Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Κ. Μάλαμα : Αν κλείσει το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στα Ν. Μουδανιά η οικονομία κι η κοινωνία της Χαλκιδικής θα υποστούν ανυπολόγιστο πλήγμα.

Η διαφαινόμενη πρόθ​εση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας να κλείσει οριστικά το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στα Νέα Μουδανιά θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση το σύστημα κοινωνικής ασφάλειας στη Χαλκιδική και θα υποθηκεύσει συνολικά την προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης στο Νομό. Εάν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για τερματισμό λειτουργίας του ΕΦΚΑ στα Νέα Μουδανιά, θα δημιουργηθεί ανυπέρβλητος φόρτος στο εξίσου υποστελεχωμένο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Πολύγυρο και τεράστια ταλαιπωρία σε ασφαλισμένους κι επιχειρήσεις. Το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στα Νέα Μουδανιά εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής, με χιλιάδες επιχειρήσεις, με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Εάν τερματιστεί ή υποβαθμιστεί η λειτουργία του, τότε οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τον Νομό Χαλκιδικής θα είναι ανυπολόγιστες. 
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει άμεσα τις προθέσεις της για οριστικό τερματισμό της λειτουργίας του ΕΦΚΑ των Νέων Μουδανιών στις 31 Αυγούστου, να ανακαλέσει την σχετική εγκύκλιο και ταυτόχρονα επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για άμεσο προγραμματισμό νέων διορισμών, με κάθε δυνατό τρόπο, συνολικά στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική και στα Νέα Μουδανιά και στον Πολύγυρο, αν θέλουμε να βγει η οικονομία της Χαλκιδικής από την βαθύτατη κρίση που αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου