Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Διασφάλιση εργασίας των απολυμένων των «Ελληνικών Λατομείων»

Με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές Χαλκιδικής ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη Γιώργος Λαμπράκης αναφέρεται στα προβλήματα των απολυμένων των «Ελληνικών Λατομείων»
Το κείμενο της επιστολής:
Αξιότιμοι Κύριοι,
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων εξελίξεων, που αφορούν την λήξη σύμβασης εργασίας εργαζομένων της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ», αλλά και την αδυναμία απορρόφησης πρόσληψης αυτών στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», όπως η ίδια είχε υποσχεθεί.

Την δεδομένη χρονική στιγμή στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ» εργάζονται 17 άνθρωποι συνδημότες μας και κανείς από τους αρμόδιους δεν δείχνει διατεθειμένος να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις για το εργασιακό τους μέλλον. 

Η πλειοψηφία των εργαζομένων στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ» βρέθηκε εκεί μετά την παρότρυνση Διευθυντικών και Συνδικαλιστικών Στελεχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Επιπρόσθετα, δεν είναι δυνατόν με την Σύμβαση που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή, να μιλούν για 1.500 νέες θέσεις εργασίας και να αρνούνται να προσλάβουν εξειδικευμένους και έμπειρους εργαζόμενους στον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Τομέα της Λιθογόμωσης.

Θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον αυτών τον ανθρώπων και θεωρούμε ότι η βοήθεια σας σε αυτό θα είναι πολύτιμη.

Είμαστε πρόθυμοι για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση 

Γεώργιος Λαμπράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου