Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Απ. Πάνας: "Τροποποίηση του αριθμού της αντιστοιχίας καλλιεργήσιμης έκτασης ανά εργαζόμενο"

Με Επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εξωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων όπως και προς τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος ζήτησε την αύξηση ή την κατάργηση της αντιστοιχίας της καλλιεργήσιμης έκτασης ανά εργαζόμενο για τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στην αγροτική οικονομία.

Ειδικότερα, ο κος Πάνας τόνισε πως η καθυστέρηση έλευσης των μετακλητών εργατών γης λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης, που έχει δημιουργήσει η πανδημία Covid – 19, έχει επιφέρει επιπλέον αντιξοότητες στον αγροτικό τομέα. Kαθώς τα προξενεία παραμένουν κλειστά και η παράδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους τρίμηνους εργάτες γης καθυστέρησε αρκετά, αναπόφευκτα οι αγροτικές εργασίες έχουν μείνει χρονικά πίσω. 

«Η περίοδος της συγκομιδής των πυρινόκαρπων (καΐσια), για τα οποία φημίζεται ιδιαίτερα η Πορταριά Χαλκιδικής και γενικότερα ο Δήμος Προποντίδας, έχει φτάσει κι οι εργάτες θα εισέλθουν καθυστερημένα», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Χαλκιδικής και συμπληρώνει «Η τροποποιήση του αριθμού της αντιστοιχίας καλλιεργήσιμης έκτασης ανά εργαζόμενο για τα καΐσια κρίνεται αναγκαία, ώστε να μη καθυστερήσουν περαιτέρω οι αγροτικές εργασίες. Η αντιστοιχία ενός εργάτη για 25 στρέμματα δεν ανταποκρίνεται στις δεδομένες ανάγκες των παραγωγών. Ο αγροτικός κόσμος της Χαλκιδικής ζητά στήριξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου