Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ευχές

Ευχαριστήρια επιστολή

Εκ μέρους του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, θα θέλαμε να εκφράσουμε ευχαριστίες στους κάτωθι Φορείς και Συλλόγους του Δ. Αριστοτέλη: Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Ιερισσού, Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιερισσού, Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ουρανούπολης, Ιερό Ναό Παναγίας Ν. Ρόδων, Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Ρόδων, Πολιτιστικό Σύλλογο Ουρανούπολης, Πολιτιστικό Σύλλογο Ιερισσού «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ», Λ/Μ.Χ. Σύλλογο «ΚΑΓΚΕΛΕΥΤΟΣ» Ιερισσού, Σύλλογο Γυναικών Ιερισσού, Σύλλογο Ποντίων «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΩ», Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού, Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης, Π.Ο.Γ. Ιερισσού, Σ.Κ. Ιερισσός 99, Κ.Α.Π.Η. Ν. Ρόδων και Κ.Α.Π.Η. Ιερισσού,

Πρωτοχρονιάτικες ευχές

 

Επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Καρρά στην Κοινότητα Σημάντρων

 
Την Κοινότητα Σημάντρων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, όπου με τον Αντιδήμαρχο Κ. Κοκκινίδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σωτήρη Μιστιλίδη συζήτησαν κυρίως κάποια ζητήματα ύδρευσης. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν μία γεώτρηση του Δήμου στην περιοχή «Μεσές», όπου άμεσα θα κατασκευασθεί αγωγός περίπου 2.700

Διανομή τροφίμων στους Ρομά

Διανομή τροφίμων και παιχνιδάκια στα παιδιά των Ρομά που ζουν στη Ν.Ποτίδαια πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Δημάρχου Μ. Καρρά, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους κυρίως για την αξία της μόρφωσης και τη στήριξη του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή. 
“Θα προχωρήσουμε άμεσα σε κατασκευή στάσης, ώστε να

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

COVID-19 στη Χαλκιδική

30-12-2020, COVID-19 κρούσματα

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 942 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 137918, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.
5412 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40963 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο ΑΠ.ΠΑΝΑΣ ΖΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση ζητώντας, να μην επιβαρύνονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας από την αρχή του 2021 για την αγορά των φαρμάκων τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του

Μεταφορά ημέρας λαϊκής αγοράς Νέων Μουδανιών λόγω αργίας.


Από τον Δήμο Νέας Προποντίδας ανακοινώνεται, πως λόγω της επίσημης αργίας των Θεοφανείων, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ν. Μουδανιών θα μεταφερθεί την Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2021, αντί της Τετάρτης 06 Ιανουαρίου 2021.

Κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά

  Μετά από μία σειρά αδειοδοτήσεων, καθώς και της έγκρισης των όρων της απαιτούμενης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά (οδός Κύπρου με πεζόδρομο Βασματζίδη έναντι της οδού Ηλιοπούλου),

Ο κόσμος του παράλογου...


Ο λογαριασμός αφορά σταύλο που δεν απολαμβάνει ανταποδοτικών υπηρεσιών από τον Δήμο!

-Ενισχύει το κράτος τον πρωτογενή τομέα;

-Σίγουρα δεν το κάνει!

(Η  εικόνα από τη σελίδα της Συνεργασίας πολιτών δήμου Πολυγύρου στο f/b)

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Κ. Μάλαμα : Η αγορά της Χαλκιδικής εισπράτει κυβερνητική αδιαφορία.

Την αγορά του Πολυγύρου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου Απόστολο Ρόκκο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τις αγορές της για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και για τα δώρα της νέας χρονιάς. Συνομίλησε, στο πλαίσιο αυτό, με καταστηματάρχες και καταναλωτές για το κλίμα της αγοράς, για τις

Το όνειρο του Τάσου

Ξαφνιάστηκα όταν η γυναίκα μου μου είπε πως τηλεφώνησε και έρχεται να μας δει ένας φίλος από τον στρατό. Απ’ τη Χαλκίδα ορμώμενος έφτασε ο Στέλιος, ο Αντωνιάδης. Τον καλωσόρισα στην πλατεία και αμέσως τον έβαλα στο καφενείο και πιαστήκαμε

29-12-2020, COVID-19 στη Χαλκιδική

29-12-2020, Τα κρούσματα COVID-19

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, Τρίτη 29-12-2020
Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.
5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες

Ευχαριστήρια επιστολή

Εκ μέρους του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, θα θέλαμε να εκφράσουμε ευχαριστίες στους κάτωθι συμπολίτες μας και Συλλόγους για την ευαισθησία, αλληλεγγύη και την γενναιοδωρία που επέδειξαν υποστηρίζοντας εμπράκτως το Γ.Ν. Χαλκιδικής και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία προσφέροντας δωρεάν:

«Αναγκαία η διαμόρφωση ενός ενιαίου σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Άρθρο του Απόστολου Πάνα, Βουλευτή Χαλκιδικής-Κίνημα Αλλαγής
 
Δυστυχώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και καθημερινά, παρά την μείωση των κρουσμάτων ο αριθμός θανάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ και η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θεωρείται ακόμη υψηλή, ιδίως σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Λεβέντης ιερέας!

COVID-19 στη Χαλκιδική, 28 Δεκεμβρίου 2020

Ημερήσια έκθεση COVID-19, 28 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 476 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135931, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.
5356 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40165 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κυριακή Μάλαμα στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Οι πολιτικές εξελίξεις το 2021 είναι δεδομένες κι αναπόφευκτες.

Αποκλειστική συνέντευξη μας παραχώρησε η Βουλευτής Χαλκιδικής (ΣΥΡΙΖΑ) Κυριακή Μάλαμα. 
Σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων αυτής, έχει αξία να δούμε πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Ως ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ παρατηρούμε μια αυξημένη δραστηριότητα της κας Μάλαμα και θελήσαμε να ακούσουμε από κοντά τις απόψεις της και φυσικά να μας απαντήσει στις δικές μας ερωτήσεις. Με ευγένεια η κα Μάλαμα δέχθηκε την πρότασή μας, αν και λόγω εορτών δεν ήταν και η καλύτερη χρονική περίοδος, μας δέχθηκε στο πολιτικό της γραφείο και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η φιλοξενία της ήταν άψογη!
Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τη Δευτέρα 28/12/2020, στις παρακάτω περιοχές:
-από 8:00 έως 14:00: σε τμήμα του οικισμού “Γεωπονικών” της Ν. Καλλικράτειας.
Η διακοπή θα γίνει μόνο, αν οι καιρικές συνθήκες

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικες ευχές Κυριακής Μάλαμα


 

Ευχές από τον Δήμο Πολυγύρου


 

Συνάντηση του Δημάρχου Μ. Καρρά με τον βουλευτή Απ. Πάνα

Συνάντηση με τον βουλευτή του νομού μας Απ. Πάνα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Με την ευκαιρία ανταλλαγής ευχών για τα Χριστούγεννα συζήτησαν τα θέματα, που απασχολούν τον Δήμο μας, καθώς τα έργα που προγραμματίζονται ή υλοποιούνται. Ο κ. Πάνας εξέφρασε τη βούλησή του για διεκδίκηση των θεμάτων του νομού και ανέλυσε τις ενέργειες που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Συνάντηση Μ. Καρρά με τη βουλευτή του νομού Κυριακή Μάλαμα

Συνάντηση με τη βουλευτή του νομού μας Κυριακή Μάλαμα 
είχε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς, όπου και συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου μας και κυρίως τα έργα ανάπτυξης, που πραγματοποιούνται ή σχεδιάζονται.
Έγινε ακόμη ιδιαίτερη αναφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν μέσω του

Κ. Μάλαμα : Να στηρίξουμε με όλα τα μέσα το λιανεμπόριο της Χαλκιδικής.

Εμπορικά καταστήματα στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης του εμπορικού κόσμου της Χαλκιδικής και της κ​αταγραφής των προβλημάτων της αγοράς. Η Κυριακή Μάλαμα πραγματοποίησε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, αποκλειστικά από μικρά εμπορικά καταστήματα της Χαλκιδικής, ενώ συνομίλησε

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

Φέτος καλούμαστε να γιορτάσουμε διαφορετικά από ότι τα προηγούμενα χρόνια. 
Κλείνει μια χρονιά που σημάδεψε όλη την ανθρωπότητα και φυσικά και όλους εμάς. Υπήρξαν απρόσμενες απώλειες συγγενών και κοντινών μας συνανθρώπων που μας γέμισαν ανείπωτη θλίψη και άφησαν πίσω τους δυσαναπλήρωτα κενά.
Ας τηρήσουμε όλοι αυστηρά τις οδηγίες των Αρμοδίων

Κορωνοϊός στη Χαλκιδική, 23-12-2020

 

Ημερήσια έκθεση COVID-19 - 23 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 937 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133365, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.
5267 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39198 (29.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32.3%) είναι γυναίκες

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ανάρτηση, διάλυση και απομάκρυνση του πλοίου «Ελίζαμπεθ» από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών

Μετά από πλήθος επίμονων και συντονισμένων ενεργειών του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δόθηκε επιτέλους από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης (αρ. πρωτ. 2131.20-6/9056/2020) η άδεια για τις εργασίες ανάρτησης, διάλυσης (τεμαχισμού σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια) και απομάκρυνσης του Φ/Γ «Ελίζαμπεθ», που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών από το 2011.

22 Δεκεμβρίου 2020, τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Ημερήσια έκθεση COVID-19, 22 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 853 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5248 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38804 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31.8%) είναι γυναίκες

Κ. Μάλαμα : Τελικά “μπαίνει μέσα” η Ελληνικός Χρυσός;

Η μητρική εταιρία της Ελληνικός Χρυσός, Eldorado Gold, δημοσίευσε πρόσφατα​ την ετήσια έκθεση της σε σχέση με τους ορυκτούς πόρους που διαχειρίζεται, όπως υπαγορεύει το καναδικό εταιρικό δίκαιο. Από την συγκεκριμένη έκθεση με τον τίτλο “Reserve and Resource Stateme​nt 2020”, προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Ν.Προποντίδας: Παρατάσεις συνδέσεων σε αποχετευτικά δίκτυα

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 δόθηκε στους ιδιοκτήτες ακινήτων να ολοκληρώσουν:
1.Τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης της Κοινότητας Ν. Πλαγίων.
2.Τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης της Κοινότητας Ν. Τρίγλιας.
3. Τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης της Κοινότητας Σήμαντρων.
Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθησαν με γνώμονα

21-12-2020, ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

...Αν πήραν δείγματα!

Ημερήσια έκθεση COVID-19 Δεδομένα 21 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες

Κ. Μάλαμα : Πότε θα ξεκινήσουν τα κρίσιμα λιμενικά έργα στη​ Σιθωνία;

Ερώτηση συνοδευόμενη από αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων, σε σχέση με τα κρίσιμα λιμενικά έργα της Σιθωνίας που εκκρεμούν. Την ερώτηση συνυπογράφει κι η Κατερίνα Νοτοπούλου.​ Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει καμία πρόοδος σε σχέση

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο...

 ΠΗΓΗ

Πάολα - Αμετανόητη

Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων Πολυγύρου

20-12-2020, covid-19 στη Χαλκιδική

Ημερήσια έκθεση COVID-19, 20-12-2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 588 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131072, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5211 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38349 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
515 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 165 (32.0%) είναι γυναίκες

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

19-12-2020, κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Ημερήσια έκθεση COVID-19

Σήμερα ανακοινώνουμε 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130485, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5196 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38050 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
534 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.9%) είναι γυναίκες

Μήνυμα Αντετοκούνμπο για την πανδημία

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Αριστοτέλη - «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives»

Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΑΜΚΕ «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives», υπέγραψε ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον Covid- 19, του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η συνεργασία αφορά στο Κοινωνικό Πρόγραμμα: «Είμαστε Οικογένεια - Covid 19»

Ανορύξεις - Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του δικτύου αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού στη Ν. Καλλικράτεια, συνολικού μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων. Ο αγωγός ξεκινάει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, όπου στη συνέχεια θα διακλαδίζεται με μία

Δωρεάν Rapid Tests στην Ιερισσό την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Ο ΕΟΔΥ θα εγκαταστήσει κινητή μονάδα του για τη διεξαγωγή δωρεάν rapid tests στην Ιερισσό, τη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, με τη μέθοδο drive through. Οι πολίτες θα προσέρχονται σε σειρά με τα οχήματά τους, χωρίς να εξέρχονται του αυτοκινήτου και τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν τη δειγματοληψία μέσα στο αυτοκίνητο.

18/12/2020, τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

18-12-2020, Ημερήσια έκθεση COVID-19

Σήμερα ανακοινώνουμε 916 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 129584, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5178 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37630 (29.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
527 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (30.4%) είναι γυναίκες

Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτη πίεση εισπρακτικών εταιριών σε δανειολήπτες εν μέσω πανδημίας.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από καταγγελίες δανειοληπτών για πιέσεις από εισπρακτικές εταιρίες και για άρνηση μορατόριουμ πληρωμών, αντίστοιχου με εκείνου που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες, για όσο διαρκεί η πανδημία. Όπως επισημαίνεται στην

Πάνας: Η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των ταξί

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου των ταξί στη Χαλκιδική.
Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει, ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των ταξί, η οποία προκάλεσε