Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Στο "βαθύ κόκκινο" η Χαλκιδική

Σύμφωνα με ανακοίνωση Χαρδαλιά εντάσσεται στην κατηγορία αυστηρού lockdown (βαθύ κόκκινο), λόγω COVID-19, μεταξύ άλλων Περιφερειών και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής μέχρι τις 22 Μαρτίου 2021.
Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και για δύο (2) εβδομάδες θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

  • Στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
  • Αναστέλλεται ακόμη η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
  • Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών τελετών αποκλειστικά και μόνο από τους ιερείς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
  • Η τέλεση γάμων επιτρέπεται επίσης με την παρουσία αυστηρά έως εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.
  • Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει και σε αυτές από τις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου