Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Πάνας για την καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, ο Βουλευτής Απόστολος Πάνας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ζαββό Γεώργιο με θέμα την «Καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου του 2019 »».
Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Βουλευτής Χαλκιδικής ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να τον ενημερώσει για το ακριβές στάδιο της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν, από τη θεομηνία της 19ης Ιουλίου και ταυτόχρονα να επισπευστεί η διαδικασία εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων και να δοθούν οι άμεσα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.
Στην απάντησή του προς τον κ. Πάνα, ο Υφυπουργός Οικονομικών αναγνώρισε την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων και τόνισε, ότι οφείλεται σε ελλείψεις στα δικαιολογητικά. Επίσης, σημείωσε ότι μόλις στις 27 Ιανουαρίου του 2021 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε τις καταστάσεις των πληγέντων επιχειρήσεων στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών .
Κατόπιν τούτου, δεσμεύτηκε στο Βουλευτή, ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σύντομα στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις αποζημιώσεις των πληγέντων.
Ο κ. Πάνας με τη σειρά του τόνισε, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών στη πληρωμή των αποζημιώσεων.

Η συζήτηση της ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου