Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Παρεμβάσεις της Δ.Π. Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Παρεμβάσεις προ ημερήσιας διάταξης.
Θέσαμε το ζήτημα, και προτείναμε να παρέμβει ο Δήμος μας στην κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση), προκειμένου να διορθωθεί το τραγελαφικό φαινόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6:00 μ.μ όχι μόνο στον Πολύγυρο, αλλά και σε ολόκληρο το νομό. Σε συνεργασία και με τους άλλους Δήμους, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Δημου να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα και να ασκεί όση περισσότερη πίεση μπορεί να ασκήσει, προκειμένου να διορθώνονται τα κακώς κείμενα, οπως το ωράριο απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα. 
Η απαγόρευση αυτη είναι απαράδεκτη και αποτρέπει τον κόσμο από το να ασχοληθεί με δραστηριότητες που ειδικά αυτό τον καιρό, όπως οι γεωργικές εργασίες, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, λόγω του ωραρίου.
Δεν εισπράξαμε το αναμενόμενο ενδιαφέρον!
Ένα δεύτερο ζήτημα που βάλαμε ήταν σχετικά με τον πεζόδρομο Πολυγύρου.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ετοιμάζεται η μελέτη και ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ιδία εικόνα με μια επίσκεψη στον μελετητή. Επίσης, ανέφερε ότι μπορούμε να υποβαλουμε στον μελετητή και τις δικές μας προτάσεις. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας, όσες φορές υποβλήθηκαν σε διάφορα θέματα, απλώς αγνοηθηκαν. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναπτύξαμε την άποψη της Συνεργασίας πολιτών, ότι το πρόβλημά του πεζόδρομου Πολυγύρου δεν είναι η βελτίωση και ο εξωραϊσμός του, αλλά η λειτουργικότητα του. 
Αναφερθηκαμε στην πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης, ο οποίος έχει εντάξει στη χρηματοδότηση του Πράσινου ταμείου την μελέτη της αναμόρφωσης και ανάπλασης του κέντρου της πόλης, όπου με έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό έχει καταφέρει να έχει στα χέρια του προτάσεις και μελέτες και το ενδιαφέρον από πολλά μελετητικά γραφεία, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να αναμορφώσει, όχι μόνο τον πεζόδρομο αλλά, και όλο το κέντρο της πόλης, με έργα που θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου, αξιοποιωντας τις μελέτες που θα προκύψουν από αυτή τη δράση. 
Τρίτο σημείο που αναφερθήκαμε ήταν η προμήθεια για το Ειδικό σχολείο Πολυγύρου των isobox, ένα πάγιο αίτημα εδώ και πάρα πολύ καιρό, το οποίο θα διευκολύνει στις συνεδρίες που θα κάνουν οι ειδικοί με τα παιδιά. 
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι έχει δρομολογηθεί η προμήθεια ενός.
Ιδωμεν...
Στην ημερήσια διάταξη κυριάρχησε το θέμα, που ήταν η ομόφωνη αποφαση του Τοπικού συμβουλίου Πολυγύρου για το σχεδιο εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η εισήγηση που είχαμε στα χέρια μας ήταν το ομόφωνο ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου Πολυγύρου που εξέφραζε την αρνητική του θέση απέναντι στις ρυθμίσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορούν τις προβλέψεις του νέου νόμου για τις τοπικές κοινότητες
Ο κ.Δημαρχος κατέθεσε δική του πρόταση στην οποία συμπεριλαβαναν κάποιες θετικές θέσεις,σε σχέση με το ψήφισμα του ΤΣ, για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις τοπικές κοινότητες αλλά στην ουσία απέρριψε το ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου Πολυγύρου.
Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσουμε την γραπτή τοποθέτηση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στην οποία εκφράζουμε τις απόψεις μας και την αρνητική μας στάση απέναντι στο νέο προωθούμενο νομοσχέδιο.
Στη συζήτηση που επακολούθησε ο δήμαρχος τοποθετήθηκε σχεδόν ανεπιφύλακτα υπέρ της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών, θεωρώντας ότι αυτός ο νόμος θα διευκολύνει την κυβερνησιμοτητα και επίσης δηλώνοντας ότι η απλή αναλογική είναι τροχοπέδη στην σωστή λειτουργία των δήμων. 
Κατά την άποψη του κ. Δημαρχου η αναλογικότητα στα όργανα του δήμου είναι πρόβλημα, 
όμως κατά την άποψή μας, που την έχουμε εκφράσει κατ επανάληψη, η αναλογικότητα, η αέναη προσπάθεια σύμπραξης και οι ΙΣΟΡΡΟΠΊΕΣ, είναι φυσική επιταγή και απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας.
Απλά πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική δυσκολεύει αυτούς που μάθανε να λειτουργούν χωρίς να αφουγκράζονται, χωρίς να συζητάνε, χωρίς να διαπραγματεύονται, αλλά να επιβάλλουν την άποψή τους δια της ισχύος.
Υ.Γ Οφείλουμε μια συγγνώμη στον συνάδελφο της πλειοψηφίας που δυσανασχετεί από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, που τον ταλαιπωρούν και καταναλώνουν χρόνο από την διαδικασία του Συμβουλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου