Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Κυριακή Μάλαμα: Δεν φτάνουν τα ευχολόγια για να έρθουν τουρίστες στη Β. Ελλάδα

Στα κενά και τις παραλήψεις της κυβέρνησης όσον αφορά τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Χαλκιδικής αναφέρεται μιλώντας στη «ΜτΚ» η βουλευτής Χαλκιδικής και αναπληρώτρια τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα.

Παράλληλα η κ. Μάλαμα ασκεί κριτική στον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, σε σχέση με την μη διεκδίκηση από μεριάς του ενίσχυσης της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι άνθρωποι του τουρισμού ελπίζουν για το καλύτερο. Εσείς από τη μεριά σας είστε αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι; Ποια είναι η πρόβλεψη σας για την Χαλκιδική;

Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους επαγγελματίες του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας δεν είναι αισιόδοξα. Η τουριστική οικονομία της περιοχής μας δεν έχει πάρει μπροστά, οι μεγάλες αβεβαιότητες παραμένουν κι η βασική ανησυχία όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία παρέμβαση που θα μπορούσε να βελτιώσει τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν πέρσι. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, όλοι θέλουμε η Χαλκιδική, η Πιερία, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη κι όλοι οι τουριστικοί προορισμοί να δουλέψουν, αλλά διαβλέπουμε έναν κυβερνητικό εφησυχασμό που οδηγεί σε σοβαρές εμπλοκές στην τουριστική αγορά. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να το λέμε μέχρι τώρα. Δεν φτάνουν τα ευχολόγια, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μπορέσουν να έρθουν οι τουρίστες με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία στην Βόρεια Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό, τρεις εβδομάδες μετά από την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν, παρουσιάζει σοβαρά κενά κι έτσι κινδυνεύουν να χαθούν παραδοσιακές τουριστικές αγορές για όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Ο οδικός τουρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της «πίτας» για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Έχουν λυθεί τα ζητήματα που υπήρχαν πέρυσι με τα τελωνεία στα βόρεια σύνορα μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου