Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι 20-2-2021

Τα κρούσματα COVID-19 στις 20-2-21

 ...και τα κρούσματα COVID-19 στις 20-2-21 ανά Π.Ε.

Ευχαριστίες στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πολυγύρου

Ευχαριστώ θερμά τις υπηρεσίες του Γ.Ν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής για την άμεση και ΑΡΙΣΤΗ αντιμετώπιση προσωπικού προβλήματος υγείας μου.
Ευχαριστώ ξεχωριστά τους γιατρούς κ. Κύρκο, κ. Πουλιάση και κ. Γρηγοριάδη που με ανέλαβαν και τις νοσηλεύτριες των εξωτερικών Ιατρείων.
Οι Χαλκιδικιώτες με τέτοιου επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και τέτοιου βαθμού συμπεριφορά και εξυπηρέτηση μπορούν να νοιώθουν απόλυτα ασφαλείς σε θέματα υγείας!
Με εκτίμηση
Κατερτζής Θανάσης, Πολύγυρος

Γιατί; Γιατί αγαπητέ Θανάση δεν πρόσεχες;

Πολύγυρος
, πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σωτήριον Έτος 2021!
Ο λόγος για τα πεζοδρόμια στην Πόλη του Πολυγύρου:
Είναι γνωστή η ανυπαρξία πεζοδρομίων. "Πέντε-έξι" σωστά που υπάρχουν είναι για να τα καταλαμβάνουν οι "τετραπέρατοι" με τα αυτοκίνητά τους και τους οποίους βλέπει ο καθένας καθημερινά!
Τα υπόλοιπα πεζοδρόμια βρίσκονται, το λιγότερο,  σε χάλια κατάσταση μέχρι και σε κατάσταση μεγάλης επικινδυνότητας!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19 μέχρι 19-2-2021

Χαλκιδική: Παράταση απαγορευτικού για μια εβδομάδα ακόμη

Παρατείνεται το lockdown μέχρι τέλους του μήνα (28-2-2021) σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιά.
Θα ισχύουν τα ίδια, μέχρι σήμερα, μέτρα.

COVID-19 Τα κρούσματα στις 19-2-2021

Τα κρούσματα ανά Π.Ε. στη συνέχεια

Κ. Μάλαμα : Ενάμισης χρόνος αδράνειας και αδιαφορίας για το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Ερώτηση κι αίτηση κατά​θεση εγγράφων προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την πλήρη αδράνεια στο κρίσιμο ζήτημα της εκκίνησης κι ολοκλήρωσης των έργων στο λιμένα και στο παραλιακό μέτωπο της Ουρανούπολη. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι συγκεκριμένες λιμενικές υποδομές αποτελούν την πύλη εισόδου στο Άγιο Όρος, από όπου διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες κάθε χρόνο. Από το 2015 μέχρι και το 2019 προχώρησαν μια σειρά από απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες εκκρεμούσαν επί χρόνια, όμως από το 2019 κι έπειτα τα έργα κυριολεκτικά “πάγωσαν”.

Μ.Καρράς: Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου!

Με νέο έγγραφό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς ζήτησε και πάλι από την πολιτική ηγεσία την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου μέχρι να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Αναλυτικά το έγγραφο:
Αξιότιμες και αξιότιμοι, 
Με το 2933/30-1-2021 έγγραφό μου, από την πρώτη ημέρα ένταξης του Δήμου μας στις «κόκκινες περιοχές», σας είχα εκφράσει τους φόβους και την αγωνία μου για τη λειτουργία των σχολείων στον Δήμο μας.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Οι εμβολιασμοί μέχρι 18/2/2021

COVID-19,18/2/2021 Δυσάρεστη η κατάσταση στη Χαλκιδική

Τα κρούσματα ανά Π.Ε. στη συνέχεια της ανάρτησης

"ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ;"

Του Θωμά Καπλάνη, Δικηγόρου και πρώην Δημάρχου Πολυγύρου. (το κείμενο πήραμε, χωρίς άδεια, από το προφίλ του στο f/b)
Αν μπορούσε να γίνει σήμερα μια δημοσκόπηση μεταξύ όλων των κατοίκων του Πολυγύρου με μοναδικό ερώτημα “ Θέλετε να αλλάξει η πόλη σας ;”, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το 50% περίπου θα απαντούσε ΝΑΙ και το άλλο 50% περίπου θα απαντούσε ΟΧΙ. Το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει μια πραγματικότητα που λίγο - πολύ όλοι μας γνωρίζουμε : Οι νέοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ήθελαν πολύ να αλλάξει ο Πολύγυρος, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και όσοι δεν ασκούν ελεύθερο επάγγελμα θα επιθυμούσαν να παραμείνει όπως είναι σήμερα.

Κ. Μάλαμα : Θα αφήσει η κυβέρνηση τα ΚΔΑΠ του Δήμου Νέας Προποντίδας χωρίς εκπαιδευτικούς το καλοκαίρι;

Ερώτηση προς τον Υπουργό ​Εσωτερικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Κέντρων δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Νέας Προποντίδας. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, παρόλο που ο Δήμος Νέας Προποντίδας κάθε χρόνο εξασφαλίζει τη δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων εκπαιδευτικών στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ για όλο το καλοκαίρι κι ενώ, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε εγκαίρως και φέτος τις διαδικασίες της σχετικής προκήρυξης, για ακατανόητο λόγο φέτος το ΑΣΕΠ επιτρέπει την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τα ΚΔΑΠ του Δήμου μόνο μέχρι τις 31 Ιουλίου, παρόλο που το σχετικό πλαίσιο δίνει την δυνατότητα για εντεκάμηνες συμβάσεις.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

17/2/2021 Εμβολιασμός κατά της COVID-19

Κ. Μάλαμα : "Εκατομμύρια στα κανάλια την ώρα που η οικονομία βυθίζεται"

Ομιλία της βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα στο σχέδιο νόμου “Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.” Ολομέλεια Βουλής 17.2.2021
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας και βίντεο:

Covid-19 Τα κρούσματα στις 17/2/21. Και πάλι πολλά στη Χαλκιδική

Στη συνέχεια τα κρούσματα ανά Π.Ε.

Επαναλειτουργία Εκπαιδευτικών μονάδων στο Δήμο Ν. Προποντίδας - Εξαιρέσεις

 
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στον Δήμο Ν.Προποντίδας:
- Οι Παιδικοί σταθμοί
- Τα Νηπιαγωγεία
- Τα Δημοτικά Σχολεία
- Τα Γυμνάσια
- Οι εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής
Θα παραμείνουν κλειστά και αύριο

Διακοπή Υδροδότησης στα Ν. Μουδανιά

Από την υπηρεσία ύδρευσης της Δ.Ε. Μουδανιών, ανακοινώνεται πως λόγω καθαρισμού της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης Νέων Μουδανιών, 
θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

COVID-19 Εμβολιασμοί μέχρι τις 16-2-2021

COVID-19 Τα κρούσματα στις 16-2-2021. Πάρα πολλά η Χαλκιδική

Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Δήμος Πολυγύρου, Λειτουργία των σχολείων - Τετάρτη 17/2/2021

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο, Τετάρτη 17/2/2021, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9.00 λόγω του πρωινού παγετού.
Τα σχολεία στην Ορμύλια, Μεταμόρφωση, Καλύβες και Όλυνθο θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους κανονικά.
Το νηπιαγωγείο Παλαιόχωρας θα παραμείνει κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος.

Η Χαλκιδική παρούσα στην έκθεση FVW TravelTalk Virtual Counter Days

Με ένα εντυπωσιακό εικονικό περίπτερο που απέσπασε εξαιρετικά θετικά σχόλια, η Χαλκιδική έδωσε το παρόν στην εικονική έκθεση FVW TravelTalk Virtual Counter Days που έλαβε χώρα στις 11-12 Φεβρουαρίου 2021 και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με επαγγελματίες του τουρισμού της Γερμανικής και Αυστριακής αγοράς παρουσιάζοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα του προορισμού.

Κ.Υ. Παλαιοχωρίου, Σας ευχαριστούμε!

Σήμερα, 16-2-2021, βρεθήκαμε στο Κ.Υ. Παλαιοχωρίου για τον εμβολιασμό μας κατά του COVID-19 και με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ο δρόμος από τον Πολύγυρο μέχρι εκεί ήταν πεντακάθαρος σε όλα του τα σημεία, το κρύο, πρωινές ώρες, δυνατό στους -8, -10 και στο Κ.Υ. -9. 
Η θερμοκρασία του αυτοκινήτου μας δεν μπορούσε να φτάσει στους 90 και αντιλαμβάνεστε το κρύο στο σαραβαλάκι μας!!!
Μόλις φτάσαμε στο Κ.Υ. όλα άλλαξαν!!! Το προσωπικό μας περίμενε στην είσοδο και με διάθεση μας παρότρυναν να μπούμε στον χώρο υποδοχής για να ζεσταθούμε! Μας εξυπηρέτησαν με περίσσια ευχαρίστηση, ευγένεια και καλοσύνη!
Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ! Συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!
Τα χιλιόμετρα και το κρύο ξεχάστηκαν!!! Μας έμεινε η ΆΨΟΓΗ συμπεριφορά και εξυπηρέτηση. 

Κ. Μάλαμα : “Να μην επιτρέψουμε την μεταλλευτική μονοκαλλιέργεια και την οικονομική εξάρτηση από μία εταιρία.”

Συνέντευξη της Κυριακής Μάλαμα στo 
Respentzanews για τις εξελίξεις σε σχέση με την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική. 
Με αφορμή την αναθεωρημένη σύμβαση μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που υπογράφηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και του καναδικού ομίλου Eldorado Gold η ομάδα του Respentzanews θεώρησε χρήσιμο, για την ενημέρωση των πολιτών, να ζητήσει την άποψη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε και αγωνίζεται, σύμφωνα με τις δικές της απόψεις και θέσεις, για την υπόθεση που ταλανίζει τους Χαλκιδικιώτες και ιδιαίτερα αυτούς της Β.Α. Χαλκιδικής.
Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα πρόθυμη, και αυτή τη φορά, μας παραχώρησε τη συνέντευξη που ακολουθεί. Την ευχαριστούμε θερμά!
Ακολουθεί η συνέντευξη:

Πάνας: Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για ανέργους και αδύναμους οικονομικά

Σε Ερώτηση, λεπτομερή καταγραφή και συνολική Παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος, μαζί με συναδέλφους του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ.Χατζηδάκη και Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σχετικά με την ανάγκη άμεσης παρέμβασης από πλευράς της Πολιτείας, για τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους και αδύναμους οικονομικά

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Covid-19 | εμβολιασμοί στις 15/2/2021

Κ. Μάλαμα : Πότε θα διορθώσετε τα προβλήματα του Ιατρείου Ορμύλιας;

Συζήτηση της επερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας σε σχέση με το κτιριακό πρόβλημα του Περιφερειακού Ιατρείου Ορμύλιας. 
Ολομέλεια Βουλής 15.2.2021

COVID-19 Τα κρούσματα στις 15/2/2021

 
Δείτε, στη συνέχεια, τα νέα κρούσματα ανά Π.Ε.

Κλειστά αύριο 16/2/2021 όλα τα Σχολεία της Κ. Μακεδονίας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021
τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ενημέρωση πολιτών για τη γρίπη των πτηνών

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη γρίπη των πτηνών:
" Σε συνέχεια της από 1.12.2020 ανακοίνωσης της Υπηρεσίας μας και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 276/42870/10.02.2021 εγκύκλιο του Τμήματος Παθολογίας Πτηνών,

K. Μάλαμα : Η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Άγιο Νικόλαο, Νέο Μαρμαρά και Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την κυβερνητική πρόθεση να κλείσει πολλά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από καταγγελίες, η διοίκηση των ΕΛΤΑ σκοπεύει να κλείσει τα υποκαταστήματα στον Άγιο Νικόλαο, στον Νέο Μαρμαρά και στη Γαλάτιστα. Η συγκεκριμένη απόφαση εναντιώνεται και στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά και στο δημόσιο συμφέρον, αφού με τον τρόπο αυτό παραδίδεται η αγορά των ταχυμεταφορών και των δεμάτων σε ανταγωνιστικές εταιρίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η εν λόγω απόφαση δυσχεραίνει υπέρμετρα την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται για χιλιόμετρα για να λάβουν δέματα ή για να διεκπεραιώσουν πληρωμές ή για να λάβουν συντάξεις κι επιδόματα.

Αντιδράσεις για το προωθούμενο νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν την με αρ. πρ. 3950/5.2.2021 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό καθώς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με τις πανελλαδικές αντιδράσεις για την πρόταση Νομοσχεδίου που αφορά τις Λαϊκές Αγορές.

Στην Ολομέλεια της Βουλής τα προβλήματα του Ιατρείου της Ορμύλιας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Με 2-1 "έστειλε" τον ... μακριά από 'δώ!

Η «ομοφωνία» του διχασμού και της έντασης αποκαλύπτεται..

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τους επιεικώς προβληματικούς χειρισμούς της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη, που αφαιρούν ώριμα αντιπλημμυρικά έργα και χρηματοδοτήσεις από την έδρα του δήμου και τα παραλιακά χωριά, για να τα μετατρέψουν σε ανούσια έργα στις “κραταιές” εκλογικές κοινότητες της σημερινής διοίκησης, ο δήμαρχος, κ. Στέλιος Βαλιάνος, επέλεξε να απαντήσει αφοριστικά, «κουνώντας το δάχτυλο» σε όποιον τολμάει να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική του, αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών.

Η υπογραφή της νέας σύμβασης του ΥΠΕΝ με την ELDORADO GOLD για τα μεταλλεία της Βορείου Χαλκιδικής

Covid-19 – 14/2/2021

Επίσκεψη της "ΜΗΔΕΙΑ" στη Χαλκιδική. 14/2/2021

 

Περί Αναθέσεων...

Την Παρασκευή 12/2/2021, στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πολυγύρου, ήρθε ως θέμα η έγκριση αναθέσεων για τον εκχιονισμό στα ορεινά χωριά του Δήμου μας.
Δεν την ψηφίσαμε, όχι γιατί δεν εγκρίνουμε την ανάγκη του εκχιονισμού, αλλά, γιατί έχουμε σοβαρές ενστάσεις απέναντι στην λογική των αναθέσεων και ειδικά με τον τρόπο που τις διαχειρίζεται η διοίκηση του Δήμου.

Ευχαριστήρια επιστολή Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου 
μετά την πλήρη και έγκυρη ενημέρωσή του για την πορεία των εργασιών του Αρχαιολογικού Μουσείου από τον νέο Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου ΄Ορους κ. Γιώργο Σκιαδαρέση, τον οποίο και ευχαριστεί για αλλη μια φορά, αισθάνεται την ανάγκη παράλληλα να εκφράζει τις ευχαριστίες του στον βουλευτή Χαλκιδικής

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Πολυγύρου δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 λόγω της κακοκαιρίας και του αναμενόμενου παγετού.
Μετά από επικοινωνία με τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης ανακοινώνεται ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Επίσης,

Κ. Μάλαμα : Ο κ. Καλαφάτης μοιράζει λόγια, αλλά τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα βαλτώνουν.

Σε πρόσφατη τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης εμφανίζεται ως “μάγος με τα δώρα”, απευθυνόμενος στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Όμως τα έργα που τάζει, είτε έχουν σταματήσει εκεί που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε λιμνάζουν στη γραφειοκρατία της κυβέρνησης, είτε βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας του.