Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

covid-19 Κρούσματα στις 14/5/2021

 

Γρηγόρης Τάσιος: Σεζόν «last second» στη σκληρή μάχη του φετινού τουρισμού

Στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, με άρθρο - παρέμβασή του στην «Η» περιγράφει το μείζον στοίχημα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν
Ένας γνωστός στίχος λέει «όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει»... Πάμε να δώσουμε μια μάχη από τις 15 Μαΐου για να την κερδίσουμε. Για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της. Μια μάχη με το κεφάλι ψηλά αλλά με τα πόδια να πατάνε γερά στη γη.

Δήμος Αριστοτέλη: Ο θεσμός «KOUZINA 2021» σηματοδοτεί το άνοιγμα του τουρισμού στην Ανατολική Χαλκιδική

Με τιμώμενη χώρα την Κροατία, ελληνικό τιμώμενο προορισμό την Αμφίπολη και τιμώμενο τοπικό προϊόν τα μύδια της Ολυμπιάδας, ξεκινά το φετινό του “ταξίδι» από αύριο Σάββατο 15 Μαΐου ο γαστρονομικός και τουριστικός θεσμός της Ανατολικής Χαλκιδικής “KOUZINA”, σε μια διοργάνωση με επετειακό χαρακτήρα, που σηματοδοτεί το “άνοιγμα” του τουρισμού στην ανατολική Χαλκιδική.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ν.Προποντίδας

Για ακόμη μία φορά μαθητής του Δήμου μας μάς γεμίζει χαρά και περηφάνια. Συγχαίρω θερμά τον μαθητή της Β’ τάξης του ΓΕΛ Μουδανιών, Γεώργιο Μάξιμο Παρασκευόπουλο, για την κατάκτηση του 2ου βραβείου στον 7ο Διαγωνισμό «Σκιτσοφρένεια@Pierce 2021!» στην κατηγορία Κόμικς Λυκείου.
Γεώργιε-Μάξιμε, σου εύχομαι ολόψυχα αυτή η διάκρισή σου να είναι μόνο η αρχή μίας λαμπρής πορείας. Διαθέτεις το ταλέντο, κυνήγησε το όνειρό σου κι είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. 
Συγχαίρω ακόμη την εκπαιδευτικό κα Κωνσταντίνα Αβρανά, που στήριξε και καθοδήγησε την προσπάθεια του μαθητή.

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων, η οποία φιλοξενείται στον Δήμο Πολυγύρου από τις 16 έως τις 30 Μαΐου 2021, στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Πολυγύρου. Στη διαδημοτική έκθεση συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου του Μορφωτικού - Πολιτιστικού - Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» μαζί με βιβλιοθήκες πόλεων της Μακεδονίας.

Κ. Μάλαμα : 200 παιδιά και 8 παγκόσμιοι πρωταθλητές ανησυχούν για την απαράδεκτη εικόνα του αθλητικού κέντρου του Αγίου Παύλου.

Το αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με την απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης του χώρου. Στα πλαίσια της αυτοψίας που πραγματοποίησε στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αθλούμενους πολίτες της περιοχής, με γονείς, με νέους αθλητές, με μερικούς από τους παγκόσμιους πρωταθλητές που αθλούνται στο χώρο, καθώς και με τον προπονητή τους Γιώργο Μποτσκαρίωφ.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Εμβολιασμός κατά της COVID-19, 13/5/2021

"Η ενίσχυση της Πύλης Εισόδου του Προμαχώνα προϋπόθεση για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας"

Σήμερα, Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, τριμελές κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από την Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτή Χαλκιδικής Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης, τον Χρήστο Γιαννούλη, Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και το Λευτέρη Αβραμάκη, Βουλευτή Σερρών, επισκέφθηκε την Πύλη Εισόδου του Προμαχώνα ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Κρούσματα κορωνοϊού στις 13/5/2021

Εκδήλωση για την Επανάσταση στη Χαλκιδική

Συνάντηση Πάνα με τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ. Χατζόπουλο Ευστάθιο, με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Πάνας για την καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγέντες ιδιώτες

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, έλαβε Απάντηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην παρέμβαση που κατέθεσε στη Βουλή, με αίτημα την καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγέντες ιδιώτες και επιχειρηματίες της Χαλκιδικής από τις θεομηνίες των ετών 2017 και 2018.

Ευχαριστήρια επιστολή του Γ.Ν. Χαλκιδικής

Αξιότιμε κ. Αστέριε Ζωγράφο , Δήμαρχε Πολυγύρου, 
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την στήριξή σας, προσφέροντας σημαντικό αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.
Μας συγκινεί το συνεχόμενο ενδιαφέρων και προσφορά σας για την προστασία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. 
Τέτοιες πρωτοβουλίες από τον Δήμο Πολυγύρου, συμβάλλουν σημαντικά στην βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αυτές τις ημέρες δίνουν τον δικό τους αγώνα, απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και την αποφυγή της εξάπλωσής του στους συμπολίτες μας. 

Κ. Μάλαμα : Η μη έκδοση αποφάσεων αποζημίωσης των ανταποκριτών ΟΓΑ των Δήμων δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σχετικά με την μη έκδοση αποφάσεων αποζημίωσης ανταποκριτών ΟΓΑ των Δήμων, η οποία καταβάλλεται κατά τον χρόνο απαλλαγής τους από τα εν λόγω καθήκοντα. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, από τον Μάιο του 2019 δεν έχει εκδοθεί καμία απ​όφαση πληρωμής της εφάπαξ αποζημίωσης των συνταξιούχων ανταποκριτών του ΟΓΑ στους Δήμους.

Δήμος Αριστοτέλη: Παρουσιάστηκε στην Μαγιόρκα και «κέρδισε» τους Ισπανούς η καινοτόμα πρόταση για θεματική δικτύωση της Αμμουλιανής με τις Βαλεαρίδες Νήσους

Με την ανταλλαγή σχολικών εκδρομών την άνοιξη του 2022 και την εκατέρωθεν φιλοξενία καλλιτεχνικών σχημάτων σε εκδηλώσεις, ήδη από τα τέλη του 2021, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην πράξη η τουριστική συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με τις Βαλεαρίδες Νήσους που παρουσιάστηκε το διήμερο 5-6 Μαΐου από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο σε αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς παράγοντες της Μαγιόρκα,  στο πλαίσιο του προγράμματος "Μεσογειακά Πράσινα Νησιά στην ίδια Γεωγραφική Παράλληλο".

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

covid-19 Εμβολιασμοί μέχρι 10/5/2021

Πάνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών στη Χαλκιδική

Σε νέα Ερώτηση προχώρησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα στο πλαίσιο των ενεργειών του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών στη Χαλκιδική.
Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής επισημαίνει, πως η κατάσταση αυτή έχει αναστατώσει πολλούς πολίτες της Χαλκιδικής, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες υπάρχει πλήθος λαθών και σφαλμάτων και οι μελέτες-βάσει των οποίων διαμορφώθηκαν-στηρίχθηκαν σε μια απαρχαιωμένη και με διφορούμενους ορισμούς δασική νομοθεσία.

Κρούσματα κορωνοϊού στις 10/5/2021