Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Οι εκπλήξεις στον Δήμο μας (Πολυγύρου) δεν έχουν τέλος.

Σήμερα μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες συμπολιτών μας επισκέφτηκα τον πεζόδρομο Πολυγύρου και έκπληκτος αντίκρυσα στην ανατολική μεριά του Δημαρχείου, επί του πεζόδρομου, την παρουσία ενός πεντάμετρο δέντρου που προσπαθούσαν οι εργάτες με έναν γερανό να το φυτέψουν μέσα σε μία γλάστρα τεραστίων διαστάσεων.
Αμέσως πήγα στο δημαρχείο για να συναντήσω κάποιον αρμόδιο και τυχαία βρήκα στο γραφείο του δημάρχου, τον ίδιο τον Δήμαρχο, τέσσερις αντιδημάρχους και κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας. Στην ερώτηση μου, ποιός έδωσε την άδεια της εγκατάστασης του δέντρου, διεξήχθη μία συζήτηση στην διάρκεια της οποίας είπωθηκε ότι το δένδρο μπορεί να αποσυρθεί και ζητήθηκε να καταθέσω την άποψή μου για το αισθητικό αποτέλεσμα. 
Εγώ επιμένοντας για την αδειοδότηση μιας τέτοιας εγκατάστασης πήρα την απάντηση από το δήμαρχο ότι θα διερευνήσει το αν απαιτείται αδειοδότηση ή όχι.
Για το Θεό! Προκειμένου να βάλει κάποιος επαγγελματίας ένα τραπέζι και δύο καρέκλες σε δημοτικό χώρο απαιτείται αδειοδότηση, αλλά ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για τον πολύπαθο πεζόδρομο του Πολύγυρου, είναι αδιανόητο να γίνονται "διακοσμητικές" επιλογές από ιδιώτες και να διαμορφώνουν συνθήκες, παραβλέποντας τις υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο και γενικά απέναντι στην νομιμότητα.
Επισήμανα σε όλους τους παρόντες σ' αυτή τη συζήτηση ότι το να επιχειρεί οποιοσδήποτε να βάλει την προσωπική του αισθητική αντίληψη σε έναν δημοτικό χώρο, το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να δημιουργεί ασχήμιες.
Όλες αυτές οι παρεμβάσεις προϋποθέτουν, κατά την άποψη της Συνεργασίας Πολιτών, σοβαρές μελέτες και αδειοδότηση για να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα.
Δεν μπορεί κανένας να αυτοσχεδιάζει, όποια θεση και αν έχει στο δήμο, και να δημιουργεί αποτελέσματα και προπαντός κακά προηγούμενα στην νοοτροπία και στην λογική της διαχείρισης του δημοσίου χώρου.
Δημήτρης Κυργιαφίνης
Επικεφαλής της Συνεργασίας πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου