Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Στάσεις εργασίας από εργατοϋπαλλήλους Μεταλλείων

Το Σωματείο μας «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» προκηρύσσει συνέχεια των κινητοποιήσεων με 4ωρες στάσεις εργασίας την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, εφόσον η εταιρεία EDILMAC συνεχίσει την τακτική της να αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας που της ζητάμε εδώ και καιρό. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην 1η βάρδια από τις 06:30 μέχρι τις 10:30, στην 2η βάρδια από τις 14:30 μέχρι τις 18:30 και στην 3η βάρδια από τις 22:30 μέχρι τις 02:30. Στόχος μας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC και να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοί μας που έχασαν την δουλειά τους. 



Όπως μας ενημέρωσε δίχως ίχνος ντροπής ο project manager, εκπρόσωπος της εργοδοσίας οι απολύσεις έγιναν γιατί οι απολυμένοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μας. Πράξη καθαρά εκδικητική και τιμωριτική προς όλους μας και ενάντια στη λειτουργία των σωματείων συνολικά. Προσπαθώντας έτσι να μας τρομοκρατήσουν και να μας φοβίσουν όλους.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να πάρουν θέση και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων της EDILMAC.

Αυτές τις πρακτικές αν δεν τις απαντήσουμε ΤΩΡΑ όλοι μαζί θα πλήξουν όλους μας, στοχεύοντας κάθε εργαζόμενο και σωματείο που κινητοποιείται. Πρέπει να δοθεί απάντηση από όλους τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο ΤΩΡΑ διότι έτσι τιμωρούν τη δράση των σωματείων και τη συμμετοχή μας στις δίκαιες κινητοποιήσεις μας. Ήδη το σωματείο γεωτρυπανιστών «Άγιος Γεώργιος» εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα μας, με κοινή παρέμβαση στην εργοδοσία της EDILMAC στο χώρο του εργοταξίου και με ομιλία στήριξης προς τους εργαζόμενους. Επίσης με ανακοινώσεις, μας έχουν εκφράσει τη στήριξη τους η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος και αρκετά άλλα σωματεία.

Καλούμε και τα σωματεία της Ελληνικός Χρυσός να εκφράσουν τη στήριξή τους στον αγώνα μας. Τώρα πρέπει να ορθώσουμε όλοι μαζί ένα τοίχος ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας ΤΩΡΑ, έτσι η δύναμή μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη! Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της Ε.Χ απαιτώντας να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα δίκαια αιτήματά τους. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πύλη του Στρατωνίου στις 08:00 το πρωί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19. Διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της διοίκηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα «κάνει πλάτες» στην EDILMAC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου