Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ "ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

Ποιοί και γιατί στοχοποιούν τον Νομό;
Για άλλη μιά φορά φαίνεται να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο του περασμένου Σεπτεμβρίου. Χωρίς επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία "ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ" ξανά τον Νομό. 
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Τουρισμό και την τοπική οικονομία οι ανεύθυνες και πρόχειρες ανακοινώσεις και εκτιμήσεις μόνο ζημιά κάνουν στην ασθμαίνουσα τοπική οικονομία και ενισχύουν την δαιμονολογία . 
Όταν γίνονται στοχευμένα οικογενειακα τεστ (απο ιδιωτικα κυρίως κέντρα) σε μια οικογένεια-ομαδα ατομων ή κοινότητα που νοσεί, λογικό ειναι να υπάρχουν πολλά θετικά.. Όμως το ποσοστό στον πληθυσμό παραμενει το ιδιο χαμηλό στον Νομο. Γιατι αυτο βγαινει απο την τυχαια δειγματοληψία του πληθυσμού σε ολο το γεωγραφικο μηκος και πλατος του Νομού. Τοχουμε ξαναπει: 
Η Χαλκιδικη ειναι αραιοκατοικημένη, με διάσπαρτους οικισμούς, χωρίς μεγάλο αστικό κέντρο, με γεωγραφικη και συγκοινωνιακη μορφολογία που ΔΕΝ ευνοεί την διάδοση του ιού. Απο όσο γνωρίζουμε λοιπόν, ο ΕΟΔΥ δεν εχει στοιχεία (το δείχνουν και τα καθημερινά δελτια του) που να δικαιολογούν το "κοκκίνισμα" και τις διάφορες ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις του κου. Κικίλια! 
Μήπως είναι η ώρα να γίνει απο τους υπευθυνους τοπικους παράγοντες του Νομού κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε η Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας για την Κοζάνη, οπου "παραδέχθηκαν την ανικανότητα του ΕΟΔΥ με τα αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία"; Ωρα να μπεί ενα τέλος στην στοχοποίηση της Χαλκιδικής. 
Περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου