Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμοί COVID-19. Χαλκιδική + 20 στις 16-1-2021

Χαλκιδική COVID-19, στις 16-1-2021 (δεν πάμε καλά!)

16-1-2021 COVID-19 στην Ελλάδα

Καρράς στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εξισωτική αποζημίωση

Με έγγραφό του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λιβανό Σπυρίδωνα – Παναγιώτη ο Δήμαρχος Μ. Καρράς ζητά την επανεξέταση της υπ' άριθμ. 562/93601/25-4-2019 Υ.Α. (ΦΕΚ 1641Β/2019) του Υπουργού Α.Α.Τ Σταύρου Αραχωβίτη με την οποία καθορίστηκαν οι δικαιούμενες περιοχές εξισωτικής αποζημίωσης. 
Ο Δήμαρχος στο έγγραφό του εξηγεί τους λόγους, που δεν θα έπρεπε να εξαιρεθεί ο Δήμος μας από τις περιοχές, που αντιμετωπίζουν φυσικά μειονεκτήματα (ξηρασία, πραγματικά

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Κ. Μάλαμα : “Υπερβολή η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ”.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις υπερβολές καταστολής απέναντι στους πολίτες, αυξάνοντας το πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων στα 500 ευρώ, ακόμα και στην περίπτωση μιας τυχαίας παράλειψης. Δυστυχώς, ο​ι αρμόδιοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι εξοντωτικό για εκατομμύρια συνανθρώπους μας που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τον βασικό

COVID-19, Εμβολιασμοί 15-1-2021

Τεστ Covid-19 στην Ορμύλια: Χαιρετίζουμε την υλοποίηση της πρότασης μας.

Την Κυριακή που μας πέρασε η Συνεργασία Πολιτών, εγκαίρως, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, πρότεινε δημόσια τη διενέργεια τεστ Covid στην Ορμύλια, έχοντας ήδη κάνει από την Παρασκευή 8/10/21 μία πρώτη επικοινωνία – ενημέρωση με τους αρμοδίους του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας στο Δήμο μας. Υπήρξαν τότε από συμπολίτες μας κάποιες αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στην πρότασή μας, με το αιτιολογικό της διασποράς πανικού και φόβου στις κοινότητες μας.

Χαλκιδική 15-1-2021 και COVID-19

COVID-19, Ελλάδα 15-1-2021 (32.528 test)

Δήμος Αριστοτέλη: Αναβαθμίζεται η πρόσβαση από Ιερισσό προς Ξηροποτάμι

Ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις κοινότητες εντός του 2021
Σε φάση ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας με ανάδειξη αναδόχου εντός των ημερών, έθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ (ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΙ)». Πρόκειται για υποέργο της πράξης «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Απρίλιο του 2019.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμοί στις 14-1-2021. Κανένας στη Χαλκιδική χθες και σήμερα!

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του emvolio.gov.gr είχαν γίνει 64.824 εμβολιασμοί.
Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση εμβολιάστηκαν 6.079 συμπολίτες μας και συγχρόνως αναφέρονται συνολικά 70.698 εμβολιασμοί!
Αν κάποιος κάνει μία πρόσθεση και μία αφαίρεση διαπιστώνει ότι τους "ξεφεύγουν" 205 εμβολιασμοί!
Δεν είναι και λίγοι!

Σήμερα στον Πολύγυρο...

...δεν σερνόταν, απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!
Εικόνα από το F/B

Χαλκιδική 14-1-2021, COVID-19

COVID-19 στην Ελλάδα, 14-1-2021 (test 35.000+)

 

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ "ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

Ποιοί και γιατί στοχοποιούν τον Νομό;
Για άλλη μιά φορά φαίνεται να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο του περασμένου Σεπτεμβρίου. Χωρίς επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία "ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ" ξανά τον Νομό. 
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Τουρισμό και την τοπική οικονομία οι ανεύθυνες και πρόχειρες ανακοινώσεις και εκτιμήσεις μόνο ζημιά κάνουν στην ασθμαίνουσα τοπική οικονομία και ενισχύουν την δαιμονολογία .

Ρετρό... χωρίς σχόλια!

Κ. Μάλαμα : Ταλαιπωρία κι αναποτελε​σματικότητα στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών της Χαλκιδικής.

Σε διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις απαράδεκτες αλλαγές στο σχεδιασμό της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών της Χαλκιδικής. Μετά από σχετικές επιστολές του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου και του Δήμου Σιθωνίας κατατέθηκαν δύο κοινοβουλευτικές​ αναφορές για το θέμα του εμβολιασμού των πολιτών, ο οποίος τελικά θα μπορεί να γίνεται μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής κι όχι στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και θα έπρεπε.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Αστυνομικής Διεύθυνσης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πολύγυρο

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις κατά την φόρτωση μπαζών σε φορτηγά οχήματα, συνεπεία κατεδάφισης κτιρίου, στην οδό Τερτσέτη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής
Κατά τη διάρκεια της φόρτωσης μπαζών σε φορτηγά οχήματα, λόγω κατεδάφισης κτιρίου στην οδό Τερτσέτη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στις 15 & 16-01-2021 και κατά τις ώρες 08:00-15:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός τροχοφόρου οχήματος

Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό στη Χαλκιδική;

κλικ για μεγέθυνση
«Τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Λέσβου, Καλύμνου, Ροδόπης, Αργολίδας και Χαλκιδικής»
Από τις σημερινές δηλώσεις Κικίλια!
Από τις δηλώσεις Κικίλια και τα στατιστικά που δίνει και σήμερα ο ΕΟΔΥ (βλέπε εικόνα ανάρτησης) προκύπτουν ερωτηματικά, τουλάχιστον σε μας αλλά και σε πάρα πολλούς ακόμη.
Παρατηρούμε

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής Σταύρος Σαρηγιαννίδης, ανακοίνωσε νέα, σημαντική συμμετοχή στο συνδυασμό του για τις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης. Ο Παναγιώτης Τσικαρίδης (φώτο δεξιά), ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος, δημοτικός, εντεταλμένος σύμβουλος στο δήμο Νέας Προποντίδας, αποτελεί τη νέα προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του νυν Προέδρου.

Εμβολιασμοί 13-1-2021

Χαλκιδική και COVID-19 στις 13 Γενάρη 2021

COVID-19 στις 13 Γενάρη 2021 (34980 τεστ)

 

Αυξημένο το ιικό φορτίο στη Χαλκιδική - ΕΡΤ

Κ. Μάλαμα : Η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του λιμένα του Πόρτο Κουφό χάθηκε. To Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας οφείλει εξηγήσεις.

Την ώρα που η εικόνα των λιμένων της Σιθωνίας προβληματίζει το σύνολο των πολιτών του Δήμου, ένα σημαντικό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποκαλύπτει ότι η χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για το έργο “Εκσυγχρονισμός - αναβάθμιση λιμανιού Πόρτο Κουφό Συκιάς”, η οποία είχε εξασφαλιστεί από το 2016, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χάθηκε οριστικά κι αμετάκλητα, με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας.

« Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Τουρισμού, αιτούμενος τα κριτήρια ένταξης των περιοχών της χώρας στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου από τα οποία εξαιρείται η Χαλκιδική, ενώ παράλληλα ζήτησε ένα συγκεκριμένο πλάνο ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσής της.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Επιμελητήριο Χαλκιδικής:Επιστροφή του παραβόλου των 100 ευρώ για την μη έλευση μετακλητών εργατών γης.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και συναρμόδιους υπουργούς.
Αξιότιμοι Κύριοι 
Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά την φετινή χρονιά, σχετικά με την έλευση των μετακλητών εργατών γης, προκειμένου να ασχοληθούν στην αγροτική οικονομία του Νομού μας, φτάσαμε αισίως στο τέλος της φετινής καλλιεργητικής περιόδου. 

COVID-19 Χαλκιδική

COVID-19 στην Ελλάδα (40.000+ τεστ)

Κ. Μάλαμα : Σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Περιφερειακό Ιατρείο της Ορμύλιας. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, η συγκεκριμένη δομή αντιμετωπίζει σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα, με χώρους που είναι ακατάλληλοι για την απρόσκοπτη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ενώ ταυτό​χρονα πρόκειται για ένα ενεργοβόρο κτήριο, η παλαιότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα εμφανής. Είναι σαφές ότι το

Δήμος Αριστοτέλη: Προς υλοποίηση ο Βιολογικός της Μ.Παναγίας

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις στην προέγκριση τευχών δημοπράτησης, λόγω αλλεπάλληλων διορθώσεων που χρειάστηκαν ,το έργο «ΕΕΛ Μεγάλης Παναγίας» οδεύει προς υλοποίηση, μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία οδηγεί στη διενέργεια διαγωνισμού στις

Εφαρμογή του θεσμού «click in shop»

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, προωθώντας την επιστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και συγκεκριμένα του Πρόεδρου του κ.Κουφίδη Ιωάννη με την οποία αιτείται την εφαρμογή του θεσμού «click in shop», δηλαδή την «παράδοση εντός καταστήματος» στο λιανεμπόριο.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Μύθοι για τα mRNA εμβόλια

Κλικ στη εικόνα για μεγέθυνση
Facebook / Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE

Εμβολιασμοί COVID-19

Χαλκιδική COVID-19

COVID-19 στις 11-1-2021 (16.670 test)

Κ. Μάλαμα : Το Υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται ανάλγητα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Χαλκιδικής.

Σήμερα​, με την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, τοποθετούνται κι οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μετά από την ολοκλήρωση της Δ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Το Υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται και σε αυτούς τους

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19

Αναφορά κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεραμέως Νίκη καθώς και Υγείας κ.Κικίλια Βασίλειο, προωθώντας την επιστολή του Δήμου Σιθωνίας και συγκεκριμένα του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία εκτίθενται προβληματισμοί για την πιθανή

Αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κατέθεσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας για Υποδομές Ύδρευσης

Αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κατέθεσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας για Υποδομές Ύδρευσης, προϋπολογισμού 26.534.351 €. 
Η πρόταση περιλαμβάνει: 
1. Τη βελτίωση και ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης μέσω της αντικατάστασης υφιστάμενων και την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των οικισμών του Δήμου (δίκτυα διανομής - εσωτερικά - και δίκτυα μεταφοράς - εξωτερικά - ύδατος). Για τις ανάγκες του έργου προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου

Arzoumanidis: Δωρεάν παραχώρηση 2 αυτοκινήτων στο Δήμο Ν. Προποντίδας

2 οχήματα παραχώρησε η ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Τ.Ε. στο Δήμο Νέας Προποντίδας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» λόγω κορωνοϊού. 
Τα συμφωνητικά παραχώρησης υπογράφηκαν μεταξύ του δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και του Προέδρου του ΔΣ και

Κοινή παρέμβαση για τις προσλήψεις στον Δήμο Πολυγύρου

Επί σειρά ετών, η διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου λειτουργεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αναφορικά με τις «εποχικές» προσλήψεις εργαζόμενων ορισμένου χρόνου. Οι αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης επανειλημμένα καταστρατηγούνται

COVID-19 Εμβολιασμοί στην Ελλάδα

 

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Σποτ για το εμβόλιο COVID-19

Χαλκιδική 10-1-2021 COVID-19

Ελλάδα 10-1-2021 και COVID-19

Εμβολιασμοί COVID-19