Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Πάνα με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», καθώς και με πρώην εργαζομένους στην εταιρεία «Ελληνικά Λατομεία».
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέθεσαν στο Βουλευτή την αγωνία τους για το μέλλον των 16 πρώην εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικά Λατομεία», οι οποίοι είναι μάλιστα δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των σωματείων ζητούν την απορρόφηση των εν λόγω εργαζομένων στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», εφόσον οι υπηρεσίες που προσέφεραν παραμένουν διαρκώς αναγκαίες, στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Τονίζουν μάλιστα, ότι έπειτα από την υπογραφή της νέας σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο για ένα νέο επενδυτικό σχέδιο, αναμένονται και προβάλλονται και από την επενδύτρια εταιρεία, όροι ενίσχυσης της εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Για τους λόγους αυτούς ενημέρωσαν τον κ. Πάνα, πως έχουν αποστείλει προς την «Ελληνικός Χρυσός» επιστολή, ζητώντας να προσλάβει τους 16 τοπικούς, πρώην εργαζομένους της Εταιρείας «Ελληνικά Λατομεία» που αποχώρησε.

Ο κ. Πάνας σημείωσε , πως θα σταθεί στο πλευρό των αιτημάτων των Σωματείων, εκφράζοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, τονίζοντας ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου