Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Rapid Test στους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον covid-19 στους Εκπαιδευτικούς

COVID-19 ΕΛΛΑΔΑ (35.000+ τεστ)

Χαλκιδική COVID-19

Κ. Μάλαμα : Και πάλι δεν έγιναν όσα πρέπει για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της Χαλκιδικής.

Η κυβερνητική απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συνοδεύτηκε, για ακόμα μία φορά, με τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η επιστροφή αυτή να γίνει με ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, ως την Δευτέρα που ξεκινούν τα μαθήματα δεν θα έχει διενεργηθεί ούτε ένα τεστ σε

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...

...ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ
Από τον π. Δήμαρχο Αριστοτέλη Γεώργιο Ζουμπά
- Η Δημοτική Αρχή του κ.Βαλιάνου, προκειμένου να απολογηθεί για την πενία έργων και πράξεων έναντι των προεκλογικών της υποσχέσεων, όπως αποτυπώθηκε στον πρόσφατο απολογισμό της, διάρκειας 27 λεπτών, κατέφυγε στην προσφιλή της τακτική να οικειοποιείται και να βαφτίζει όλα τα έργα των άλλων διοικήσεων ως δικά της.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σιθωνίας στο συνδυασμό του Σταύρου Σαρηγιαννίδη

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος που ξεχωρίζει για το πάθος του και το όραμά του 
για το ποδόσφαιρο, συστρατεύεται με τη διοίκηση του Σταύρου Σαρηγιαννίδη, για τις επερχόμενες εκλογές της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.
Ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σιθωνίας Βασίλης Ζήσιος, αποδέχτηκε την πρόταση που

Χαλκιδική και COVID-19

Ελλάδα 8-1-2021 COVID-19 (36.000 δείγματα περίπου)

Από σήμερα 8-1-21 οι εμβολιασμοί στο Γεν.Νοσ.Χαλκιδικής

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ξεκίνησε η διαδικασία των εμβολιασμών οι οποία θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα των Νοσοκομείων
Πρώτος εμβολιάστηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Δεδελούδης και ακολούθησαν άλλοι εργαζόμεμενοι
Μετά τον εμβολιασμό ο κ.Δεδελούδης δήλωσε :
«Αισθάνομαι απόλυτη ευγνωμοσύνη στους χιλιάδες ερευνητές και επιστήμονες που αγωνίσθηκαν για το εμβολιασμό.

Παρελθόν θα αποτελεί σύντομα το πλοίο «Ελίζαμπεθ»- Ξεκίνησε η διάλυση και απομάκρυνσή του από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες ανάρτησης, διάλυσης και απομάκρυνσης του Φ/Γ «Ελίζαμπεθ», που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών από το 2011. Στην έναρξη των εργασιών παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Φ. Τσιρούδας και ο αντιπρόεδρος Π. Κιλήτσος.

Yπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Αριστοτέλη για το 2021

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προϋπολογισμός - ύψους 44.887.649,73 ευρώ και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αριστοτέλη για το 2021.
Την εισήγηση του Δημάρχου υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης και οι εκπρόσωποι των δύο δημοτικών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Επισκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται επισκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών. Ήδη πραγματοποιήθηκε η επισκευή της στέγης και αντιμετωπίστηκε το θέμα εισροής υδάτων. Στην παρούσα φάση γίνεται αντικατάσταση κάποιων γυψοσανίδων, ενώ συνεχίζεται και ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Κ. Μάλαμα : Διοικητικά ακέφαλος ο ΕΦΚΑ του Πολυγύρου, ολοκληρωτική εμπλοκή στο έργο της υπηρεσίας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε εσπευσμένα η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση του ​υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στον Πολύγυρο. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στις 30 Δεκεμβρίου συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής

COVID-19 στην Χαλκιδική 7-1-2021

COVID-19, Ελλάδα 7-1-2021

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλιο της Moderna, εγκρίθηκε από την Ε.Ε. - Καλοδεχούμενο!

 

Κ. Μάλαμα : Θα θυμόμαστε πάντα τον Δημήτρη Εϊπίδη με τον ίδιο σεβασμό που τον βλέπαμε και τότε.

Η απώλεια του Δημήτρη Εϊπίδη είναι δυσαναπλήρωτη για τον κόσμο του ντοκυμαντέρ, για το οποίο υπήρξε δάσκαλος και πρωτοπόρος. Η συμβολή του στο σύγχρονο σινεμά είναι παγκόσμια, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο.​ Ο Δημήτρης Εϊπίδης άφησε, επίσης, ανεξίτηλη την σφραγίδα του στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Θα τον θυμόμαστε, όπως τον αντικρίζαμε πάντοτε, όσοι είχαμε την τύχη να αλληλεπιδράσο​υμε μαζί του καλλιτεχνικά· με σεβασμό.
Κυριακή Μάλαμα

COVID-19 , 6-1-2021 Αύξηση κρουσμάτων στη Χαλκιδική!

COVID-19 στην Ελλάδα, 6-1-2021

Διαδικτυακή αναβίωση εθίμου "Η Καμήλα".

Θα μας πεις μια ιστορία για το έθιμο μας; 
Καθώς φέτος η αναβίωση του εθίμου της Καμήλας και του Γάμου της Μανιώς δε μπορεί να αναβιώσει, σας καλούμε σε μια εορταστική δράση προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες, ώστε να καταγραφεί και να διασωθεί η ιστορική μνήμη και η σύγχρονη πραγματικότητα.
Το έθιμο της Καμήλας αναβιώνει κάθε χρόνο στις 4,5, και 6 Ιανουαρίου και προσελκύει πολλούς επισκέπτες τόσο από την Θεσσαλονίκη όσο και από την υπόλοιπη Χαλκιδική. 

Rapid Test στη Μεταμόρφωση

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται, ότι την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον covid19, στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας Χαλκιδικής (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται στο κοινοτικό κατάστημα Μεταμόρφωσης από τις 9.00 έως τις 13.00 διενεργώντας τους ελέγχους σε όσους το επιθυμούν με ηλικία από 5 ετών και άνω.
Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ θα πρέπει:

Καλά τα λέει ο Αλέξης, αλλά ...











...λέξη για τους Ιεράρχες! 
-Γιατί;
-Μα κι αυτός ξέρει ότι το Ποίμνιο ψηφίζει!
Τελικά κανείς δεν τολμάει και δεν μπορεί να τα βάλει με την Εκκλησία!

Ας μην ψαχνόμαστε...


...ποιος φταίει!!!
-Η κυβέρνηση που ανέχεται (γιατί άραγε;)
-Εμείς που ανεχόμαστε αυτήν!
-Εμείς κι αυτοί που δεν σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που πεθαίνει για εμάς!

Κ. Μάλαμα : “Οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Χαλκιδικής δίνουν την υγειονομική μάχη με αυταπάρνηση”.

Το Κέντρο Υγείας της Κασσανδρείας επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας στήριξης του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής. Η συγκεκριμένη δράση, εκτός από ουσιαστικούς λόγους είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς επιλέχθηκε μία κομβική δομή υγείας ως πρώτη επίσκεψη για το νέο έτος. Τα στελέχη του Κέντρου Υγείας ενημέρωσαν την Κυριακή

Επανέρχονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες του Δήμου Αριστοτέλη στην Έδρα του Δήμου την Ιερισσό

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.
- Μία απόφαση που άργησε δέκα χρόνια υποχρεώνει τον δήμο να εφαρμόσει τον νόμο Καλλικράτη και να επαναφέρει επιτέλους την Διοικητική ομαλότητα στην περιοχή.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

COVID-19, Ελλάδα 5-1-2021

COVID-19 στη Χαλκιδική, 5-1-2021

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα Ν. Μουδανιά

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, την Πέμπτη 7-1-2021, στις παρακάτω περιοχές:
από 8:00 έως 10:30 στα Ν. Μουδανιά και συγκεκριμένα στην οδό Παναγία Κορυφινής, στο τμήμα του νέου Νηπιαγωγείου, περιοχή

Κλειστό έως 15/01/2021 το ταμείο Δήμου Πολυγύρου

Από τη Διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι το ταμείο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 15.01.2021 λόγω μεταφοράς χρηματικών καταλογών και οικονομικών στοιχείων στη νέα χρονιά.

Κ. Μάλαμα : Το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης χρειάζεται στόχευση κι αποτελεσματικότητα, δεν αρκεί η ανακύκλωση προσώπων.

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έφερε αλλαγές και στην ηγεσία του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι και στην πολιτική του κατεύθυνση, στις στοχεύσεις του, στην αποτελεσματικότητα του. Όλο το προηγούμενο διάστημα απουσίασε η αναπτυξιακή χάραξη κι η

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Ελλάδα 2021... με την Γιάννα;

“ΠΑΡΑΚΥΡΗΔΙΣ ΕΙΜΑΣΤΙ..." Ένα Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι της Ιερισσού

Ακούστε με τα παιδιά σας ένα Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι της Ιερισσού τ
ης Μαρίας Χασάπη-Σιδερά.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Σκηνοθετική Επιμέλεια-Οργάνωση: Θεανώ Αμοιρίδου Διαβάζει η Πόπη Σάσσου
Μίξη ήχου: Πάρης Βασιλειάδης Επιλογή εικόνας φόντου: Κωνσταντίνος Σουλτάνης
Βίντεο, μοντάζ - τίτλοι βίντεο: Τριαντάφυλλος Κουρούκλας

COVID-19 Στην Ελλάδα, 4-1-2021

COVID-19 Χαλκιδική

Ανασχηματισμός. Το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. 
Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ως εξής:
Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

5 Ιανουαρίου το πρώτο Δ.Σ. του Δήμου Αριστοτέλη για το 2021

...με θέματα: 
1. Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Αριστοτέλη έτους 2021 
2. Τροποποίηση της σύμβασης συμμετοχής του Δήμου Αριστοτέλη στο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

3-1-2021, τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

COVID 19 στις 3-1-2021

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση

Λαμπιόνια - Μιχαέλα Κυργιαφίνη

Απολογισμός Δήμου Αριστοτέλη Σεπτέμβριος 2019 Δεκέμβριος 2020

Κ. Μάλαμα : 13.000 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας εκτός της χρηματοδότησης του προγράμματος “Διέξοδος”.

Παρά τις θριαμβολογίες των αρμοδίων, από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του προγράμματος “Διέξοδος”, της Περιφέρειας ​Κεντρικής Μακεδονίας προκύπτει ότι 13.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μένουν οριστικά εκτός χρηματοδότησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί ως “μάνα εξ ουρανού” από την