Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Κ. Μάλαμα : Τα στελέχη της ειδικής αγωγής στηρίζουν την κοινωνία στην πιο δύσκολη ώρα.

Το ειδικό σχολείο το​υ Πολυγύρου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης των εκπαιδευτικών που συμβάλλουν στο να κρατηθεί ο κοινωνικός ιστός όρθιος. Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και τα στελέχη του σχολείου για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη για να μην σταματήσει η εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για τις πάγιες ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης, καθώς και για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο. 

Όπως τόνισαν τα στελέχη της σχολικής μονάδας, είναι επιτακτικό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σχολείο ειδικής εκπαίδευσης στον Πολύγυρο, το οποίο θα μπορέσει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η σημασία του να εξασφαλιστεί ένας λυόμενος χώρος για τις ατομικές συνεδρίες των μαθητών. 

Στην διεξοδική συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδύθηκε η ανάγκη για ακόμα περισσότερες προσλήψεις στην ειδική εκπαίδευση, με ταυτόχρονη μονιμοποίηση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που υπηρετεί στο σχολείο. Όπως σημειώθηκε, η σταθερότητα στο εκπαιδευτικό έργο είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας στην ειδική εκπαίδευση και θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε γενναίες κινήσεις στήριξης του εκπαιδευτικού έργου της ειδικής αγωγής. 

Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της επανέλαβε την υποστήριξή της στους εκπαιδευτικούς που δίνουν την μάχη για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και τόνισε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Δήμαρχο Πολύγυρου, ώστε να έρθει ο λυόμενος οικίσκος για τις ατομικές μαθησιακές συνεδρίες στο σχολείο. Τόνισε ότι ο στόχος της επίσκεψης της ήταν να δηλώσει την αμέριστη στήριξη της στο έργο των εκπαιδευτικών της ειδικής εκπαίδευσης, που με προσωπική αυτοθυσία εργάζονται ακατάπαυστα όλο αυτό το διάστημα. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Πολιτεία θα πρέπει, έστω και τώρα, να κάνει μία πραγματική κίνηση ηθικής στήριξης των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής, ενώ δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα στελέχη του ειδικού σχολείου του Πολυγύρου για την στήριξη του λειτουργήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου