Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Πάνας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω Δασικών Χαρτών στη Χαλκιδική

Απάντηση στην πρόσφατη παρέμβασή του για τη διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω Δασικών Χαρτών στη Χαλκιδική, έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αμυρά Γεώργιο.
Στην Απάντησή του o αρμόδιος Υφυπουργός ενημερώνει το Βουλευτή, ότι η διαδικασία επιτάχυνσης των ενεργειών για απόδοση χαρακτήρα, όσον αφορά στους δασωμένους αγρούς, και το πρόβλημα των εκχερσωμένων πρώην δασικών εκτάσεων, οι οποίες καλλιεργούνται επί δεκαετίες, εξετάζονται από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί. Όσον αφορά στο δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων, για τους χάρτες οι οποίοι έχουν κυρωθεί, επιτρέπεται η υποβολή αίτησης πρόδηλου σφάλματος χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη και σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, αυτομάτως αυτή η αίτηση μετατρέπεται σε αντίρρηση και αν δικαιωθεί, επιστρέφεται το τέλος.

Παράλληλα επισημαίνεται στον κ. Πάνα , ότι το Υπουργείο θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. 

Στο αίτημα του Βουλευτή για την ανάγκη στελέχωσης των Δασικών Υπηρεσιών λόγω πληθώρας αντιρρήσεων, ο κ. Αμυράς απαντά, ότι τo ΥΠΕΝ, πρόκειται να προσλάβει µέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕ∆, 700 εποχικών υπαλλήλων και άμεσα θα ανακοινωθεί και η κατανομή των θέσεων ανά οργανική δομή και ειδικότητα. 

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Έπειτα από τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή για τους Δασικούς Χάρτες και τη συνάντηση που είχα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαίρομαι που η διαδικασία υλοποίησης των δασικών χαρτών προχωρά και για τη Χαλκιδική. Το αίτημά μου για πρόσληψη υπαλλήλων φαίνεται, ότι ικανοποιείται και πρόκειται να ενισχύσει τις Δασικές Υπηρεσίες, το επόμενο διάστημα. Συνεχίζω να βρίσκομαι δίπλα στα ζητήματα που προκύπτουν, και στα δικαιώματα των ιδιοκτητών γης και των αγροτών της Χαλκιδικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου