Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Στην Hengas η άδεια διανομής φυσικού αερίου της Edil στον Πολύγυρο - Τι προβλέπει το πρόγραμμα ανάπτυξης

Θετική έκβαση είχε το αίτημα μεταβίβασης των αδειών διανομής φυσικού αερίου της Edil στον Πολύγυρο προς την εταιρεία Hengas, με τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ να δίνουν το πράσινο φως.
Η απόφαση αναρτήθηκε εχθές στην πλατφόρμα της Διαύγεια (δείτε εδώ). 
Η διάρκεια των αδειών διανομής για τον δήμο Πολυγύρου προσδιορίζονται στα 25 έτη, ήτοι μέχρι 31/12/2044. Υπενθυμίζεται ότι η Hengas είναι θυγατρική της Edil Τεχνική – Βιομηχανική Ανώνυμη Τεχνική και Βιομηχανική Εταιρεία κατά 100%.

Ο προϋπολογισμός για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής ανέρχεται περίπου σε 1,66 εκατομμύρια ευρώ και η πρόβλεψη της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου στο δίκτυο αυτό κατά το τέλος της πενταετίας ανέρχεται σε 20.309,88 MWh για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Σε ότι αφορά την έκταση των δικτύων, η πρόβλεψη του προγράμματος ανάπτυξης κάνει λόγο για δίκτυα χαμηλής πίεσης, το μήκος των οποίων σε βάθος πενταετίας αναμένεται να φτάσει τα 7.500 μέτρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας, προβλέπεται, ακόμη, η εγκατάσταση ενός σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου δυναμικότητας 1800m3/h (σταθμός CNG). Στο 4ο στάδιο ανάπτυξης του δικτύου διανομής υπάρχει η πρόβλεψη για 2η αποσυμπιεστή CNG εάν το απαιτούν οι καταναλώσεις, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου