Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Κ. Μάλαμα : Σοβαρές ελλείψεις στο αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τις ανάγκες του αγροτικού καταστήματος κράτησης της Κασσάνδρας. Η ερώτηση κατατέθηκε σε συνέχεια επίσκεψης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κυριακής Μάλαμα και Θεόφιλου Ξανθόπουλου στη δομή και συνυπογράφεται από 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση το αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά και άμεσα ζητήματα συντήρησης κι ενίσχυσης της υλικοτεχνικής και κτιριακής​ του υποδομής. Θα πρέπει στο πλαίσιο αυτό να καλυφθεί άμεσα το σύνολο των οργανικών κενών σε όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν στο οργανόγραμμα της δομής. Την ίδια στιγμή επείγει κι η συντήρηση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής, ώστε να καταστεί εφικτή η αύξηση της παραγωγής, η καλύτερη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων, αλλά κι η ασφάλεια στην εργασία για κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να δράσει άμεσα στην κατεύθυνση της κάλυψης όλων των οργανικών κενών στο αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας και να ξεκινήσει τον προγραμματισμό παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν την υλικοτεχνική και κτιριακή του υποδομή. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :  


ΕΡΩΤΗΣΗ 

Αθήνα, … Ιουλίου 2021


Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 


Θέμα : Σοβαρές ελλείψεις στο αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας. 


Το αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας αποτελεί μία σημαντική δομή για την σωφρονιστική πολιτική της χώρας, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στο ίδιο το σωφρονιστικό σύστημα. Η συγκεκριμένη δομή προσφέρει στους κρατούμενους τη δυνατότητα εργασίας σε αγροτικές και μεταποιητικές εργασίες, δίνοντας έτσι μια διέξοδο επανένταξης στην κοινωνία, ενώ διαχειρίζεται και μια σημαντική αγροτική υποδομή και παραγωγή, η οποία μπορεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα για τις ανάγκες του σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και στην ίδια την τοπική κοινωνία. 

Όμως, το αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά και άμεσα ζητήματα συντήρησης κι ενίσχυσης της υλικοτεχνικής και κτιριακής του υποδομής. Θα πρέπει στο πλαίσιο αυτό να καλυφθεί άμεσα το σύνολο των οργανικών κενών σε όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν στο οργανόγραμμα της δομής. Την ίδια στιγμή επείγει κι η συντήρηση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής, ώστε να καταστεί εφικτή η αύξηση της παραγωγής, η καλύτερη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων, αλλά κι η ασφάλεια στην εργασία για κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 


Επειδή το αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσάνδρας αποτελεί μία δομή εξαιρετικά χρήσιμη για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. 


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός : 


  • Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο αγροτικό κατάστημα κράτησης των φυλακών Κασσάνδρας;
  • Θα προχωρήσει σε προγραμματισμό σοβαρών παρεμβάσεων σε σχέση με την συντήρηση και βελτίωση των κτηριακών και παραγωγικών της υποδομών; 


Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου