προσωπικό καθώς και επιχειρησιακά μέσα. 

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Εμβολιασμός κατά της COVID-19. 20-5-2021

covid-19: Δεδομένα 20 Μαΐου 2021

Κ. Μάλαμα : Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων των ΚΑΠΗ;

Αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη αποσαφήνισης του χρονοδιαγράμματος επαναλειτουργίας των κυλικείων των ΚΑΠΗ. Όπως επισημαίνεται στην α​ναφορά, οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου αναμένουν, χωρίς αποτέλεσμα, τις κυβερνητικές αποφάσεις, την ώρα που οι υπόλοιπες επιχειρήσεις την εστίασης μπορούν να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους.

Απ. Πάνας: "Τροποποίηση του αριθμού της αντιστοιχίας καλλιεργήσιμης έκτασης ανά εργαζόμενο"

Με Επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εξωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων όπως και προς τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος ζήτησε την αύξηση ή την κατάργηση της αντιστοιχίας της καλλιεργήσιμης έκτασης ανά εργαζόμενο για τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στην αγροτική οικονομία.

Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Τηλεόρασης για την Επανάσταση της Χαλκιδικής

Το Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Τηλεόρασης για την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821, στο οποίο λαμβάνει μέρος και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος, θα προβληθεί την Παρασκευή 21/5 ώρα 12.15 στην ΕΡΤ 3 και σε επανάληψη το Σάββατο 22/5 ώρα 12.00 στην ΕΡΤ 2. Προτείνουμε να το παρακολουθήσετε.

Η Χαλκιδική προβάλλεται δυναμικά στην Ιταλική αγορά

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, συνεπής στο ραντεβού του, συμμετείχε ακόμα μία φορά στην ηλεκτρονική -αυτή τη φορά- έκδοση της διεθνούς έκθεσης ΒΙΤ 2021 που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 με 14 Μαΐου και τελούσε υπό την αιγίδα της RAI. Η Χαλκιδική μέσα από το δικό της εικονικό περίπτερο δήλωσε παρούσα και έτοιμη να υποδεχτεί τους Ιταλούς

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

19-5-2021 Εμβολιασμός κατά της COVID-19

19-5-2021 Κρούσματα κορωνοϊού

Διαδικτυακή εκδήλωση «Η οικογένεια στην Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η οικογένεια στην Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα» οργανώνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στις 6.30 το απόγευμα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Πάνας για στρατηγική μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημέρα Μνήμης, ημέρα Πένθους, ημέρα Θλίψης. 
Όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε σήμερα, 19η Μαΐου, με σεβασμό στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου. Των θυμάτων του Τουρκικού Εθνικισμού, που εκφράστηκε με ανελέητες σφαγές, πυρπολήσεις χωριών, διωγμούς και εξορίες. 

Πάνας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Τιμούμε σήμερα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν έναν αιώνα πριν περίπου. Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία αυτή, τιμώντας τη θυσία του ποντιακού ελληνισμού.
Σημαντικό στήριγμα στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους, η ενεργός συμμετοχή

Ν. Μουδανιά - Διήμερη εθελοντική Αιμοδοσία 29 και 30 Μαΐου 2021

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Εμβολιασμός κατά της COVID-19 μέχρι 18-5-2021

Φυτεύσεις αρωματικών φυτών από την ομάδα έργου BeePathNet του Δήμου Ν. Προποντίδας

Μια όμορφη εκδήλωση, “γεμάτη αρώματα” πραγματοποιήθηκε από την ομάδα έργου του Προγράμματος “BeePathNet”. Σε ένα καλαίσθητο εξαγωνικό παρτέρι στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Ν. Μουδανιά φυτεύτηκαν αρωματικά φυτά, ιδιαίτερα αγαπητά στις μέλισσες.
Τοποθετήθηκε ακόμη το “ξύλινο” καθιστικό για τα παιδιά! Σε λίγο καιρό θα τοποθετηθούν οι πινακίδες και τα παιχνίδια, που θα συμπληρώσουν τη γωνιά εκπαίδευσης για τη “ΜΕΛΙΣΣΑ”.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας, που είναι καθιερωμένη την 20η Μαΐου.

«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» και στις Γαλάζιες σημαίες! 96 σημαίες και 1η στην Ελλάδα!

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το 2021. Η Ελλάδα αναδείχτηκε 2η στον κόσμο ανάμεσα σε 49 χώρες που συμμετέχουν με 545 ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη!

18/5/2021 Κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοινώθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2021

Κ. Μάλαμα : Ο Υπουργός Οικονομικών ήρθε να ομολογήσει ότι ξέχασε την πράσινη ελιά, αλλά θυμήθηκε τα “φιλέτα” της Χαλκιδικής που θέλει να ιδιωτικοποιήσει.

Χθες ο κύριος Σταϊκούρας ​πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με κομματικούς εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας. Στην σχετική του τοποθέτηση του είπε ότι έδωσε πάνω 1 εκατομμύριο σε ενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα, από τα οποία όμως απουσιάζει κραυγαλέα η ελιά της Χαλκιδικής. Οι θριαμβολογίες αυτές είναι προκλητικές για τον αγρότη της Χαλκιδικής, του οποίου το εισόδημα βυθίστηκε από την περσινή απαράδεκτη τιμή της πράσινης ελιάς.

Αναβάθμιση της πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο, με την ανάδοχο κοινοπραξία, η σύμβαση ύψους 62.243,89 ευρώ για την εκπόνηση μελετών εγκατάστασης ή αναβάθμισης της πυροπροστασίας κτιρίων, στα οποία στεγάζονται οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη. 
Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του έργου αναβάθμισης της πυροπροστασίας των σχολείων του Δήμου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» μετά τη σχετική απόφαση ένταξης του Δεκεμβρίου του 2020.
Στον πίνακα που ακολουθεί, αναγράφοντα τα σχολεία που ωφελούνται:

Αδιευκρίνιστη διαρροή...

Πρώτη ανάρτηση: 23-11-2020! Το πρόβλημα παραμένει!!!
-Είναι φυσική πηγή; (Πολύγυρος, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο) 
-Διαρροή από το δίκτυο ύδρευσης; 
-Διαρροή από το δίκτυο αποχέτευσης; ή
-Μήπως πηγή πετρελαίου;
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι (μάλλον η 3η περίπτωση)

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί covid-19 μέχρι 17/5/2021

Οι εκπλήξεις στον Δήμο μας (Πολυγύρου) δεν έχουν τέλος.

Σήμερα μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες συμπολιτών μας επισκέφτηκα τον πεζόδρομο Πολυγύρου και έκπληκτος αντίκρυσα στην ανατολική μεριά του Δημαρχείου, επί του πεζόδρομου, την παρουσία ενός πεντάμετρο δέντρου που προσπαθούσαν οι εργάτες με έναν γερανό να το φυτέψουν μέσα σε μία γλάστρα τεραστίων διαστάσεων.
Αμέσως πήγα στο δημαρχείο για να συναντήσω κάποιον αρμόδιο και τυχαία βρήκα στο γραφείο του δημάρχου, τον ίδιο τον Δήμαρχο, τέσσερις αντιδημάρχους και κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας. Στην ερώτηση μου, ποιός έδωσε την άδεια της εγκατάστασης του δέντρου, διεξήχθη μία συζήτηση στην διάρκεια της οποίας είπωθηκε ότι το δένδρο μπορεί να αποσυρθεί και ζητήθηκε να καταθέσω την άποψή μου για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Ακρόπολη SOS : από τις διαδρομές του Πικιώνη στα μπετά της Μενδώνη.

Άρθρο της Κυριακής Μάλαμα στην
Αυγή της Κυριακής 16/5/2021
Η εικόνα εκπέμπει κανιβαλισμό από μόνη της. Τεράστιες τσιμεντένιες πλάκες γκρι χρώματος απλωμένες σε όλο το πλάτος των Προπυλαίων, οι οποίες περικυκλώνουν τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο. Το πάχος τους σε σημεία ξεπερνάει τους 40 πόντους, ενώ αλλού η διάστρωση τους έχει καταπιεί κυριολεκτικά τον βράχο, συμπεριλαμβανομένων και θεμελίων αρχαίων κτιρίων ή μνημείων. Είναι άξιο απορίας πως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επέτρεψε αυτή την κακοτεχνία, ενώ ερωτηματικό συνεχίζει να αποτελεί η στάση κι η τοποθέτηση του Μανώλη Κορρέ, ο οποίος υπερασπίζεται με επιχειρήματα, στα όρια του ακατανόητου, αυτή την θλιβερή εικόνα.

Κρούσματα κορωνοϊού. 17/5/2021

Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων υποδομών του Δήμου Νέας Προποντίδας

Μία ακόμη επιτυχία του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αποτελεί η ένταξη του έργου «Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων υποδομών του Δήμου Νέας Προποντίδας». Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 70.668,85 Ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από τον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Προποντίδας

Από το Δημοτικό Ωδείο ανακοινώνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Ν. Προποντίδας (Ν. Μουδανιά, Ν. Τρίγλια, Ν. Καλλικράτεια) σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
Διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιούνται μόνο ατομικά μαθήματα οργάνων και φωνητικών, ενώ τα ομαδικά μαθήματα Βασικών και Ανωτέρων Θεωρητικών θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήλωση Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου για την Επέτειο της Επανάστασης στη Χαλκιδική

Με αφορμή την επέτειο μνήμης της Επανάστασης της Χαλκιδικής, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:
Μπορεί να μας πουν τοπικιστές κάποιοι φίλοι απ` όλη την Ελλάδα, ωστόσο, πιστεύω πως εκφράζω πολλούς συμπατριώτες μου Χαλκιδικιώτες, λέγοντας ότι η Επανάσταση που κηρύχθηκε εδώ τη νύχτα της 16ης προς τη 17η Μαΐου του 1821, είναι αρκετά αδικημένη στη συλλογική συνείδηση του έθνους. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου, να αφιερώνεται περισσότερος χώρος και χρόνος, τόσο για να διδάσκεται όσο και για να τιμάται η Επανάσταση της Χαλκιδικής.

Μήνυμα Απ. Πάνα για την επέτειο της επανάστασης στη Χαλκιδική

Σήμερα 200 χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική εναντίον των Τούρκων, γιορτάζουμε την επέτειο αυτή κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.
Η επανάσταση της Χαλκιδικής από τον Πολύγυρο μέχρι την Κασσάνδρα ξεσήκωσε όλους τους Χαλκιδικιώτες σε ένα σύσσωμο αγώνα. 
Η δύναμη των συμπατριωτών μας μπορεί και πρέπει να συνεχίζει να εμπνέει τους δικούς μας αγώνες για τη βελτίωση και ευημερία της Χαλκιδικής μας!

Κ. Μάλαμα :Η κυβέρνηση διαλύει το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Ιερισσού.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σχετικά με την διάλυση του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ιερισσού Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στελέχωσης του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Ιερισσού , οι συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής αρμοδιότητας του θα είναι καταστροφικές. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να διευκρινίσει ποιά μέτρα θα λάβει ώστε να στελεχωθεί το συγκεκριμένο κατάστημα με τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής αρμοδιότητας του;
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ 1821

Η Επανάσταση στην Χαλκιδική -17 ΜΑΙΟΥ 1821

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Κρούσματα κορωνοϊού στις 16-5-2021

Δήμος Αριστοτέλη: Σχέδιο marketing και Videos προβολής μέσα από το πρόγραμμα SusTowns για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού

Σε ειδική θεματική ημερίδα εντός του ερχόμενου Ιουνίου, θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης του Δήμου Αριστοτέλη για τον βιώσιμο τουρισμό, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος SUSTOWNS, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος, μαζί με τον Δήμο Βόλβης με επικεφαλής εταίρο την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ. Το σχέδιο περιλαμβάνει στρατηγική μάρκετινγκ και «πακέτο» βιώσιμου τουρισμού, με έμφαση στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ.