Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Συνάντησης Πάνα Απόστολου με του Διευθυντές Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ενόψει της συνάντησής του με το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής ενημερώθηκε, από την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μυλωνά Ζαφειρούλα, ότι στην παρούσα φάση η Χαλκιδική έχει 195 οργανικά κενά, έπειτα από μεταθέσεις και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, τονίζοντας την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ενώ ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Νικολαΐδης Αλέξανδρος ανέφερε στον κ. Πάνα , πως παρατηρούνται 164 οργανικά κενά σε βασικές ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών και βιολόγων.

Ταυτόχρονα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης πληροφόρησαν το Βουλευτή , πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και σε διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών και στα Τμήματα Πληροφορικής, ενώ επισημάνθηκαν και οι ανάγκες σε εξοπλισμό των σχολικών μονάδων και των Διευθύνσεων.

Ο κ. Πάνας, σημείωσε, πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Χαλκιδική με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να διαθέτει πλήρως στελεχωμένα Σχολεία και Διευθύνσεις που θα είναι και κατάλληλα εξοπλισμένα, ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους μαθητές του τόπου και ενημέρωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην προσεχή συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου